Als aanvoerder van team sweet table ga ik altijd erg goed op het regelen van de versiering en de taart voor de kinderverjaardagen. Inmiddels heb ik al 9 van zulke zoete tafels gemaakt en dus besloot ik wat sweet table inspiratie in één blog te verzamelen! Kijk je mee?

Verjaardagstraditie: een taartentafel!

Wie mij al langer volgt, heeft onze verjaardagstraditie al meermaals voorbij zien komen: een taartentafel! Inmiddels is een zogenaamde sweet table al wijd en zijd bekend in ons kleine landje, overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Dat is vaker zo met trends: ze waaien over en ineens doet iedereen eraan mee. Ik was echter al veel langer bekend met dit concept, want als kind woonde ik op Curaçao en daar was de sweet table al de eyecatcher van de feestjes en vieringen die we bij mijn Antilliaanse familie hadden. Er werden prachtige taarten in allerlei smaken en vaak met één themakleur versierd. De decoratie van het feest werd daar helemaal op afgestemd en bij een doopsel of heilige communie werd er flink uitgepakt. We kregen dan kleine doosjes met een zoete traktatie mee naar huis. Ik keek als klein meisje mijn ogen uit en toen Suus een jaar werd, besloot ik dat ik dit stukje cultuur graag mee wil nemen in onze opvoeding. Het leven is tenslotte een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Dat doen wij dus zéér uitgebreid en in deze blog breng ik je wat sweet table inspiratie met een heleboel sweet table voorbeelden!

Hoe maak je een sweet table?

Als je voor het eerst een sweet table gaat maken, dan ben je misschien wel even zoekende. Hoe maak je een sweet table? Het is echt super simpel: als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan draai je er de volgende keer je hand niet voor om. Ik heb een klein stappenplan gemaakt:

  • Begin met het opdoen van inspiratie. Wat past bij degene die in het zonnetje wordt gezet? Als je een sweet table maakt voor een babyshower, dan wordt dit vaak in roze en/of blauw gedaan. Voor een verjaardag, bruiloft of andere feestelijke gelegenheid zijn er ook tal van toffe ideeën en sweet table inspiratie die je veelal op Pinterest opdoet. Maak een bord aan, pin afbeeldingen die je aanspreken en doe inspiratie op. Genoeg inspiratie opgedaan? Bepaal het thema!
  • Als je eenmaal weet welk thema de sweet table krijgt, dan is het tijd om feestdecoratie te gaan shoppen! Er zijn tal van (web)winkels waar je terecht kunt voor sweet table decoratie. De basis bestaat voor mij altijd uit een tafelkleed en eventueel tafelloper. Vergeet verder niet om slingers, pompons, eventuele ballonnen, kartonnen bordjes, bekers en servetten in matching kleurtjes te scoren. Denk ook aan bestek of prikkertjes waarmee al het lekkers gegeten kan worden. Maak een boodschappenlijstje waarop je kunt afstrepen wat je al hebt, zo voorkom je dat je dingen dubbel koopt of (nog erger) iets vergeet.
  • Welke zoetigheden komen er op de sweet table? Ga je ze zelf bakken of bestellen? Denk ook alvast na over welke borden, schalen en etagères je gaat gebruiken! Ik vind het mooi als er hoogteverschil is, bijvoorbeeld door een plateau te gebruiken of een kartonnen bord waar donuts aan hangen. Je kunt natuurlijk iets nieuws kopen om de taartjes en gebakjes op uit te stallen, maar check ook eens de kringloop: daar vind je soms prachtig servies dat perfect is voor zo’n gelegenheid én voor een zacht prijsje.
  • Alles besteld, geregeld en eventueel gemaakt? Tijd om de sweet table te gaan versieren! Wil je alles vastleggen op foto of video, doe dit dan snel vóórdat iedereen aanvalt. Als de gasten eenmaal geproefd hebben van al dat lekkers, is er no way back!
  • Niet zo dol op zoetigheid? Je kunt natuurlijk zelf bepalen wat er op tafel komt: van hartige hapjes tot een ‘maak je eigen cocktail party’. Afwisselen met een lekkere quiche, kleine wraps of andere hartige hapjes: je kunt er alle kanten mee op!

Inmiddels heb ik al 9 keer een sweet table gemaakt en daarom leek het me leuk om ze allemaal eens op een rijtje te zetten voor een flinke dosis sweet table inspiratie!

Sweet table voorbeelden

Oh, wat vind ik het leuk om me te storten op ‘project sweet table’. Mijn kinderen zijn allemaal in het voorjaar en de zomer jarig, dus ik ben van eind maart tot begin juli altijd helemaal in deze sferen! Inmiddels heb ik al 9 verschillende ‘zoete tafels’ gemaakt en ik besloot mijn sweet table voorbeelden voor je op een rijtje te zetten. Wie weet ben je op zoek naar sweet table inspiratie en heb je er iets aan. Bij iedere sweet table staat een linkje waar je op kunt klikken, je komt dan bij het uitgebreide blogartikel over de sweet table in dat thema. Daarin staan ook de webshops genoemd waar ik bijvoorbeeld decoratie heb besteld. Ik heb de sweet tables in chronologische volgorde gezet en zoals je ziet wordt de kwaliteit van de foto’s ook steeds beter, haha. Komen ze:

1 jaar taarttafel roze bloemetjes kwarktaart regenboog - Mama's Meisje blog

Voor Suus’ eerste verjaardag maakte ik een sweet table op onze bartafel. Dit is de enige keer dat ik deze ervoor heb gebruikt: alle volgende sweet tables werden op een tuintafel tegen de muur geplaatst. Ik bestelde gebak bij HEMA en mijn zusje maakte voor de gelegenheid een regenboog kwarktaart. Je vind de blog erover hier.

cijfertaart roze goud thema feestdecoratie - Mama's Meisje blog

Voor Suus’ tweede verjaardag pakte ik het professioneler aan: ik bestelde onder andere een cijfertaart en cupcakes en scoorde versiering in roze, wit en goudkleur.

Sweet table voorbeeld donutwall cupcakes drip cake dripcake roze meisje inspiratie foto's - Mama's Meisje blog

Voor Niene’s eerste verjaardag pakte ik maximaal uit: inclusief donutwall, uitvergrootte foto én prachtige sweets! En dat allemaal in mint, roze en goud.

Verjaardag feestje feestdecoratie taart tafel regenboog pastel aankleding - Mama's Meisje blog

En toen werd Suus alweer drie. Dit was de eerste glutenvrije sweet table die ik maakte. Via Pinterest deed ik een heleboel sweet table inspiratie op en ik besloot voor een regenboogthema te gaan!

Dieren kinderfeestje verjaardag decoratie feestartikelen inspiratie tips - Mama's Meisje blog

Bovenstaande sweet table voorbeelden waren behoorlijk ‘zoet’ van kleur, dus toen we Niene’s tweede verjaardag vierden, besloot ik voor een iets minder roze getint thema te gaan. En dus werd het een jungle feestje! Dit was trouwens het eerste weekend waarin de landelijke maatregelen werden afgekondigd en ik had alle gebak al besteld, dus we hebben nog heel lang taart gegeten (lees: feestje zonder visite).

zeemeerminnen sweet table verjaardagsfeestje mermaid - Mama's Meisje blog

Wederom wat glutenvrije sweet table inspiratie! Omdat dit een klein feestje was, pakten we deze keer niet heel extreem uit qua gebak. Less is more en Suus was enorm blij met haar zeemeerminnen party!

Bing verjaardagsfeestje - Mama's Meisje blog

Hoera! Niene werd 3 jaar! Helaas wéér (of nog steeds) landelijke maatregelen en ze was ook nog ziek op haar eigen verjaardag, maar we versierden alles in Bing thema en maakten er toch nog een klein feestje van.

sweet table inspiratie sweet table voorbeelden boho bohemian stijl - Mama's Meisje blog

Kleine Linn werd een jaar: wat een mijlpaal! Zoals ik destijds al gekscherend op Instagram schreef, is hét grote voordeel van zo’n eerste verjaardag dat mama lekker het thema kan bepalen. En dus ging ik voor een sweet table in boho stijl. Oh, ik was er helemaal verliefd op!

unicorn sweet table unicorn feestje - Mama's Meisje blog

De laatste in dit rijtje met sweet table voorbeelden is de unicorn party die ik voor Suus’ vijfde verjaardag maakte. Wederom helemaal glutenvrij, met zoete kleurtjes en heerlijke sweets. Wat was dit geslaagd!

Heb jij al eens een sweet table gemaakt? En welke van deze sweet table voorbeelden vind jij het leukst? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1