Voor deze budgettip wil je rennen! Ik scoorde de Action kweekset voor kinderen voor slechts €1,89 en laat ‘m in deze blog uitgebreid zien… Kijk maar mee!

Tuinieren met kinderen

Over mijn groene vingers kan ik vrij kort zijn: die heb ik niet. Er was een tijd dat ik nog geen cactus in leven kon houden, maar gelukkig is er veel verbeterd sinds die tijd. Sterker nog, er staan diverse kamerplanten blakend van gezondheid in onze woonkamer en dat is met recht een klein wonder te noemen. Wat ik zo leuk vind sinds we kinderen hebben, is hoe enthousiast zij zijn als we samen aan de slag gaan met bloemen en planten. Ik had nooit gedacht dat ik tuinieren met kinderen zo leuk zou vinden. De eerste keer dat Suus met een eigen gekweekt plantje thuiskwam van de kinderopvang was geweldig: zó trots was ze! Sindsdien planten wij ieder jaar bloemenzaadjes in een lange strook achter het hek en daar staan de meiden dan te kijken naar bijen en vlinders die op de verschillende bloemen afkomen. Maar nu spotte ik een geweldige budgettip: de Action kweekset voor kinderen. Die móést natuurlijk mee naar huis!

Action kweekset voor kinderen - Mama's Meisje blog

Action kweekset voor kinderen

Zondagavond scrolde ik door de nieuwe artikelen op de website van Action. Ik hield al een tijdje een bepaald product in de gaten (iets totaal anders), toen ik deze leuke budgettip spotte. De Action kweekset voor kinderen is pas net binnen en dit zijn de specificaties op een rijtje:

  • Deze kweekset is verkrijgbaar in drie varianten: boerderij, dino en safari.
  • In de doos vind je een 3D-puzzel waarmee je je eigen thematuintje kunt bouwen.
  • Inclusief een kweekbakje, compacte potgrond en tuinkerszaadjes
  • De Action kweekset voor kinderen is met een prijs van €1,89 een échte budgettip!

Leuk én leerzaam!

Maandagochtend was de Action kweekset voor kinderen nog niet binnen, maar ’s middags deed ik samen met Niene een tweede poging. We hadden geluk: de kweekset was in alle varianten voorradig dus maakte ik gelijk filmpjes voor mijn reel die je hieronder ziet. Eenmaal thuis gingen we gelijk aan de slag. Op de doos staat een QR-code die je met je smartphone kunt scannen. Deze leidt je naar een website waar meer tekst en uitleg te vinden is, onder andere over het in elkaar zetten van de 3D-puzzel. Stap voor stap wordt verteld hoe we de puzzel in elkaar konden zetten zodat er een echte boerderij thematuin ontstond! Daarna was het tijd om de compacte potgrond in water te leggen zodat er gezaaid kon worden. Op de website stond 250 cc water, maar dit paste niet in het bakje. Wij hebben uiteindelijk maar 100 cc (= 100 ml) water gebruikt, dit bleek voldoende om de potgrond in op te lossen. Na de grond gelijkmatig over het bakje verdeeld te hebben, heeft Niene de tuinkerszaadjes over de potgrond verdeeld en lichtjes aangedrukt. Nu is het wachten op de eerste plantjes! Wanneer de tuinkers 7 cm hoog is, zijn ze klaar om geoogst te worden. Dan kunnen we ze gebruiken als finishing touch op onze boterhammen! Deze budgettip is leuk én leerzaam: niet alleen voor de aankomende voorjaarsvakantie, maar ook voor op school, kinderopvang of bij de gastouder. En aan de reel te zien, is mijn tip goed ontvangen dus als je deze Action kweekset voor kinderen óók wilt scoren, dan raad ik je aan om alvast te gaan rennen!

Nog meer Action tuinartikelen

De Action kweekset voor kinderen is één van de nieuwe tuinartikelen die nu weer binnendruppelen richting het voorjaar. Sowieso een tip als tuinieren met kinderen op je activiteitenlijstje staat! Ik spotte een aantal artikelen die je daar ook heel goed voor kunt gebruiken:

  • Mini-kweekset (€0,92): hiermee kweek je je eigen fruit-, groente- of kruidensoort zoals zonnebloemen, basilicum, lavendel en tomaten
  • Diverse varianten zaden (€0,37): zowel groenten, kruiden als bloemen.
  • Flower balls (€0,79): deze deelde ik in stories, maar ik kreeg een berichtje van iemand die vertelde dat er een onkruidexplosie in de tuin ontstond. Zelf geen ervaring mee, maar ik vermeld het toch even.
  • Bussen met wildflower mix (€1,69): deze heb ik voor het derde jaar op rij gekocht om de bloemenstrook naast ons tuinhek mee in te zaaien. Was twee jaar op rij een groot succes!
  • Kweektafel (€16,95): is met een hoogte van 76 centimeter perfect om te tuinieren met kinderen!
  • Eerder hadden ze leuke setjes tuingereedschap voor kinderen maar die heb ik tot nu toe nog niet gespot. Wel leuk om in de gaten te houden!

tuinartikelen budgettip Action - Mama's Meisje blog

Ben jij al gaan rennen voor de Action kweekset voor kinderen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog