Tijd voor een nieuw weekoverzicht! Ik ben uit m’n ritme door een jetlag, ruim de kerstspullen op, Niene wordt geopereerd, we shoppen glutenvrij bij Lidl, ik geniet van een high wine en we kopen een nieuwe bank, maar dat gaat niet zonder slag of stoot… Genoeg te vertellen dus, lees maar mee!

Maandag

Happy New Year! Op deze eerste dag van het nieuwe jaar liggen we om 01.15 uur in bed en wordt ondergetekende pas wakker om 12.30 uur… Jep, die jetlag zit er na mijn vakantie op Aruba goed in. De vorige keer is acht jaar geleden, toen had ik ook veel last bij terugkomst, maar nu lijk ik er amper doorheen te komen. ’s Middags komt mijn schoonmoeder op de koffie en later bel ik met mijn ouders (alle vier: is soms verwarrend maar ik heb het dan ook over de bonusjes haha). Na het avondeten gaan de meiden in bad en naar bad. Ik klap, als alles is opgeruimd, mijn laptop open en typ twee blogs. Het moet wel uit m’n tenen komen want volgens mij heb ik m’n energie vorige week in het vliegtuig laten liggen, maar het is weer af. Als klap op de vuurpijl eten we nog een overgebleven appelbeignet en duiken om 22.30 uur ons bed in. Hopelijk morgen wat fitter!

weekoverzicht januari 2024 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Als Erik’s wekker gaat, check ik de tijd maar als hij me anderhalf uur later wakker maakt, voelt het alsof ik één keer knipperde. Het is 07.30 uur, alle kids slapen nog maar ik sta op. En heel eerlijk? Het voelt alsof ik middenin de nacht uit bed geplukt ben: draaierig, misselijk, koud maar toch zweten. De jetlag is nog volop aanwezig. Tegen 09.00 uur zijn alle kids ontwaakt en besluit ik dat we er nog een pyjamadagje achteraan plakken: we hoeven toch nergens naartoe. Om 10.00 uur waag ik mij aan mijn eerste kopje thee, anderhalf uur later volgen twee crackers. Het duurt nog tot in de middag voordat ik me weer een beetje mens voel. Ondertussen zit ik niet stil trouwens: stofzuigen, opruimen, kids vermaken en een beetje werken. Ik richt me op mijn spaardoelen voor 2024, zakelijke doelen en globale jaarplanning én begin in het invulboek met een vraag per dag. Als Erik thuiskomt, bakt hij pannenkoeken. ’s Avonds ruim ik de kerstspullen op: wilde ik eigenlijk al eerder doen maar met zo’n verward slaapritme werd ‘m dat nog niet. Het geeft meteen weer rust in huis als de tierelantijntjes weg zijn en dat komt goed uit, want eind deze week willen we op pad voor een nieuwe bank! Nog even de laatste aflevering van The Crown kijken en dan slapen. Op hoop van zegen dat die jetlag morgen weg is!

weekoverzicht januari 2024 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Rise and shine! Dat gaat vandaag al wat beter dan gisteren. Nog wel behoorlijk gammel, maar er komt weer een soort van biologisch ritme in, haha. Vanochtend gaat Erik met Niene mee naar het ziekenhuis voor een KNO-ingreep. Ik blijf thuis omdat ik me nog steeds niet fit voel en dan lijkt het me niet zo handig om mee te gaan de OK op als zij onder narcose wordt gebracht. Samen met Linn en Suus pak ik een cadeautje voor Niene in dat ze bij thuiskomst enthousiast uitpakt. Ik kleed me om en maak me op, want er staat vandaag een campagne op de planning die ik film, monteer, teksten voor schrijf en instuur voor een check bij de opdrachtgever. Het is een regenachtige, donkere dag dus de kids vermaken zich afwisselend in de speelhoek, met diamond painting aan de keukentafel en met een Disney film. ’s Avonds typ ik nog een blog voor morgen (door de vakantie is mijn voorsprong weg, die wil ik z.s.m. weer opbouwen want dat brengt meer rust). Ook check ik allerlei leuke woonaccessoires en maak alvast een favorietenlijstje. Hoop zo dat de bank die we op het oog hebben ook in werkelijkheid zo leuk is! Nog even Goede Tijden kijken en dan lezen in bed. De week is weer doormidden!

weekoverzicht januari 2024 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

De wekker van 06.00 uur heb ik compleet gemist, maar om 07.10 uur belt Erik mij gelukkig wakker. Snel uit bed, de kinderen wakker maken, ze helpen met aankleden en aan de ontbijttafel zetten. Daarna haast ik me naar de badkamer om me aan te kleden en ondertussen komt Erik weer binnen uit de stal. Om 08.00 uur gaan we allemaal de deur uit: hij brengt Suus en Linn naar de opvang, Niene en ik gaan naar de supermarkt (i.v.m. de operatie van gisteren blijft ze een dagje thuis). Bij Lidl gaat de glutenvrije week van start en zijn er allemaal producten scherp geprijsd. We slaan flink in: o.a. kipnuggets, ovenbroodjes, koekjes en bakmixen. Daarna nog even naar de Kruidvat en dan weer naar huis. Ik ruim alle boodschappen op en eet dan een broodje. Voor lunch hebben we croissantjes meegenomen. Niene gaat kleuren, ik start mijn laptop op om wat te werken. Ik typ een blog, werk mijn mail en administratie bij en doe BTW-aangifte. Dan is het alweer tijd om de vaatwasser te legen, het aanrecht op te ruimen en eten te koken. Nadat de meiden ’s avonds gedoucht hebben en na een verhaaltje in bed liggen, maak ik nog wat puntjes op mijn to do list af, zoals het invullen van de sport en zwemles van de kids in onze agenda. Ook reserveren we vast een logeerplekje voor Jackie in de zomervakantie. Gelijk een tip als dit op jou van toepassing is: regel dit tijdig, want die van ons zat al bijna vol! Later op de avond spring ik onder de douche, om daarna nog even Goede Tijden te kijken. En ik eindig weer lezend in bed!

weekoverzicht januari 2024 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Staartje van de jetlag? Vanochtend slaap ik wéér door de wekker heen, vast ook omdat de kinderen uitslapen. Op zich geen drama: we rijden een uurtje later dan gepland naar de meubelzaak. Via internet heb ik me al georiënteerd op een nieuwe bank en die willen we in het echt bekijken. We worden in eerste instantie heel vriendelijk geholpen en laten de prijs berekenen voor een aangepast ontwerp. We besluiten dit, na een kleine korting omdat we qua prijs echt al aan de bovenkant van ons budget zitten, te doen. Tevreden verlaten we de winkel met in een mapje het ontwerp van de bank en de bestelde maten op de aankoopbon. Omdat ik ambassadeur ben van Wehkamp en er weer een nieuwe campagnemaand is begonnen, besluit ik de leuke woondeals te checken. Ik spot niet alleen hele mooie kussenhoezen die perfect bij onze nieuwe bank passen, maar ook een mooi bijzettafeltje. Maar omdat die een bijzondere vorm heeft en ik niet zeker weet hoe dit uitkomt qua maat, tekent Erik de bank op schaal na. Brochure erbij, ik noem de maten op en Erik tekent. Al snel blijkt dat we aan één zijde op een hele andere, veel kleinere maat uitkomen dan het ontwerp op de bon. Nog een keer check check dubbelcheck, maar nee: het klopt echt niet. Erik belt erachteraan om navraag te doen. Wat blijkt? De medewerker die ons geholpen heeft, heeft een fout in het uitrekenen van het ontwerp gemaakt. We krijgen de optie om de bank anders (groter) samen te stellen en omdat het haar fout is, hoeven we geen extra kosten te betalen. Ze biedt nog haar excuses aan voor het ongemak. Netjes opgelost, dachten we nog. Tot we een klein uurtje later nogmaals gebeld worden en haar collega aan de lijn krijgen. Zij geeft aan dat haar collega een fout heeft gemaakt: ze heeft de extra ondersteunende vulling in de zitkussens niet meegerekend in het nieuwe ontwerp. Daarom moeten we nu ineens wél een flinke som bijbetalen. Erik heeft gezegd dat dat natuurlijk geen afspraken zijn, de fout ligt bij hun en als wij er niet achteraan hadden gebeld, hadden we over 9 weken met een verkeerde bank gezeten die niet aan de afgesproken maten had voldaan. Eindstand: ze gaat, nadat ze op een onvriendelijke toon overging en sprak over ‘de koop ontbinden’, overleggen met ‘de directie’ en komt erop terug. Echt meteen alweer twijfels bij mij: doen we hier wel goed aan en wat een rare manier van klanten behandelen! We worden die dag niet meer teruggebeld en ik heb er weinig vertrouwen in… Ik besluit wel mijn gekozen Wehkamp items te bestellen want als deze bank niet doorgaat, zullen we wel ergens een vergelijkbaar ontwerp scoren. Best wel zuur dit. Uiteindelijk werk ik ’s avonds nog door omdat we hier een groot deel van de dag mee bezig zijn geweest. Afwachten maar…

weekoverzicht januari 2024 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

En wéér slaap ik door de wekker heen, gaat lekker! Als dat maandag maar goedkomt… Ik kleed me snel aan en ontbijt met een banaan en een glas water. Eerst even naar de Kwantum en de Jysk, want ik heb daar o.a. een bijzettafeltje gezien dat goed matcht met de tafel die ik bij Wehkamp uitkoos. Ik kreeg voor mijn verjaardag van mijn vriendinnen een cadeaubon van Kwantum, die komt nu goed van pas! Ik vind er ook nog wat leuke accessoires. Bij Jysk koop ik een grote mand voor een kamerplant in de woonkamer. De vorige die we hadden heb ik weggegooid nadat ik ontdekte dat er schimmel in zat (we hadden een tijdje geleden last hiervan in huis). Dus nu weer lekker fris en nieuw. En Linn moest nog een nieuw hoofdkussen, die vind ik er ook! Eenmaal thuis is het alweer lunchtijd en de rest van de middag rommelen we wat in huis. Eind van de middag spring ik onder de douche en kleed ik me om. Heb met een vriendin afgesproken: we gaan een high wine doen in de stad! Heel gezellig, we pakken de laatste bus en ik ben tegen 00.45 uur weer thuis. Ik drink nog een cola zero en ga dan slapen. Oh, en het goede nieuws van vandaag: Erik werd teruggebeld over de bank door een manager. Deze bood zijn excuses aan voor de gang van zaken en de bank wordt zonder meerprijs voor ons in bestelling gezet. Netjes opgelost!

weekoverzicht januari 2024 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Even geen wekker vandaag, want vanaf morgen gaan we weer in het ritme! Door de wijntjes van gisteravond voel ik me iets minder fit, maar om 09.30 uur sta ik dan toch op. De kinderen hebben al ontbijt gehad van Erik en spelen met LEGO op de vloer in de woonkamer. Ik ontbijt ook en nadat we een boodschappenlijstje hebben gemaakt, gaat Erik boodschappen doen. Ondertussen ruim ik op in de keuken en laat de kinderen de LEGO opruimen. Daarna stofzuig ik de boel grondig, want de hond verhaart momenteel heel erg dus dit is ook wel weer nodig. Ook nog een wasje in de machine, even de boel rechttrekken voor de nieuwe week. Nadat ik me heb aangekleed, is het lunchtijd en bakken we een omelet met een heleboel groentes erin die we nog hadden liggen. Daarna stappen we in de auto en rijden we naar een natuurgebied voor een frisse wandeling. Even vergeten dat het natuurlijk hoog water is: veel paden zijn onbegaanbaar dus het wordt hink-stap-sprong door de modder en om de plassen heen. Niet heel relaxt, maar de kinderen vinden het geweldig. Eenmaal thuis kookt Erik eten, stort ik me op de was en nadat we gegeten hebben en de kinderen in bed liggen, maak ik een weekplanning voor mezelf. Fijn om zowel voor privé als werkzaken de boel in beeld te brengen en zo niets te vergeten. Ik bel nog met mijn bonusmoeder en hang daarna een was op. Even douchen en dan duik ik op tijd het bed in: einde kerstvakantie, morgen begint de schoolrun weer!

Weekoverzicht januari 2024 zondag - Mama's Meisje blog

Hoe ben jij het nieuwe jaar begonnen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog