Welke luier is het beste? Die vraag stelde ik meermaals op mijn blog, want we hebben al heel wat merken luiers getest en daarover geschreven! Nu werd het tijd voor een gigantisch overzicht. Ik presenteer: Mama’s Meisje Luiertest! Lees maar mee!

Zoektocht naar de beste luiers

Eind 2016 kreeg ik een briljant idee. Als pasgestarte blogger zat ik vol inspiratie en leek het me leuk om verschillende merken luiers te testen en met elkaar te vergelijken. Het bleek een vrij origineel idee (voor zover ik destijds kon vinden, had alleen de Consumentenbond een vergelijktest online staan) én een schot in de roos, want die eerste luiertest van januari 2017 op mijn blog ging viral. Superleuk en er volgden op Mama’s Meisje nog vele blogs over de zoektocht naar de beste luiers. Inmiddels zijn we dus alweer 4 jaar verder en hoewel ik in die 4 jaar een heleboel luiers heb mogen testen, was het tijd voor één groot en actueel overzicht. Deze editie van Mama’s Meisje Luiertest  heeft me een hoop tijd, energie én geld gekost: je moest er dus even op wachten maar dan heb je ook wat.

Zoektocht naar de beste luiers - Mama's Meisje blog

Mama’s Meisje Luiertest

Voor deze Luiertest begon ik met het inventariseren van zoveel mogelijk luiermerken in Nederland. Sinds 2016 zijn er namelijk een aantal merken bijgekomen, maar ook een aantal merken uit de schappen verdwenen. Daarnaast hebben veel fabrikanten hun luiers geupdate of bepaalde lijnen toegevoegd in het aanbod. De vraag: ‘welke luier is het beste?’ is natuurlijk héél persoonlijk. Nadat ik in mijn stories op Instagram én via een bericht op Facebook vroeg naar suggesties, kreeg ik 99% van de welbekende luiermerken binnen die jullie écht terug wilden zien in dit overzicht. Ook zaten er (voor mij) een aantal minder bekende merken naast, dus ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk luiers in deze test te betrekken. Wat bleek: er zijn nog véél meer luiers verkrijgbaar dan de 28 merken die ik meenam in deze luiertest. Het moet wel leuk blijven dus ik heb de meest bekende wegwerpluiers geselecteerd. En dus propte ik de kofferbak van mijn auto vol nadat ik bij de plaatselijke drogist nogal vreemd werd aangekeken omdat ik zoveel verschillende pakken luiers aanschafte. No shame in the bloggame, ik kon bijna een huis bouwen van al die pakken luiers maar ik was zelf enorm benieuwd of ik door deze test over zou stappen op een ander luiermerk!

De testmethode

Tijdens deze test hebben we zowel gewone luiers als luierbroekjes gebruikt. Ik heb daarbij gelet op de kilo’s: van sommige merken zijn bijvoorbeeld ook luierbroekjes verkrijgbaar, maar voor grotere kindjes. Die heb ik dus niet betrokken in deze luier review. Ik zie weleens luiertests voorbij komen waarbij één luier per merk is getest. In deze editie van Mama’s Meisje Luiertest zijn we iets grondiger te werk gegaan, want van één keer een luier omdoen bij je kindje kun je precies niets zeggen over of deze luier ‘goed’ is ja of nee. Voor de plaatjesdenkers: als je kindje nou nèt op dat moment een gigantische spuitluier heeft waarbij een outfitwissel niet te vermijden is óf juist alleen een klein plasje doet, dan heeft dat natuurlijk heel veel invloed op je oordeel over dat merk. Niet helemaal eerlijk en dus hebben we alle merken meerdere dagen en nachten getest, tenzij er een huidreactie (luieruitslag) op zou treden. Daarnaast voerde ik ook een watertest uit: hoeveel water kan de luier absorberen? Hiervoor heb ik steeds 3 luiers genomen, doorgeknipt en deze gefotografeerd. Eén luier is droog, in de tweede luier heb ik 200 ml water gegoten en in de derde luier heb ik 500 ml water gegoten. In de meeste gevallen was dit de maximale hoeveelheid die een luier aankan en je gaat er toch vanuit dat je al verschoont voordat de luier zo gigantisch vol is. Zo kun je goed het verschil zien tussen een lege, een medium volle en een volle luier. Ook heb ik gevoeld hoe ‘nat’ de luier was na deze watertest en na het gieten van water heb ik de luier steeds heen en weer bewogen, omdat kindjes ook niet 24/7 stilliggen. Natuurlijk hebben we ook pasvorm, materiaal, zachtheid, dikte en dergelijke meegenomen in het oordeel.

Welke merken luiers hebben we getest?

Voor deze luiertest heb ik een héél scala aan luiers en luierbroekjes in huis gehaald. Welke merken luiers we hebben getest? Hier komen ze:

Mama's Meisje Luiertest 28 merken op een rijtje geteste luiers - Mama's Meisje blog

Ik heb ervoor gekozen om de luiers op alfabetische volgorde te zetten: zo staat bijvoorbeeld alles van Pampers bij elkaar, evenals van Etos en Kruidvat. Maar omdat het een blog van meer dan 7000 woorden is geworden, heb ik hierboven een inhoudsopgave geplaatst. Deze is klikbaar, zodat je direct naar het merk kunt doorklikken waarover jij graag meer wilt lezen. Op die manier hoef je niet eindeloos heen en weer te scrollen, want door de hoeveelheid luiers die ik meenam in Mama’s Meisje Luiertest, is één ding zeker: het is een behoorlijk lange blog geworden. De luierbroekjes zijn apart vermeld onder één kopje. Qua prijzen heb ik de ‘normale’ kosten van het geteste pak luiers genoteerd: het is niet te doen om hierin rekening te houden met aanbiedingen, omdat de aanbiedingsprijzen per week wisselen. Je hebt er ook helemaal niets aan als ik een overzichtje maak met alle prijzen per maat, want als je een toffe aanbieding scoort dan klopt de info al niet meer. Mijn uiteindelijke ‘oordeel’ heb ik bewaard voor het laatste gedeelte van de blog: daar ga ik verder in op de prijs/kwaliteitverhouding en welke merken een go of een no go zijn naar onze ervaring. Mochten we de komende tijd meer luiers getest hebben, dan worden deze toegevoegd aan deze blog en zal ik hiervan ook een seintje geven Mama’s Meisje Facebook of Instagram. Benieuwd naar de resultaten? Hier komen ze!

AH Beregoed (Albert Heijn)

AH Beregoed luiers zijn verkrijgbaar van maat 3 t/m maat 6 en te koop bij (je verwacht het niet) Albert Heijn. We hebben de luierbroekjes van dit merk al eens geprobeerd in een eerdere luiertest, nu hebben we de normale luier getest.
Pasvorm en materiaal: de Beregoed luiers zien er schattig uit en voelen in eerste instantie soepel en stevig aan. Ik voel goed dat er 3 banen in de luier zitten en het ziet er gewoon uit als een betrouwbare luier. Qua pasvorm zit ie als gegoten!
Watertest: na 200 ml water is de luier al flink opgeblazen, maar de buitenkant is kurkdroog en de binnenkant voelt licht vochtig. Na 500 ml barst de luier uit zijn voegen en is ook de buitenkant nat.
Gebruik: nou, dit is pas een goede binnenkomer in deze luiertest. We hebben de Beregoed luiers getest en ik kan maar één ding zeggen: een prima luier! Geen lekkage of natte rompers na de nachten, overdag doet deze luier ook wat ie moet doen en blijft op z’n plek zitten ondanks het voller worden. Top!
Prijs: €6,87 voor 56 luiers = €0,12 per luier

AH Beregoed review luier - Mama's Meisje blog

Albert Heijn luiers getest review ervaring - Mama's Meisje blog

AH Extra droog & zacht (Albert Heijn)

Ik heb de Extra droog & zacht luiers van Albert Heijn al eens eerder getest in een luiertest en was toen erg positief! In de tussentijd is deze luier qua uiterlijk niet veranderd dus mijn verwachtingen voor deze keer waren vrij hoog. Deze luiers zijn verkrijgbaar in maat 1 t/m maat 6.
Pasvorm en materiaal: het eerste dat opvalt is het leuke printje. De luier is soepel, van zacht materiaal en de pasvorm lijkt op het eerste oog goed. Wat me echter wel opvalt, is dat deze luier in maat 3 behoorlijk laag valt en daardoor gaat wijken. Met een buikslaper zijn een nat bed en pyjama op deze manier helaas gegarandeerd is mijn ervaring. Bij een maat groter is dat helaas ook het geval. Het geeft maar weer aan hoe persoonlijk deze luiertest is, want bij mijn tweede kindje liepen we hier niet tegen aan. Een kwestie van uitproberen dus!
Watertest: deze luier neemt sneller de 200 ml op dan de Beregoed variant van Albert Heijn. Qua dikte zie ik geen verschil en ook qua droogheid niet: na 200 ml is de buitenkant droog, de 500 ml is garantie voor natte kleertjes.
Gebruik: voor overdag vind ik dit een prima luier! Voor ’s nachts ben ik echter geen fan, in verband met de pasvorm. Wil je de uitgebreide versie van onze Albert Heijn luiertest lezen? Klik dan hier!
Prijs: €5,99 voor 33 luiers = €0,18 per luier

Albert Heijn AH droog en zacht luier review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Luiers Albert Heijn review getest ervaringen - Mama's Meisje blog

Bambo Nature

De luiers van Bambo Nature (verkrijgbaar in maat 1 t/m 6) dragen het Nordic Swan Ecolabel en Asthma Allergy Nordic label. Dit betekent dat er geen irriterende stoffen in de luiers zitten en dat ze tijdens het gehele productieproces kijken naar de invloed op de natuur. Ze doen er dus alles aan om de luiers zo milieu- en huidvriendelijk mogelijk te maken. Benieuwd wat dat betekent voor het comfort en dergelijke!
Pasvorm en materiaal: deze luier is wit en voelt vrij dun en slap aan. De pasvorm is goed: de luier valt hoog en de plakstrips zijn erg elastisch, dus het dichtvouwen en -plakken van de luier gaat erg makkelijk.
Watertest: de 200 ml wordt vliegensvlug opgenomen, 500 ml water duurt wat langer. Maar ik ben verbaasd, want de luiers zijn in beide gevallen kurkdroog van buiten en de binnenkant voelt ook prima aan!
Gebruik: hoewel het een ecologische luier is en mijn verwachtingen niet erg hoog waren, houdt deze luier het zelfs in de lange nachten heel goed vol. Zacht voor de huid, een goede pasvorm en geen vochtige doorlekplekken.
Prijs: €8,99 voor 24 luiers = €0,37 per luier

Bambo nature ecologische luiers luiertest 2021 getest review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

Bambo nature luiers getest - Mama's Meisje blog

Bebino (Aldi)

De luiers van Aldi, merknaam Bebino, vallen in de categorie ‘budget’ en zijn verkrijgbaar in maat 1 t/m maat 6. Eerder heb ik deze luiers getest samen met andere babyartikelen uit hun assortiment. Destijds moesten we de test al na 1 nacht staken vanwege een huidreactie bij Niene. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus ik ben benieuwd of onze ervaring nu wederom tegenvalt…
Pasvorm en materiaal: de luier ziet er in ieder geval vrolijk uit, want deze is voorzien van illustraties in een zee-thema. De luier voelt dun en een beetje stug: er zit een buitenlaag die vrij plastic-achtig aanvoelt. Qua pasvorm vind ik ‘m goed.
Watertest: de watertest bij deze Aldi luiers gaat niet van harte. De opname van 200 ml water gaat al vrij langzaam, die van 500 ml lijkt helemaal niet te slagen. Uiteindelijk, na 10 minuten wachten, kan ik ook die luier doorknippen maar ik merk dat er nog vrij veel water niet is opgenomen (wat dus tussen de banen blijft zitten). 
Gebruik:
in gebruik vinden we deze luiers prima! Geen huidreactie, de pasvorm is goed en alles blijft droog, zelfs als Linn besluit om lekker uit te slapen. 
Prijs:
€6,85 voor 50 luiers = €0,14 per luier

Aldi Bebino luier review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

Aldi luiers getest - Mama's Meisje blog

Bonbébé

De luiers van Bonbébé zijn in de plaats gekomen van Bumblies en zijn te koop bij Boni, Boon’s Markt, Coop, Deen, Dekamarkt, Dirk, Hoogvliet, Jan Linders, MCD Supermarkt, Nettorama, PLUS, Poeisz, Spar en Vomar. Ze zijn te koop vanaf maat 1 t/m 6. Wij hebben ze al eens gebruikt omdat ze in de Kiekeboebox van PLUS zaten, maar ik heb er nog niet eerder over geschreven in een luiertest.
Pasvorm en materiaal: de luiers van Bonbébé zijn voorzien van vrolijke vissenprint. De luier voelt normaal qua dikte en is soepel. Qua pasvorm lijkt de luier bij het omdoen prima. Maar na een slaapje zit de luier heel raar: deze gaat plooien en van het buikje af staan boven de sluitstrips.
Watertest: hoewel de opname van het water in beide gevallen matig in snelheid gaat, blijven de luiers zelfs na 500 ml water aan de buitenkant droog. Ik ben dus erg benieuwd naar de nachten!
Gebruik: ik ben niet tevreden over deze luiers. Ze ruiken ontzettend, ook overdag. Na een frisse wandeling van een klein uurtje, waarbij ik Linn vlak voor vertrek nog had verschoond, stonk de luier ontzettend toen ik haar naderhand uit de kinderwagen tilde. Na de nacht is alles nat. Geen succes, dus niet voor herhaling vatbaar. 
Prijs:
€5,11 voor 40 luiers = €0,13 per luier

Bonbébé luier review verkrijgbaar bij PLUS Boni Coop Deen Dekamarkt Dirk Hoogvliet Jan Linders Nettorama Poeisz Spar Vomar - Mama's Meisje blog

luiers huismerk plus dirk dekamarkt poeisz bonbebe bumblies review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

DM Babylove premium luiers

Ik testte de luiers van DM al eerder, maar inmiddels zijn ze aangepast en dus konden ze niet ontbreken in Mama’s Meisje Luiertest. Ze zijn verkrijgbaar in maat 1 t/m 6+. Voor de mama’s die in het grensgebied wonen: jullie zullen de tripjes naar deze Duitse drogisterij wel herkennen! En kijk die prijzen… De moeite waard als je het mij vraagt! En niet alleen voor luiers :)
Pasvorm en materiaal: sinds de vorige keer zijn de DM luiers behoorlijk veranderd. Zo hebben ze nu 3 absorberende banen, is het design veranderd én hebben ze een elastische band in de rug. Dat komt de pasvorm alleen maar ten goede, want ze zitten als gegoten. De sluitstrips zijn elastisch, perfect!
Watertest: de watertest verloopt top! Het water wordt snel opgenomen, met name de 200 ml. De 500 ml duurt ietsje langer, maar de luier voelt echt heel droog aan voor de hoeveelheid vocht die erin zit!
Gebruik:
hoewel we al eerder DM luiers getest hebben, was ik erg benieuwd naar deze nieuwere variant. Kort maar krachtig: perfect! De luier houdt het dag en nacht droog, is zacht voor de huid, sluit perfect aan en is budgetvriendelijk. Top!
Prijs: €4,95 voor 38 luiers = €0,13 per luier

DM Babylove luier test review beoordeling ervaring duitsland drogist - Mama's Meisje blog

DM Babylove luiers getest - Mama's Meisje blog

DM Babylove Nature luiers

De DM Babylove Nature luiers had ik nog niet eerder in huis, dus ik was erg benieuwd of deze ecologische luier net zo goed presteert als de variant hierboven. Ik schreef deze uitgebreide review over de goedkope luiers uit Duitsland. Zeker ook omdat de prijs, ondanks de ecologische factor, heel budgetvriendelijk is. Deze luiers zijn verkrijgbaar in maat 2 t/m 6. Ik ben heel benieuwd!
Pasvorm en materiaal: de luier is op een aantal punten anders dan de ‘gewone’ variant. Zo heeft de DM Babylove Nature luier één absorberend vlak en voelt het materiaal anders aan. Meer papierachtig, terwijl de dikte gemiddeld is. Qua pasvorm sluit deze luier perfect aan: door de elastische en brede plakstrips, blijft ie ook goed op z’n plek.
Watertest: de watertest verloopt wisselend. De 200 ml water wordt echt heel snel opgenomen en de luier voelt dan ook erg droog. De 500 ml gaat veel langzamer, maar naderhand voelt de luier ook vrij droog.
Gebruik:
deze luier vind ik echt een aanrader. De luier is zacht, blijft goed zitten (óók na een plotselinge nachtelijke fles waarbij ik geen zin had om haar te verschonen) en lekt niet door. Een topper!
Prijs:
€5,95 voor 34 luiers = €0,17 per luier

DM Babylove nature luier test review beoordeling ervaring uit duitsland - Mama's Meisje blog

DM Babylove Nature luiers getest - Mama's Meisje blog

Dotties Sensitive (DA Drogist)

In mijn zoektocht naar de luiers van DA Drogist bleek al snel dat deze uit het assortiment gaan en vervangen worden door Dotties Sensitive. Later zag ik dat ze ook via andere webshops te koop zijn. Voor mij helemaal nieuw, dus ik liet me verrassen! Dotties luiers zijn verkrijgbaar in maat 3 t/m maat 6.
Pasvorm en materiaal: de luiers van Dotties zijn wit met geografische vormpjes: kruisjes, rondjes en wigwammen. De luier voelt soepel aan, prima qua dikte en het materiaal voelt zacht. De pasvorm is een beetje gek: deze luier valt heel hoog, maar ook erg smal. Verder sluit ie wel goed aan, maar ik vroeg me af of het goed zou gaan toen Linn ‘m aanhad voor de nachten.
Watertest: de luier met 200 ml water is naderhand een beetje klam van buiten. De luier met 500 ml water is zeiknat. Ik heb de derde luier dus niet doorgeknipt voor de foto omdat dan alles nat zou worden… 
Gebruik: 
naar onze ervaring is dit een prima luier voor overdag omdat je ‘m dan regelmatig verschoont. Voor de nacht ben ik er minder enthousiast over. Als de luier te vol wordt, ontstaat een soort ‘klont’ tussen de beentjes. Doordat het absorptievlak één geheel is, wordt het een zompige bende. Ook is de romper na iedere nacht vochtig. Geen aanrader dus.
Prijs: €5,99 voor 32 luiers = €0,18 per luier

DA drogist Dotties sensitive luier review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

Dotties luiers getest - Mama's Meisje blog

Etos Puur & Zacht

De Etos Puur & Zacht luiers zijn net nieuw in het assortiment. Deze luiers bevatten verantwoordelijk geteeld katoen, zijn allergy certified, CO2 neutraal geproduceerd en hebben het Ecolabel. Zelfs over de verpakking is nagedacht. Deze nieuwe luier van Etos is verkrijgbaar in maat 2 t/m maat 5. Ik kreeg ontzettend veel berichtjes en mails of ik deze luier ook mee zou nemen in Mama’s Meisje Luiertest. Ik kon ‘m natuurlijk niet overslaan want ik was zelf ook ontzettend nieuwsgierig! De uitgebreide review lees je hier.
Pasvorm en materiaal: de luier is voorzien van de schattigste konijntjes en vogeltjes. Dat is al een pluspunt, maar het gaat natuurlijk om de prestatie! Met ‘Zacht’ is niets teveel gezegd: deze luier is zachter dan zacht en valt enorm soepel. Ook valt de luier mooi hoog en daarmee is de pasvorm perfect! De randjes zijn elastisch en sluiten echt perfect aan.
Watertest: 200 ml water wordt razendsnel opgenomen en al duurt de 500 ml ietsje langer, bij beide luiers blijft de buitenkant droog en ook de binnenkant voelt niet kletsnat aan (in tegenstelling tot veel andere luiers in deze test).
Gebruik: we hebben deze luiers een week lang getest omdat ik zeker wilde zijn in mijn oordeel. En dat is positief: deze luier is echt een aanrader. Zacht, haar huidje verdraagt het prima en zowel overdag als ’s nachts is er absoluut geen lekkage, stank of iets anders ongemakkelijks. Ik ben fan van deze nieuwe ontdekking!
Prijs: 26 luiers voor €7,99 = €0,30 per luier

Etos Puur en Zacht luier nieuwe luiers review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

nieuwe luiers Etos getest - Mama's Meisje blog

Etos Woezel & Pip

In één van de eerste luiertesten hebben we de ‘oude’ variant van de Etos Woezel & Pip luier al eens getest. Vervolgens is de hele luier vernieuwd en ook die variant testten we. We waren destijds positief, maar kenden betere alternatieven. Benieuwd hoe deze luier bij baby no. 3 bevalt! Deze luier is beschikbaar in maat 1 t/m maat 6.
Pasvorm en materiaal: de Woezel & Pip luier van Etos is qua dikte gemiddeld, het materiaal is vrij soepel en (joh, verrassend) er staan illustraties van Woezel & Pip op. Dat is natuurlijk 1-0 voor Etos want deze vriendjes uit de Tovertuin doen het hier thuis errrrrg goed. Kijken of dat ook voor de luier geldt! De pasvorm is goed.
Watertest: na 200 ml water, dat heel snel intrekt, is de luier al flink uitgezet. Na 500 ml is de luier totaal verzadigd: dit trekt dan ook niet volledig in.
Gebruik: in principe is deze luier prima. De luier is comfortabel voor zowel overdag als nacht en houdt het ook goed vol. Het enige punt is dat Linn er uitslag van kreeg. Destijds kon Niene de luier wel goed verdragen (terwijl zij een ‘probleemhuid’ heeft), dus zo zie je maar weer hoe persoonlijk en verschillend het per kindje is. Wij staakten deze luier in de test na 2 dagen vanwege deze huidreactie.
Prijs:
€6,99 voor 34 luiers = €0,20 per luier

Etos Woezel en Pip luier review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

luiers Etos getest - Mama's Meisje blog

HEMA

De luiers van HEMA hebben we vorig voorjaar uitgebreid door de teststraat gehad. De luiers waren toen net gelanceerd en ik was vooral benieuwd of er in de tussentijd aanpassingen zijn gedaan. Dit blijkt niet het geval. Qua verkrijgbaarheid heb ik mijn twijfels of HEMA door gaat zetten in het aanbod: via de website is het flink zoeken om ze te vinden…
Pasvorm en materiaal: de luier is wit en niet voorzien van een opdruk. De luier voelt wat slap en dun aan en heeft geen ‘stretch’ dus het omdoen gaat was stug. De pasvorm is op het eerste oog niet top.
Watertest: het water wordt in beide gevallen langzaam opgenomen. De derde luier is al snel helemaal verzadigd, de gehele hoeveelheid van 500 ml wordt dus niet opgenomen. Daarom heb ik deze luier niet doorgeknipt.
Gebruik: hoewel de pasvorm dus niet super leek, is de luier in dragen wel comfortabel en eigenlijk boven verwachting. Er treed namelijk geen lekkage op en de luier houdt het ook ’s nachts goed vol. Qua kwaliteit ben ik dus positiever dan van te voren gedacht.
Prijs: 24 luiers voor €7 = €0,29 per luier

HEMA luier review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

luiers van HEMA getest - Mama's Meisje blog

Huggies Ultra Comfort

We hebben de Huggies al eens eerder uitgebreid getest. Mijn eerste indruk was toen erg positief en omdat we een maandbox hadden aangeschaft, maakten we ze na de testweek helemaal op. Toen kwamen we erachter dat er een vies geurtje aan de luiers hing, waardoor ik destijds de blog naderhand heb aangepast. Ik ben heel benieuwd hoe onze ervaring nu is! Huggies Ultra Comfort luiers zijn verkrijgbaar in maat 3 t/m maat 6.
Pasvorm en materiaal: de Huggies Ultra Comfort zijn versierd met vrolijke illustraties. De luier is gemiddeld qua dikte en voelt soepel aan. In de rug zit een elastisch gedeelte, wat de pasvorm ten goede komt. De plakstrips zijn heel breed, wat ervoor zorgt dat de luier onder alle omstandigheden goed blijft zitten. Erg handig met een baby die om de 3 seconden op haar buik rolt en weer terug :)
Watertest: het water wordt langzaam opgenomen. Ik kan er niks aan doen, maar het eerste dat me opvalt is de chemische walm die me tegemoet komt zodra ik het water in de luiers giet. De 500 ml duurt echt lang voordat het helemaal ingetrokken is.
Gebruik: doordat ik de chemische walm rook bij de watertest, ga ik er bevooroordeeld in. Maar dat blijkt nergens voor nodig te zijn, want van het chemische/vieze geurtje blijkt niets te merken als Linn de luiers draagt! Ook haar huidje verdraagt ze prima. De luiers van Huggies doen wat ze moeten doen!
Prijs:
€17,83 voor 50 luiers = €0,35 per luier

luier van Huggie review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Huggies ultra comfort luiers getest - Mama's Meisje blog

Jumbo luiers

De luiers van Jumbo hebben een make-over gehad: ze zijn compleet vernieuwd! Jumbo luiers zitten in een nieuwe verpakking en niet alleen het uiterlijk van de luier is veranderd, ook de inhoud. Ze worden nu namelijk CO2-neutraal geproduceerd! Ze zijn verkrijgbaar in maat 1 t/m 6. Ik heb de vorige variant al eens uitgebreid getest en was toen niet zo tevreden over de nacht. Ik ben heel benieuwd of deze nieuwe versie betere punten scoort!
Pasvorm en materiaal: de luier is wit met jungle dieren als illustraties. De luier is redelijk dun en heeft een drie absorberende banen. Het materiaal is zacht en soepel. Qua pasvorm valt de luier prima, maar na het dragen vind ik ‘m boven de plakstrip wat rommelig. Dit heeft verder geen invloed gehad op het drooghouden.
Watertest: de watertest verloopt redelijk. Het water wordt niet supersnel opgenomen, ook niet langzaam: gemiddeld dus. De luier voelt wel vrij droog na zowel 200 ml en 500 ml. De volste luier is wel licht vochtig aan de buitenkant.
Gebruik: deze luiers doen prima wat ze moeten doen. Zelfs na een aantal nachten op haar buik slapen, heeft deze luier alles droog gehouden. Ik ben enthousiast!
Prijs: €5,37 voor 40 luiers = 0,13 per luier.

Jumbo luier test review ervaring beoordeling huismerk - Mama's Meisje blog

Jumbo luiers getest - Mama's Meisje blog

Jumbo Premium luiers

Naast ‘gewone’ Jumbo luiers, liggen er ook Jumbo Premium luiers in de schappen van deze supermarkt en die moest ik natuurlijk meenemen in de enige échte luiertest! Ik was erg benieuwd naar het verschil tussen beide varianten.
Pasvorm en materiaal: qua design lijken Jumbo Premium luiers veel op de gewone Jumbo luiers: met op iedere maat een ander diertje, maar in dit geval zijn alle illustraties in groentinten. De luier voelt zachter, steviger en nog soepeler aan, maar qua pasvorm bespeuren wij geen verschil tussen beide varianten.
Watertest: de watertest van deze Premium luiers verloopt beter dan die van de gewone variant: vooral 200 ml water wordt razendsnel opgenomen. De luiers voelen beide na één minuut droog aan van binnen, al zit de luier met 500 ml wél bomvol. Ook voelen de luiers aan de buitenkant niet vochtig, ook niet na 10 minuten.
Gebruik: dat zo’n watertest niet alles zegt, blijkt wel als we de luiers een ruime week dag en nacht testen… Ons eindoordeel is negatief, zoals je ook in deze uitgebreide review kunt lezen!
Prijs: €4,55 voor 24 luiers = €0,19 per luier.

Jumbo Premium luiertest review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

watertest jumbo premium luiers extra zacht vochtopname getest review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

JOONE

Misschien heb je ze al eens op Instagram voorbij zien komen: JOONE luiers in allerlei schattige en stoere printjes. Ik kreeg een pak toegestuurd tijdens mijn zwangerschap en toen Linn eenmaal geboren was, hebben we ze getest. Nu was het tijd voor testronde twee! Je kunt ze in abonnementsvorm thuis laten bezorgen als maandbox. De luiers zijn chloorvrij en dermatologisch getest, dragen het FSC-label en worden d.m.v. duurzame energie geproduceerd in Frankrijk. Verkrijgbaar in maat 1 t/m maat 6.
Pasvorm en materiaal: de luiers van JOONE zijn iets dikker dan gemiddeld, voelen zacht en hebben één groot absorptievlak. De pasvorm is goed: de luier valt mooi hoog, wat vaak een pluspunt is om doorlekken te voorkomen.
Watertest: na 200 ml water is de luier verbazingwekkend droog aan de binnenkant. En ook na 500 ml water komt er, in tegenstelling tot een heleboel andere luiers in Mama’s Meisje Luiertest, weinig vocht aan het oppervlak. Ik ben verrast!
Gebruik:
deze luier doet waar een luier voor bedoeld is. We kunnen geen enkel puntje van kritiek ontdekken in het gebruik. De prijs daarentegen…
Prijs: €64,90 voor 144 luiers = €0,45 per luier

JOONE luier ervaring review beoordeling luiertest 2021 - Mama's Meisje blog

JOONE luiers getest - Mama's Meisje blog

Kruidvat Pure & Soft

Ze konden natuurlijk niet achterblijven met een klimaatneutrale luier en dus kwamen de Kruidvat Pure & Soft luiers op de markt! Die móést ik natuurlijk opnemen in de luiertest en daarom haalde ik al snel een pak in huis. Eerlijk gezegd was ik sceptisch, want deze luier voelde totaal anders aan dan wat ik normaal van Kruidvat gewend ben.
Pasvorm en materiaal: de Kruidvat Pure & Soft luiers voelen erg zacht en soepel, maar ook heel dun aan. Doordat de kern van natuurlijk materiaal gemaakt is, is deze zichtbaar (oranje/bruinige kleur). Dit moet even wennen. De pasvorm lijkt naar mijn mening niet te verschillen van de andere luiers in het Kruidvat assortiment.
Watertest: De 200 ml water trekt razendsnel in en dit lijkt de luier prima aan te kunnen. De 500 ml gaat een stuk langzamer, al redt deze luier het wel binnen een minuut. De luier zit dan ook echt bomvol, maar in beide gevallen voelen de luiers niet vochtig aan de buitenkant.
Gebruik: We hebben deze luiers zeer uitgebreid getest, zoals je in dit uitgebreide verslag kunt lezen. In het begin hebben we wat lekkage gehad, maar toen ik een maatje groter kocht, ging het prima! Deze luier bleef dag en nacht droog, dus ik ben erg tevreden over de Kruidvat Pure & Soft luiers.
Prijs: €6,99 voor 26 luiers = €0,27 per luier

Kruidvat Pure & Soft luiertest - Mama's Meisje blog

nieuwe kruidvat luiers getest review pure & soft - Mama's Meisje blog

Kruidvat (valuepack)

Kruidvat luiers: we kunnen er inmiddels een boek over schrijven. Een tijdje geleden deed, naast de Droog & Vertrouwd variant, de Droog & Flexibel haar intrede. Half moederend Nederland in paniek, want die dingen waren volgens het merendeel zo lek als een mandje. Inmiddels ben ik het Kruidvat spoor een beetje bijster, want de Droog & Flexibel is nergens meer te bekennen. Er is wel een Kruidvat Valuepack (en midpack en nog meer packs, zeer verwarrend allemaal), dus die testten we als eerst! En voor het eerst, want deze had ik tot nu toe nog niet eerder in de kast liggen. Ze zijn verkrijgbaar vanaf maat 1 t/m maat 6+.
Pasvorm en materiaal: de Kruidvat valuepack luiers zijn dun. Véél dunner dan de Droog & Vertrouwd variant (die hierna vermeld staat). Er is duidelijk iets veranderd, want er zit nu een duidelijke banenstructuur in de luier. De pasvorm is prima.
Watertest: in beide gevallen neemt het water vrij snel op. De volste luier is wel echt ramvol maar de buitenkant is droog!
Gebruik: wij merken nu amper verschil tussen de ‘oude’ en deze nieuwe Kruidvat luiers. Natuurlijk zie ik aan de buitenkant wel dat de luiers verschillend zijn, maar qua doorlekken en betrouwbaarheid merk ik het niet. Ik vind dit dus een prima luier! Dat was destijds wel anders, want bij Niene hadden we de ene na de andere lekkage. Ik denk dat de luier sindsdien is aangepast.
Prijs: 
€6,59 voor 32 luiers = €0,20 per luier

Kruidvat valuepack nieuwe luier ervaring beoordeling review - Mama's Meisje blog

nieuwe kruidvat luiers lek klachten nat getest verschil - Mama's Meisje blog

Kruidvat Droog & Vertrouwd

Kruidvat Droog & Vertrouwd luiers verdwijnen al jaren trouw iedere maand in mijn digitale winkelmandje. Dit is één van de luiermerken die wij zelf bestellen en waar ik goede ervaringen mee heb. Na het gebruik van de andere Kruidvat variant voor onze tweede dochter was ik totaal niet tevreden, maar deze variant deed het wél goed. Mijn verwachtingen voor de watertest zijn dan ook hoog. Zowel online als in de winkel is de verkrijgbaarheid wisselend: meestal spot ik ze alleen in maat 5 of 6.
Pasvorm en materiaal: deze Kruidvat luiers zijn soepel, gemiddeld qua dikte, hebben een elastisch gedeelte in de rug en sluiten qua pasvorm perfect aan.
Watertest:
zoals gezegd heb ik hoge verwachtingen van de watertest. Dat valt even tegen: 200 ml water opnemen gaat al vrij langzaam, maar 500 ml is echt een drama. De luier is zeik- en zeiknat aan binnen- en buitenkant…
Gebruik: ik ben al jaren een tevreden gebruiker van de Droog & Vertrouwd variant van de Kruidvat luiers. Ik heb nog 2 andere luiermerken waar ik weleens mee afwissel, maar vind het echt bijzonder dat de watertest een geheel ander beeld geeft dan wat ik ervaar. Weinig tot geen lekkage en de babybilletjes verdragen deze luier goed!
Prijs: €13,99 voor 84 luiers = €0,16 per luier.

Kruidvat droog en vertrouwd oude luiers review beoordeling ervaring verschil nieuwe - Mama's Meisje blog

kruidvat luiers droog en vertrouwd getest - Mama's Meisje blog

Verschil Kruidvat luiers

Welke verschillen tussen de Kruidvat luiers vielen mij op? Zoals gezegd zijn de ‘nieuwe’ Kruidvat luiers die in het valuepack zitten een stuk dunner dan de Droog & Vertrouwd variant. Ik denk dat ze de Droog & Flexibel naam weggehaald hebben en dat die variant nu in de nieuwe Kruidvat verpakking zit. Destijds is er natuurlijk superveel kritiek geweest en is er een soort ‘smet’ op de naam Droog & Flexibel gekomen. Het grootste verschil zit ‘m in het absorptievlak: bij Droog & Vertrouwd luiers bestaat dit uit één gedeelte, bij de nieuwe Kruidvat luiers zijn er 3 absorptiebanen. Dit maakt de luier dunner en zou moeten zorgen voor een flexibeler draagcomfort. Ook vermoed ik dat deze nieuwe luier tussentijds wel is aangepast. Destijds hebben we ook de nachtelijke lekkages gehad, maar ik stapte al snel over op Droog & Vertrouwd waardoor ik de Droog & Flexibel sindsdien ook niet meer gebruikt heb. Omdat ik de nieuwe Kruidvat luiers (het valuepack, om het nog verwarrender te maken) nog niet eerder had gebruikt en werd afgeschrikt door de negatieve ervaringen van anderen, bleef ik trouw gebruiker van de Droog & Vertrouwd variant. De watertest gaf een groot verschil aan, maar in gebruik merk ik eigenlijk weinig. Ik heb wel diverse berichtjes van lezers gekregen die, net als ik, geruchten hebben opgevangen dat de Droog & Vertrouwd uit het assortiment gaat. Aanrader dus om op zoek te gaan naar een fijn alternatief als je deze gebruikt. Er staat vast een goede suggestie in Mama’s Meisje Luiertest!

verschil oude en nieuwe kruidvat luier luiers luiertest 2021 - Mama's Meisje blog

LILLYDOO

Toen Niene nog een mini was, hebben we LILLYDOO luiers al eens getest. We waren na die grondige test niet zo enthousiast en kregen toen een pak luiers in een maat groter toegestuurd. Helaas veranderde onze mening daarna niet, maar inmiddels zijn de luiers van LILLYDOO veranderd en dus ben ik erg benieuwd of het deze keer anders uitpakt.
Pasvorm en materiaal: de luiers zijn in allerlei verschillende printjes te bestellen. De luier voelt zacht, soepel en de pasvorm is goed. Qua dikte vind ik deze luiers gemiddeld. Was er bij onze eerste kennismaking met LILLYDOO nog sprake van één groot absorptievlak, nu is de luier uitgerust met 3 absorberende banen. 
Watertest:
 200 ml water wordt redelijk vlot opgenomen. Met 500 ml water heeft deze luier iets meer moeite, maar voor beide geldt dat ze na een minuutje behoorlijk droog aanvoelen!
Gebruik: qua pasvorm ben ik enthousiast, want deze luier zit als gegoten en blijft ook goed op z’n plek zitten. Overdag bevalt LILLYDOO prima, maar na de nachten lopen we tegen hetzelfde aan als bij de vorige luiertest. Na een nacht zijn de luiers vochtig doorgetrokken in de romper. Jammer!
Prijs: €54 voor 174 luiers = €0,31 per luier

LILLYDOO luiers review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

LILLYDOO luiers getest - Mama's Meisje blog

LILLYDOO Green

We hebben nu meerdere malen de normale LILLYDOO luiers getest. Inmiddels heeft LILLYDOO een ecologische luier op de markt gebracht: LILLYDOO Green. Het is de eerste keer dat we deze luier testen!
Pasvorm en materiaal: deze luier is plasticneutraal, zit in een papieren verpakking en is gevuld met ongebleekte cellulose. Die ongebleekte cellulose zie je duidelijk in de luier, waardoor deze een bruin/grijze kleur heeft door de witte buitenlaag heen.
Watertest: deze luier heeft een bruine vulling en daardoor lijkt het, als je er water in giet, alsof er een poepexplosie heeft plaatsgevonden. Excuus, ik kan het niet anders omschrijven. Het water wordt in beide gevallen traag opgenomen maar uiteindelijk voelt de luier wel vrij droog aan.
Gebruik: in eerste instantie zijn we enthousiast over deze luier. De ecologische variant blijkt na meerdere nachtjes slapen droog te blijven aan de buitenkant, in tegenstelling tot de ‘normale’ variant. Minpuntje: de geur. Er ontstaat een gekkig chemisch geurtje als de luier gevuld is. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk, wij vonden dat minder.
Prijs: €64,80 voor 174 luiers = €0,39

LILLYDOO Green ecologische luier review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

LILLYDOO green luiers getest - Mama's Meisje blog

Lupilu (Lidl)

Enkele jaren geleden kreeg ik van Lidl een pakket met producten uit het babyassortiment toegestuurd. Deze heb ik uitgebreid getest, waaronder de luiers van Lupilu. Destijds waren de luiers nog anders: er was één absorptievlak. Onze ervaringen waren overdag prima en ’s nachts hield de luier het in principe ook droog. Waar we toen op afknapten, was de vieze geur die er van de luiers kwam met als gevolg dat alles verschoond moest worden. Benieuwd hoe dat nu is! Lidl luiers zijn verkrijgbaar in maat 1 t/m maat 6.
Pasvorm en materiaal: de huidige Lupilu luiers van Lidl zijn voorzien van 3 absorptiekanalen. De luier is van flexibel materiaal. Ik vind de luier enorm dun aanvoelen en wat me ook opvalt is dat er op de rugzijde een vrij groot vlak zonder absorptiemateriaal zit.
Watertest: het water wordt binnen redelijk acceptabele tijd opgenomen. Bij 500 ml duurt het wel wat langer. De absorptiekanalen zijn overvol, maar er ontstaat alsnog een soort ‘klont’ aan voor- en achterkant.
Gebruik: 
onze eerste kennismaking met deze nieuwe luiers van Lidl is niet zo positief… Na een nacht is werkelijk alles nat, tot onder haar oksels. Het lijkt erop dat de luier het niet op tijd heeft kunnen absorberen, want in de dagen erna doet deze luier het prima. En dat verbaast me dan weer na die eerste nacht!
Prijs: €6,85 voor 50 luiers = €0,13 per luier.

LIDL Lupilu luiers review ervaring beoordeling test - Mama's Meisje blog

Luiers van Lidl getest - Mama's Meisje blog

Naty babycare

Naty babycare luiers zijn ecologisch, bevatten 0% op olie gebaseerd plastic en 0% vervelende chemicaliën én zijn gemaakt van natuurlijke, deels biologisch afbreekbare materialen. Dit is de eerste keer dat wij ze hebben gebruikt. Ze zijn te vinden in maat 1 t/m maat 6.
Pasvorm en materialen: de Naty luiers zien er leuk uit: wit met enkele bloemetjes en een grote paardenbloem. De luier is vrij dik en voelt papierachtig aan. De pasvorm bij het omdoen lijkt prima: hoog en de luier valt soepel.
Watertest: in de middelste luier (met 200 ml water) wordt de vloeistof op zich snel geabsorbeerd. Wel laat de bovenste laag ‘los’ van de andere laagjes, waardoor een zompig geheel ontstaat. Bij de luier met 500 ml water is dat helemaal ernstig. Geen succes…
Gebruik: deze luier zakt ontzettend af als hij zwaarder wordt. Na een nachtje slapen heeft ze ‘m helemaal onderaan de kont hangen en ook overdag is het geen succes. Daarnaast is het absorberende vlak één geheel en dat zorgt ervoor dat de boel klontert en de luier niet meer goed zit. Geen succes hier!
Prijs: €9,99 voor 30 luiers = €0,33 per luier

Eco by Naty luier ervaring review beoordeling luiertest 2021 - Mama's Meisje blog

Naty luiers getest - Mama's Meisje blog

Pampers Premium Protection

In mijn vorige luiertests was ik niet zo positief over de luiers van Pampers. Inmiddels zijn er diverse aanpassingen aan deze luiers gedaan én zijn er nieuwe varianten verschenen. We testten de Pampers Premium Protection luiers voor deze editie van Mama’s Meisje Luiertest in maat 3, maar ze zijn verkrijgbaar in maat 0 t/m 6.
Pasvorm en materiaal: de luier is vrij dun, van heel flexibel materiaal en op de plekken waar de luier in de liezen valt, is deze extra elastisch. Daardoor is de pasvorm erg goed! De luier heeft een indicator waardoor je kunt zien of de luier nat is.
Watertest: de luier neemt het vocht heel snel op, ook de 500 ml. De buitenkant van de volste luier is dan wel vochtig (niet nat).
Gebruik: qua gebruik vind ik de Pampers Premium Protection prima scoren in deze luiertest. Mijn ervaringen zijn stukken beter dan de vorige keer. Zowel overdag als ’s nachts houdt deze het goed vol en sluit prima aan. Wel komt er een bijzonder geurtje vrij, volgens Erik doet het hem denken aan de kraamweek in het ziekenhuis. Daar hadden ze deze luiers ook, haha!
Prijs: 33 luiers voor €9,99 = €0,30 per luier

Pampers Premium Protection luier ervaring review beoordeling - Mama's Meisje blog

Pampers premium protection luiers getest - Mama's Meisje blog

Pampers Baby Dry

De Pampers Baby Dry heb ik ooit in de tweede editie van de luiertest uitgeprobeerd. Inmiddels is deze luier alweer flink doorontwikkeld en dus ben ik benieuwd of het nu wel goed bevalt. Dat was destijds namelijk niet zo: na de nacht was de luier klam. Deze luiers zijn verkrijgbaar in maat 2 t/m 6.
Pasvorm en materiaal: de luier is dun, heeft drie absorptiekanalen en is voorzien van illustraties met vrolijke jungledieren. De binnenkant van de luier is bijzonder: de vulling bestaat uit allemaal absorberende bolletjes, verdeeld over 3 absorptiekanalen.
Watertest:
na 200 ml water, dat vliegensvlug intrekt, is de luier op zich ‘droog’ maar niet meer dan andere luiers met een goed resultaat. Je zou zeggen dat een ‘baby dry’ variant z’n hand niet omdraait voor 500 ml water, maar niets is minder waar. De 500 ml water trekt langzamer in dan ik had verwacht en het duurt een tijdje voordat het écht goed ingetrokken is, totdat er écht geen water meer uitloopt als ik erop druk. Maar eerlijk is eerlijk: de luiers voelen na een aantal minuten droger aan dan menig andere in Mama’s Meisje Luiertest.
Gebruik: in mijn oordeel is helaas niets veranderd. Voor overdag ben ik tevreden over de Pampers Baby Dry, maar ’s nachts vind ik ‘m echt tegenvallen. Iedere ochtend is haar romper vochtig tot nat. Dat betekent dus schone kleren en het bedje checken. Jammer, want door de naam van deze luiers waren mijn verwachtingen hoger. Ik heb betere ervaringen met de andere Pampers variant.
Prijs: €8,99 voor 31 luiers = €0,29 per luier

Pampers Baby Dry luier review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Pampers baby dry luiers getest - Mama's Meisje blog

Pampers Harmonie (voorheen: Pampers Pure Protection)

In de Albert Heijn ontstond even wat verwarring toen ik de Pampers Pure aantrof in plaats van de Pampers Harmonie. Wat blijkt: dit zijn verpakkingen met de oude naam, want die is veranderd naar Harmonie. Voor de zekerheid kocht ik van beide een pak en voor zover ik kan ontdekken, is het puur bij een naamswijziging gebleven. De luiers zijn mijns inziens precies hetzelfde! Deze luiers bevatten geen lotions, parfum of chloorbleekmiddelen en zijn zacht voor de tere babyhuid doordat ze hypo-allergeen zijn. Ze zijn te krijgen in maat 1 t/m 5.
Pasvorm en materiaal: de luiers zijn voorzien van schattige illustraties, zijn iets dikker dan gemiddeld, hebben een plasindicator aan de buitenzijde en voelen papierachtig van de buitenkant. De luiers zijn flexibel en voelen aan de binnenkant ook zacht aan. De luiers zijn enorm elastisch en daarom is de pasvorm perfect! De luier zit ook na een nacht slapen nog precies op de juiste plek.
Watertest:
ik ben nog niet eens klaar met het uitgieten van 200 ml water of de vloeistof is al geabsorbeerd. Ook de 500 ml water wordt moeiteloos opgenomen. De luiers zijn beide droog aan de buitenkant!
Gebruik: deze luier is zachter dan zacht! Door de binnenlaag is de luier zelfs na een lange nacht (sorry, onze baby is een uitslaper) echt nog erg droog. Ik denk dat dit een hele goede optie is wanneer je kindje veel irritatieklachten of luieruitslag heeft (bijvoorbeeld bij doorkomende tandjes).
Prijs: €9,99 voor 22 luiers = €0,45 per luier

Pampers Harmonie zelfde als Pampers Pure protection luier review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Pampers harmonie pure luiers getest - Mama's Meisje blog

Pingo

Nadat ik via Instagram aankondigde bezig te zijn met de Luiertest, kreeg ik een berichtje van Purestart: of ik de luiers van Pingo wilde testen? Natuurlijk zei ik daar geen nee tegen, want dit is voor mij een nieuw luiermerk en ik was ontzettend benieuwd naar de score! We hebben al heel wat luiers getest maar nog weinig ecologische varianten. Pingo luiers zijn CO2-neutraal geproduceerd, vrij van enge stofjes (lotion, latex, chloor, parfum, parabenen en petrolatum), proefdiervrij en vegan én pH neutraal. Ze zijn verkrijgbaar in maat 1 t/m 6. Tijd voor de test!
Pasvorm en materiaal: Pingo luiers zijn wit met bovenin een blauwe strook waarop een pinguïn staat afgebeeld. De luiers voelen iets stugger, maar zijn wel flexibel. De aanhechting van de plakstrip is breed, waardoor de pasvorm van de luier mooi hoog en aangesloten is. Van stugheid is niets meer te bekennen als ze eenmaal om de babybilletjes zitten, waarschijnlijk komt dat omdat ze zo strak in de verpakking zitten.
Watertest: ondanks dat deze luiers geen absorptiekanalen hebben, wordt het water gigantisch snel opgenomen. De luier met 200 ml water voelt zelfs vrij droog aan. Die van 500 ml iets minder (logischerwijs), maar ik vind het een prima score.
Gebruik:
wat een fijne luier! De meeste luiers zonder absorptiekanalen verliezen hun stevigheid en vaak ontstaat er dan een soort prop als de luier te zwaar wordt, maar dat is bij de luiers van Pingo absoluut niet het geval. Dag en nacht: ik kan niets negatiefs bedenken, een goede optie dus als je op zoek bent naar een ecologische luier!
Prijs: €10,95 voor 44 luiers = €0,25 per luier

Pingo ecologische luier ervaring review beoordeling - Mama's Meisje blog

Pingo luiers getest - Mama's Meisje blog

Rascal + Friends

Rascal + Friends luiers zijn pas sinds kort verkrijgbaar in Nederland. Dit merk is afkomstig uit Nieuw-Zeeland en de luiers zien er niet alleen stoer uit, ze bevatten ook geen schadelijke stoffen en hebben allerlei innovatieve snufjes waardoor lekkage voorkomen zou worden. Dat belooft wat! Ze zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister in maat 1 t/m 6.
Pasvorm en materiaal: ik moet eerlijk zeggen dat ik bij de eerste kennismaking met de luiers van Rascal + Friends niet zo enthousiast was. De luier voelt enorm stevig, zelfs iets stug aan dus ik vroeg me af wat dit moest gaan worden. Toch is de pasvorm prima, al is het materiaal iets anders dan ik gewend ben. Deze luier sloot naadloos aan en is soepeler dan ik in eerste instantie verwachtte.
Watertest: beide hoeveelheden water worden erg snel opgenomen. De toplaag van de luier heeft een soort honinggraatstructuur, waardoor het vocht snel in de diepere lagen trekt. En de toplaag bij 200 ml water vrij droog aanvoelt! Een goed resultaat dus.
Gebruik: deze luier slaagt helemaal voor Mama’s Meisje Luiertest! Zelfs een explosie blijft ín de luier en dat is bij andere merken wel anders geweest. Ben je dus nieuwsgierig geworden bij het zien van deze luiers, dan kun je ze gerust eens uitproberen!
Prijs: €7,99 voor 30 luiers = €0,26 per luier

Rascal and Friends luier review ervaring beoordeling nieuw merk getest - Mama's Meisje blog

Rascal + friends luiers getest review ervaring - Mama's Meisje blog

Sweetcare

Van het luiermerk Sweetcare had ik nog niet eerder gehoord, maar ik liep er tegenaan bij DA. Op de website van het merk las ik dat ze ook abonnementen aanbieden aan kinderdagverblijven en dergelijke. Daarnaast kwam ik ze tegen bij bol.com in maat 1 t/m maat 4. Ik ken ook niemand in mijn omgeving die ze gebruikt dus ik ben erg benieuwd!
Pasvorm en materialen: deze luier voelt erg dun en slap aan. De luier is wit met groen en enkele illustraties.
Watertest: de 200 ml wordt goed opgenomen. Dat geldt niet voor 500 ml water: dit kan de luier helemaal niet aan, dus alles wordt nat. Uiteindelijk neemt de luier naar schatting zo’n 400 ml water op, maar dit duurt erg lang dus ik denk dat we de komende dagen regelmatig het bedje gaan verschonen… Ook omdat de buitenkant van de luier flink nat is.
Gebruik: ondanks de dikte (of eigenlijk dus niet) van deze luier, valt het absorberend vermogen me 100% mee. Máár de luier zakt af als een malle. Ik deed ‘m bij de kleine om en dan zat de bovenrand op navelhoogte, maar na een simpel middagslaapje was het ineens een heupmodel. Geen succes. 
Prijs: €5,99 voor 30 luiers = €0,20 per luier

Sweetcare soft easy luier test review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Sweetcare luiers getest - Mama's Meisje blog

Trekpleister

Naast de luiers van Kruidvat shop ik ook regelmatig bij Trekpleister. Ik nam eens een pak mee toen Suus nog klein was en haar maat bij Kruidvat tijdelijk niet leverbaar was. Op dat moment was ik sceptisch: toen het pak leeg was, was ik om. Trekpleister luiers zijn in mijn ogen hét alternatief voor als de Droog & Vertrouwd variant van Kruidvat straks echt uit de schappen verdwijnt. Het enige nadeel is dat ze tot maat 5 gaan: het ene kindje is hier eerder uit dan het andere. Eén ding is zeker: ze mogen absoluut niet ontbreken in de Luiertest!
Pasvorm en materiaal: deze luier is gemiddeld qua dikte, soepel van materiaal en de pasvorm is top. Je kunt ‘m qua pasvorm vergelijken met de Droog & Vertrouwd van Kruidvat. Stiekem denk ik weleens dat ze gewoon uit dezelfde fabriek komen, maar dan met een ander kleurtje. Maar zeker weten doe je het nooit hè :)
Watertest:
de luier met 200 ml water zwelt al snel flink op. Het water is dan volledig ingetrokken en de luier voelt minimaal nat aan van binnen. De 500 ml is toch echt too much voor Trekpleister luiers: dan staan ze echt op standje ontploffen! 
Gebruik:
zowel dag als nacht presteren deze luiers top! Ik heb ze voor alle drie mijn kinderen in gebruik (gehad) en ben nog altijd even enthousiast.
Prijs: 
€9,99 voor 56 luiers = €0,18 per luier

2023: Helaas zijn de luiers van Trekpleister vervangen voor een nieuwe variant! Lees in deze blog onze ervaring met de nieuwe Trekpleister luiers!

Trekpleister luier review beoordeling ervaring - Mama's Meisje blog

Trekpleister luiers getest - Mama's Meisje blog

Zwitsal

Voor de Zwitsal luiers geldt: you hate it or you love it. Na de lancering besloot ik ze mee te nemen in de tweede luiertest op mijn blog en daarop kwamen ontzettend veel reacties. Het bleek dat veel mama’s de luiers beslist niet meer opnieuw zouden kopen, omdat ze zo lek als een mandje waren. Maar er waren ook positieve geluiden en wij hadden destijds ook een goede ervaring. Benieuwd of dat nu weer zo was! Ze zijn verkrijgbaar in maat 1 t/m maat 6 en ik vond ze alleen nog online.
Pasvorm en materiaal: de luiers voelt gemiddeld qua dikte en is ook soepel. De luier is wit met oranje illustraties en er zit een geurbuiltje in de verpakking, waardoor de luiers fris ruiken. Persoonlijk vind ik dat geen toegevoegde waarde hebben. Qua pasvorm sluiten ze goed aan en blijven ze ook goed op hun plek zitten.
Watertest:
de watertest gaat beter dan verwacht. De 200 ml wordt snel opgenomen, maar de 500 ml lijkt niet goed te worden geabsorbeerd. En toch is de luier een halve minuut later ineens vrij droog!
Gebruik: nadat we de Zwitsal luiers getest hebben, is er in de tussenliggende jaren volgens mij geen aanpassing geweest aan deze luier. Wederom hebben wij positieve ervaringen met de luiers van Zwitsal. De luier is zacht voor de huid, absorbeert alles goed en doet wat een luier moet doen. Van het geurtje is verder weinig te bekennen tijdens het dragen en ik ken luiers die een betere prijs-kwaliteitsverhouding hebben, maar op zichzelf ben ik tevreden. 
Prijs: €20,99 voor 56 luiers = €0,37 per luier

Zwitsal luier test review beoordeling ervaring Luiertest luiers vergeleken - Mama's Meisje blog

Zwitsal luiers getest - Mama's Meisje blog

De slechtste luier

In de afgelopen maanden hebben we tientallen luiers getest. Het heeft ontzettend veel tijd, geld en energie gekost, maar ik vond het superleuk om te doen! Natuurlijk is het antwoord op de vraag ‘welke luier is het beste?’ heel persoonlijk! Ik merkte tijdens het uitvoeren van deze test zelfs verschillen tussen mijn eigen kindjes, want een aantal merken zijn al eerder voorbij gekomen en bleken nu totaal anders te scoren bij mijn jongste telg. Laten we beginnen met de slechtste luier: van de 28 geteste luiermerken zullen deze luiers niet nogmaals in onze commode te vinden zijn… De Baby-Dry van Pampers deed beter vermoeden, maar ik vond ze enorm tegenvallen. Ook de Bonbébé luiers waren geen succes, evenals de luiers van Naty (die dan ook echt enorm duur zijn voor de waardeloze kwaliteit) en Dotties.

BENIEUWD NAAR DE BESTE ZWEMLUIER? CHECK MAMA’S MEISJES ZWEMLUIERTEST!

Welke luier is het beste?

De hamvraag is natuurlijk: welke luier is het beste? Mijn persoonlijke luier top 3 bestaat al jaren uit de Droog & Vertrouwd luiers van Kruidvat, de luiers van Trekpleister én de luiers van DM. Maar omdat de Kruidvat één van mijn favorieten (Droog & Vertrouwd) uit het assortiment gaat schrappen, ben ik op zoek naar een fijn alternatief. Allereerst zitten er in de luiertest enorm veel luiers die goed scoren, maar die qua prijs wat hoger uitvallen. Op zich is er dus niets aan te merken op de kwaliteit, pasvorm en vochtopname, maar als ik een kijkje in mijn portemonnee neem, maak ik liever een andere keuze. Qua ecologische luiers vind ik de Puur & Zacht van Etos als luier erg goed scoren, maar de prijs is iets minder aantrekkelijk. De luiers van Pingo vind ik in die categorie een goede optie, maar de absolute topper is dan toch de DM Babylove Nature: ecologisch én een goede kwaliteit, pasvorm en vochtopname maar óók prettig qua budget. Als ik kijk naar een vervanger voor de Droog & Vertrouwd, zou de AH Beregoed luier een kanshebber zijn. Maar ik kijk natuurlijk ook naar welke winkels tot mijn ‘vaste adresjes’ behoren. Ik blijf sowieso bij Trekpleister en DM hangen, maar er is nog een optie bij gekomen. Ik ben enorm verrast door de prijs-kwaliteitverhouding van de nieuwe Jumbo luiers, dus deze ga ik zeker eens mee bestellen met de wekelijkse boodschappen.

Welk luierbroekje is het beste?

Welk luierbroekje is het beste? In Mama’s Meisje Luiertest hebben we niet alleen een waslijst aan luiers getest, we hebben ook de volgende merken luierbroekjes getest:

Alle merken geteste luierbroekjes - Mama's Meisje blog

Hoewel luierbroekjes veelal in de kleinere maatjes verkrijgbaar zijn, is mijn ervaring dat ze pas echt handig worden wanneer je kindje loopt en op de leeftijd van starten met zindelijkheidstraining is. Een luierbroekje is namelijk makkelijk aan en uit te trekken en daardoor perfect geschikt voor die fase. Wij hebben de luierbroekjes beoordeeld op pasvorm, materiaal en of ze makkelijk aan en uit te trekken zijn. Voor alle varianten geldt dat het aantrekken van een luierbroekje bij een baby niet echt handig is. Qua pasvorm zagen we duidelijke verschillen: de buikband van de AH Beregoede luierbroekjes en de Etos Woezel & Pip luierbroekjes vind ik iets aan de strakke kant, de pasvorm van de beide Pampers luierbroekjes vind ik perfect. Het materiaal van de Kruidvat luierbroekjes voelt heel soepel en elastisch, maar qua pasvorm vind ik ‘m te smal om de billen waardoor er sneller lekkage optreedt. Qua materiaal is Pampers wat ons betreft het meest flexibel, zacht en huidvriendelijk. Kijkend naar de vochtopname is het absorberend vermogen van een luierbroekje minder dan die van een gewone luier. Wij vinden ze daarom uitermate geschikt voor overdag en iets minder voor de nacht. Welk luierbroekje is het beste? Voor ons is dat de Pampers Premium Protection Nappy Pants, maar een goede tweede zijn de AH Beregoede luierbroekjes. Deze varianten hielden het tijdens de nachten droog, maar net aan. Wat betreft de luierbroekjes: deze staan op de planning om uitgebreid te testen in een luierbroekjestest, maar voorlopig hebben we even genoeg luiers getest :)

Wat vind jij van deze Luiertest? Welke luiers gebruik jij het liefst? En heb je weleens andere luiers getest? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1