Tijd voor een nieuw weekoverzicht! Ik shopte bij Zeeman, wisselde de posters op ons dressoir om voor nieuwe, werd half ziek en telde af naar het weekend: Pasen in Friesland! Genoeg te vertellen dus, lees maar mee!

Maandag

Nieuwe week, vroege wekker: check! De ochtendspits op maandag is altijd een uitdaging maar we zitten weer netjes om vijf voor acht in de auto op weg naar de opvang en school. Nadat ik de kinderen heb weggebracht, rijd ik door naar Enschede. Eerst even wat boodschappen doen bij de Lidl (ik scoor daar nog een verspil-me-niet tasje voor €3) en daarna naar Zeeman en Wibra voor de kids. Thuis ruim ik alles op en er wordt ook nog een online bestelling bezorgd. Ik heb laatst de kledingkasten van de kinderen opgeruimd en lijstjes gemaakt wat ze nodig hebben voor het voorjaar. Dat heb ik dus allemaal besteld en gekocht zodat we spring ready de lente in kunnen. Gister heb ik al twee campagnes gefilmd, dus vandaag is echt even zo’n rommeldagje waarbij ik allerlei to do’s afstreep die niet langer konden wachten, zowel op werk- als op privégebied. ’s Middags staat de zwemles van Niene op het programma en als we thuiskomen, is het alweer tijd om eten te koken. Erik haalt Linn en Suus op uit het werk en ze komen met een schattige knutsel thuis. Nadat iedereen gewassen en gestreken in bed ligt, beantwoord ik nog even wat mail en maak ik een blog af. Om de dag af te sluiten, kruip ik met mijn e-reader op de bank. Ik voel me niet zo fit, hopelijk morgen wat beter.

weekoverzicht maart 2024 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Een keer knipperen en de wekker gaat alweer… Zo voelde mijn nacht: ik heb keelpijn en hoofdpijn en voel me slechter dan gisteren. Maar we moeten doorrr, dus zet ik ’s morgens een campagne online voor TerStal. Daarna aankleden, make-upje erop en de kids uit bed motiveren. Iedereen zet z’n beste beentje voor vanochtend, dus ik heb zelfs nog tijd om de woonkamer en keuken te stofzuigen! Geluksmomentje van een moeder, haha. Nadat Linn en ik Suus en Niene hebben weggebracht, gaat Linn spelen met de magnetische blokken en maak ik een ontbijtje voor mezelf. Daarna stort ik me op de was, de vaatwasser en opruimdingetjes. Voor lunch maak ik bananenpannenkoekjes met gebakken appel. ’s Middags komt er nog een perspakketje binnen met leuke Zenner haarspulletjes. Samen met Suus ga ik zitten voor wat huiswerk van school en daarna begin ik met koken. ’s Avonds plof ik lekker met thee, een proteïne toetje en een warme deken op de bank. Als Erik uit de stal komt, ben ik in slaap gevallen. Niet echt verbazingwekkend want ik heb nog steeds flinke hoofdpijn. Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen!

weekoverzicht maart 2024 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Bluh, ik word vandaag wakker met dezelfde hoofdpijn als waar ik gisteravond mee naar bed ging. Ook ben ik flink verkouden en voel me gammel. Heb al bijna een week last van een griepje wat maar niet door wil zetten. Gelukkig staat er niet zoveel bijzonders op de planning: een paar werkdingetjes en wassen draaien. Ik maak vandaag geen foto’s en plof ’s avonds op de bank onder m’n dekentje. Mét hoofdpijn…

Donderdag

Hoewel het niet heel veel beter gaat dan gister, moeten we dóór! De wekker gaat vroeg, iedereen is moe en heeft moeite met opstaan. Maar we zijn weer op tijd bij opvang en school, waarna ik doorrijd naar de supermarkt. De zon schijnt vanochtend, dus ik zet m’n zonnebril op nu het kan. Nou, dat was maar eventjes want in de loop van de ochtend trok de mooie blauwe lucht weer dicht. Nadat ik de boodschappen heb opgeruimd, ontbijt ik en daarna start ik mijn laptop op. Het is me gelukt om voor de blog al wat vooruit te werken, dat vind ik altijd een prettige manier van werken. Voor vandaag staan er twee blogs en een Instagram post op de planning. Aan het einde van de middag warm ik kliekjes uit de vriezer op: ik eet leftover pasta en Erik een portie boerenkool. De kinderen zijn moe van een lange dag en ik kruip er ’s avonds ook op tijd in, want wil me dit weekend weer wat fitter voelen!

weekoverzicht maart 2024 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Super balen, maar vandaag voel ik me echt belabberd. Hoofdpijn, rillerig (maar geen koorts) en snipverkouden. Toch hijs ik mezelf in campingsmoking en probeer ik nog wat gedaan te krijgen, weliswaar op halve kracht. Voor Linn bestelde ik een leuke legging bij Zara, maar ruilde ‘m om voor een maatje groter en die wordt vandaag bezorgd. Tegen lunchtijd ga ik gewoon naar m’n afspraak bij de nagelsalon en kies ik voor een vrolijk kleurtje. Ik lees vandaag veel op m’n e-reader en werk nog aan twee blogs. Ook verzamel ik alvast de (glutenvrije) spulletjes voor het paasontbijt. En ik kreeg gisteren deze  nieuwe posters binnen voor in de lijsten op het dressoir: iets meer kleur en matching met de leuke vaas. Al met al hoop ik écht dat we morgen allemaal fit genoeg zijn om een weekendje weg te gaan… Fingers crossed!

weekoverzicht maart 2024 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Rise and shine! Hoewel ik me alles behalve fit voel, bereiden we ons toch voor op een weekendje Friesland. Nadat ik opsta, besluit ik eerst de glutenvrije brownie die Erik gisteravond bakte, te voorzien van paasdecoratie. Daarna ontbijt ik met twee crackers en een glas drinkyoghurt; ik voel me beroerd dus krijg het met moeite weg. Daarna sorteer ik de schone was en vouw twee wasmanden weg. De rest moet wachten totdat we weer terug zijn. Nadat ik nog twee schone wassen heb opgehangen, ga ik douchen en daarna pak ik onze tassen in. We eten eind van de middag verse tomatensoep met broodjes, dan nog even de boel opruimen en een stofzuiger door de keet en iets na vijven rijden we dan naar Friesland. Als we aankomen bij mijn vader en bonusmoeder, drinken we wat en spelen de kinderen nog even, waarna we ze naar bed brengen. De klok wordt vannacht ook een uur vooruit gezet i.v.m. de zomertijd, dus dat wordt een kort nachtje.

weekoverzicht maart 2024 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Een kort nachtje werd het inderdaad: ik lag pas om half 2 in bed na een gezellige avond. En dat uur ging er dus af, dus ik word lichtelijk brak wakker… Om 09.30 uur doe ik samen met mijn vader boodschappen bij de Appie en om 11.00 uur zitten we met z’n allen aan aan tafel voor een heerlijk paasontbijt. De kinderen hebben vanochtend al nepeieren geschilderd en na het ontbijt zoeken ze eieren in de tuin. ’s Middags gaan we er lekker op uit: even naar de Broerekerk in Bolsward en daarna door naar het strand bij Makkum. Nadat de kinderen ’s avonds pannenkoeken hebben gegeten, gaan ze douchen en dan naar bed. Wij eten daarna samen en ik besluit om 22.30 uur om ook te gaan slapen. Wat een heerlijke dag vandaag, mét zon!

weekoverzicht maart 2024 zondag - Mama's Meisje blog

Maandag

Met keelpijn en nog steeds flink verkouden word ik wakker… Hmm, ik had gehoopt me vandaag iets fitter te voelen, maar helaas. We pakken vanochtend al vroeg in en na een ontbijtje stappen we iets na tienen in de auto. Rond lunchtijd komen we thuis aan en nadat we de auto hebben uitgepakt en hebben gegeten, stort ik me op het opruimen van alle spullen én de was. Ja, ook de was die nog was blijven staan vóór vertrek. Heerlijk thuiskomen, haha. Helaas voel ik me nog belabberd en dus kruip ik er niet al te laat in. Het wordt weer een drukke week, hopelijk snel weer fris en fruitig!

Yay, op naar april! Ben jij ook zo toe aan lente? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog