Met zoveel foto’s van de kids kan een album niet uitblijven. De voordeligste optie? De Albelli gratis extra pagina’s actie: mijn all time favorite budgettip! Ik vertel je er in deze blog meer over!

Fotoboeken voor de kinderen

Mijn fotocamera en ik zijn al jaren onafscheidelijk. Voordat we kinderen kregen, vond ik het al leuk om allerlei momenten en gebeurtenissen op de gevoelige plaat te leggen. Zo vierden we vakantie op Aruba en Curaçao, in London en in Praag en daar maakte ik dan een fotoalbum van. Maar sinds ik mama ben, is de term ‘mamarazzi’ zeker op mij van toepassing. Ik maak bijna iedere dag wel foto’s van mijn kinderen en vind het superleuk om hier dan een soort verslag van te maken. De fotoboeken voor de kinderen maak ik van verjaardag tot verjaardag en in al die jaren heb ik dus een flinke stapel besteld. Ik maak de fotoboeken altijd bij Albelli en heb er nog nooit de volle pond voor betaald. Als budget your middle name is, dan zit je natuurlijk het liefst voor een dubbeltje op de eerste rang. Zodoende wacht ik altijd mijn all time favorite budgettip af: de Albelli gratis extra pagina’s actie!

hoogste korting albelli tip besparen budget mamablogger - Mama's Meisje blog

Hoogste korting Albelli

Zeker twee en soms zelfs drie keer per jaar strooit Albelli met de hoogste korting: de Albelli gratis extra pagina’s actie! Aangezien ik zoveel foto’s maak en geen keuzestress wil hebben, bestel ik altijd hele dikke fotoboeken voor de kinderen. Bij Albelli heb je de keuze uit verschillende groottes en formaten: van S t/m XL in vierkante, staande of liggende uitvoering. Het goedkoopste basisalbum kost €6,99, het duurste €37,99. In beide gevallen krijg je dan een album met 24 pagina’s en zonder opties. Stel dat je ervoor kiest om een fotokaft te nemen of platliggende pagina’s, dan worden deze bedragen iets hoger. De prijs per extra pagina verschilt ook per formaat album. Ik kies altijd voor een vierkant XL album met fotokaft, zonder platliggende optie. In zo’n album kan ik maximaal 96 extra pagina’s toevoegen, per pagina kost dit €1,03. Een snelle rekensom leert dat dit in totaal dus op €98,88 komt wanneer ik het maximaal aantal extra pagina’s toe zou voegen. Wat een geld! Say no more, want ik hoef nu natuurlijk niet meer uit te leggen waarom de Albelli extra pagina’s gratis actie mijn all time fave is!

Albelli extra pagina’s gratis

De Albelli extra pagina’s gratis actie heeft mij al heel wat geld bespaard. Ik bestel namelijk drie van zulke dikke albums per jaar en heb even teruggezocht dat het afwachten tot deze aanbieding mij alleen al vorig jaar rond €240 heeft gescheeld. Daar kun je een heleboel andere leuke dingen van doen! Regelmatig krijg ik berichtjes dat de vouchers die Albelli verkoopt, voordeliger zijn. Hetzelfde geldt voor berichtjes over o.a. een actie van ING. Of dit daadwerkelijk voordeliger is, hangt helemaal af van de dikte van het album dat je maakt en de opties die je neemt. Stel dat jij genoegen neemt met 24 pagina’s, dan is het beter om af te wachten tot er een actie van 25% korting op het geheel komt. Maar maak je, net als ik, gebruik van zo goed als het maximaal aantal extra pagina’s, dan is de Albelli gratis extra pagina’s actie toch echt goedkoper en de moeite van het wachten waard! De actie is er dus meerdere keren per jaar en als je mij volgt op Instagram, dan kun je ‘m bijna niet mislopen. Momenteel loopt de actie t/m 20 januari 2022. Met code 21JAARBOEK krijg je tot 120 pagina’s en betaal je er maar 24. De extra pagina’s gratis dus!

hoe ik mijn fotoalbums maak tips - Mama's Meisje blog

Hoe ik mijn fotoalbums maak

Je zou bijna denken dat deze blog vanuit een samenwerking geschreven wordt, maar niets is minder waar. Als budget mamablogger deelde ik deze budgettip al jarenlang via mijn stories op Instagram en zag ik dat ik er nog nooit over geschreven had. Dus besloot ik er alsnog wat uitgebreider over te vertellen, ook omdat ik rondom de actie altijd vragen krijg over hoe ik mijn fotoalbums maak. Dat heb ik even overzichtelijk op een rijtje gezet:

  • Ik bestel de fotoalbums voor de kinderen altijd in formaat ‘vierkant XL’.
  • Ik neem géén platliggende pagina’s of hoogglans, alleen een fotokaft.
  • De fotokaften zijn de geboortekaartjes van de meiden. Destijds heb ik bij het bestellen van de geboortekaartjes een afbeeldingsbestand in hoge resolutie geregeld. Deze gebruik ik dus standaard als cover en ik zet op de smalle kant van de kaft altijd de naam + de leeftijd. Op de achterzijde staan 2 horizontale foto’s: één bij de start van het levensjaar en één bij het einde van het levensjaar. Zo zien we in één oogopslag hoeveel ze gegroeid zijn!
  • Ik maak de fotoboeken van verjaardag tot verjaardag en deel dit per maand in. Op de computer heb ik ook alle foto’s per leeftijd en vervolgens per maand gesorteerd. Scheelt zoekwerk!
  • Ik vul de albums zelf: er is ook een optie om automatisch te vullen én je kunt voor themaboeken kiezen. Er zijn superveel opties in het ontwerpprogramma van Albelli maar ik gebruik vooral de collages en dezelfde achtergrondkleur. Ook gebruik ik in ieder album steevast hetzelfde lettertype dus de stijl blijft op die manier in ieder boek hetzelfde. Dit sluit ook weer aan op de cover.
  • Ik wissel collages af met één foto over de gehele pagina. Verder heb ik geen ‘strategie’: gewoon lekker aan de slag gaan!
  • Ik gebruik soms de presets die ik ook voor mijn blog en socials heb om bijzondere foto’s extra glam te geven, maar er zitten ook een heleboel onbewerkte foto’s in de albums. Soms werk ik de belichting iets bij zodat het geheel wat helderder wordt.
  • Mijn doel voor dit jaar: de fotoalbums maandelijks bijhouden. Tot nu toe is het niet gelukt, maar ik hoop dit jaar mijn leven te beteren om te voorkomen dat ik ver achterop kom te lopen, haha.
  • Nee, ik heb geen aandelen :P

Heb jij al eens gebruik gemaakt van de Albelli gratis extra pagina’s actie? Heb je vragen of opmerkingen? Ik lees ze graag in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog