Afvallen na de zwangerschap: ik wilde dat iets te snel. Inmiddels is de geboorte van Linn alweer bijna 4 maanden geleden en voelt dit als het perfecte moment om te beginnen! Hoe ik dat ga aanpakken en wat mijn startgewicht is? Lees maar mee!

Afvallen

Het is bijna 4 maanden geleden dat Linn werd geboren en inmiddels hebben we het gevoel dat we alles weer een beetje onder controle hebben. De komst van ons derde kindje was nogal chaotisch door de ziekenhuisopname in de eerste week. Vervolgens moest iedereen natuurlijk even wennen aan de nieuwe situatie en daar hebben we ruim de tijd voor genomen. Met resultaat: ik kon het ‘moeten’ deze keer goed loslaten en had geen hoge verwachtingen van mezelf. Ik moest niets, kon mijn werk op een lager pitje zetten en door corona hebben we minder sociale gelegenheden, wat ook veel rust gaf voor ons als gezin. Het ritme kwam vanzelf, iedereen vond zijn vertrouwde plekje in onze nieuwe family of five en ineens ontstaat er weer ruimte voor ‘andere’ dingen. School en opvang zijn begonnen, ik heb een soort van routine in de verdeling tussen werk en privé en kan me dus gaan focussen op het belangrijkste punt waar ik graag mee aan de slag wil: afvallen na de zwangerschap!

LEES MIJN FITBIT INSPIRE 2 REVIEW HIER!

afvallen na de zwangerschap - Mama's Meisje blog

Langzaam herstel

Mijn zwangerschappen werden gekenmerkt door flinke gewichtstoename. Bij Suus was dat het meest extreem: ik kwam 45 kilo aan. Bij Niene was dit ‘maar’ 22 kilo en bij Linn groeide ik 28 kilo. Niet dat ik iemand verantwoording schuldig ben, maar laten we zeggen dat ik die kilo’s er niet zelf ‘aan gevreten’ heb. Bij Suus hield ik ontzettend veel vocht vast en viel ik in de 3 weken na haar geboorte al 27 kilo af. Bij Niene vlogen de eerste 13 zwangerschapskilo’s er snel af en vervolgens kwam ik met leefstijlaanpassingen tot hetzelfde gewicht als voor die zwangerschap. En bij Linn? Zij werd als derde geboren door middel van een keizersnede en die heb ik als best pittig ervaren. De operatie duurde deze keer langer en ik maak een langzaam herstel door. De buikwond in nog lange tijd open geweest en genas slecht. Ook heb ik nog steeds een bolle buik, al zakt dit wel af, maar echt héél langzaam. Qua gewicht gebeurt er zo goed als niets: ik sta al ruim twee maanden stil, er gaat geen onsje af. Dat was in het begin best frustrerend, want ik wilde veel te snel afvallen na de zwangerschap en in de actiemodus. Maar na er een paar nachtjes over geslapen te hebben, besloot ik dat het toch écht verstandiger was om mijn lichaam de tijd te geven om te herstellen. De wond moest dicht (check!), ik moest beginnen met MamaFit (check!) en ik moest mijn eerste menstruatie sinds de bevalling afwachten (check!). Allemaal afgestreept, dus ik ga beginnen!

CHECK OOK: MIJN FAVORIETE GEZONDE LUNCHGERECHTEN!

Zwangerschapskilo's kwijtraken na een keizersnede ervaring - Mama's Meisje blog

Zwangerschapskilo’s kwijtraken

Afvallen na de zwangerschap is iets dat ik zelf moet doen, maar ik vind het ook leuk om daarover te vertellen op social media en mijn blog. Nu is dit niet het eerste afval-avontuur dat ik met jullie deel: de vorige keren heb ik regelmatig blogs geschreven over mijn strijd tegen de kilo’s. Dat zal ik deze keer ook weer doen: ik wil jullie maandelijks op de hoogte houden over de vorderingen om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken. En net als de vorige keren, zal ik ook eerlijk zijn over mijn gewicht op dit moment. Dat was voorheen nog wel eens een dingetje, maar nu schaam ik me daar helemaal niet meer voor. Mijn startgewicht is 103 kilo en mijn eerste doel is om 5 kilo af te vallen. Mijn einddoel is veel groter, maar ligt ook verder weg en om gemotiveerd te blijven, heb ik het opgedeeld in kleine subdoelen. Daarnaast weet ik dat een getal ook maar een getal is en dat er soms wel degelijk verschil in centimeters is, terwijl de weegschaal anders zegt. Hoe ik dit aan ga pakken? Met mijn eigen kennis… Jawel, ik ben namelijk afgestudeerd als diëtist en weet daardoor precies wat ik wel en niet moet eten om af te vallen. Nu nog even de uitvoering, haha. Ook heb ik me via de website van Newborn Fit Mama opgegeven voor het BBB 21 dagen programma. Dit programma start vanaf eind september, dan wil ik daarmee starten als extra boost! Al met al heb ik er zin in om te beginnen, om gewicht te verliezen en mijn oude kleren weer te passen. Maar bovenal om me weer fit en gezond te voelen en een leefstijl te creëren die bij me past en waarmee ik me goed voel! Dat doe ik lekker op mijn eigen tempo en uit ervaring weet ik dat dit met pieken en dalen zal gaan, maar ik ben gemotiveerd en heb zin om de draad weer op te pakken. Aan de slag!

Afvallen na de zwangerschap: hoe is jouw ervaring? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1