Deze kinderkamer tip wil je niet missen! Ik kocht een betaalbare Montessori boekenkast bij Kwantum en inmiddels gaat de reel die ik maakte wel heel hard… In deze blog vertel ik alles over deze Kwantum kinderboekenkast én laat ik nog meer nieuwe kidsitems zien die ik er spotte! Kijk je mee?

Leuk voor op de kinderkamer!

Al een tijdje was ik op zoek naar een leuk boekenrek voor op de kamer van Linn. Je ziet ze steeds vaker: van die boekenkastjes waarbij de boeken met de kaft naar voren gericht uitgestald staan. Zoals ik vaker geschreven heb, hebben wij een soort van mini bieb in huize Mama’s Meisje. We zijn dol op boeken, lezen iedere avond de kinderen voor en ze lezen ook graag zelf. Zo’n Montessori boekenkast stond dus hoog op de wishlist en toen ik ’s avonds mijn zusje sprak, tipte zij me de Kwantum kinderboekenkast die sinds kort verkrijgbaar is. Ik zocht ‘m op via de website en besloot de volgende dag gelijk naar de winkel te gaan. In deze blog vertel ik je graag meer over de Montessori boekenkast Kwantum én laat ik zien welke leuke kidscollectie items ik nog meer spotte!

kwantum kinderboekenkast - Mama's Meisje blog

Kwantum kinderboekenkast

Voordat ik er meer over vertel, zet ik eerst even de specificaties van de Montessori boekenkast bij Kwantum op een rijtje:

 • Deze hippe Kwantum kinderboekenkast vind je terug onder de naam ‘Boekenkast Serino Wit’. Let op: er zijn twee verschillende modellen met dezelfde naam: ééntje zoals je op mijn foto’s ziet, maar ook een old skool boekenkast met ‘gewone’ legplanken (zie foto hieronder).
 • Afmeting: 60 x 35 x 70 cm (lxbxh).
 • Alleen verkrijgbaar in de kleur wit.
 • Materiaal: MDF.
 • Prijs: verkrijgbaar voor €49.
 • Er zijn 4 boekenplankjes. Ieder plankje is met een gewicht van maximaal 5 kg te belasten.
 • Deze Montessori boekenkast is aan de muur te bevestigen om omvallen te voorkomen.
 • De boekenkast is zowel in de winkel verkrijgbaar als online te bestellen. Let op: afhalen in de winkel is gratis, voor thuisbezorgen worden bezorgkosten gerekend. Houdt in beide gevallen ook rekening met een levertermijn van 5 – 10 dagen.

Montessori boekenkast bij Kwantum

In mijn blog over de Nationale Voorleesdagen die recent online kwam, spotte je de rotan plantenstandaard al die op Linns kamer dienst doet als boekenrekje. Deze stond een tijd lang beneden in de speelhoek, maar toen er een grote kast in de plaats kwam, heb ik ‘m naar boven verplaatst. Dit rekje blijft voorlopig nog wel staan, maar ik was al een tijdje op zoek naar een alternatief toen mijn zusje me dus de Kwantum kinderboekenkast tipte. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het exemplaar van IKEA, heeft de Montessori boekenkast bij Kwantum géén opbergruimte. Precies waar ik naar op zoek was, want het voordeel is dat je hierdoor méér kinderboeken kunt uitstallen. De hoogte is perfect voor jonge kinderen: ze kunnen zelf gemakkelijk een boek van de plank pakken of terugzetten. Doordat de boeken met de kaft naar voren staan, stimuleert het meer om er één te pakken. Door regelmatig de boeken te wisselen voor andere exemplaren, blijft lezen nóg leuker! Deze Kwantum kinderboekenkast is niet alleen perfect voor op de kinderkamer, maar ook voor in de speelhoek of als je bijvoorbeeld gastouder bent, een eigen winkel, wachtkamer of horeca met speelhoek hebt. En zoals het een budget mamablogger betaamt, heb ik me ook verdiept in de prijzen van dit soort kinderboekenkasten. Hoe fijn: de Kwantum kinderboekenkast valt qua prijscategorie heel voordelig uit. Daar worden we blij van! Het monteren ging makkelijk en nadat ik de kast in elkaar had gezet, plaatste ik de boekjes erin. Meest gestelde vraag: hoeveel boeken passen er ongeveer in deze Montessori boekenkast? Er passen twee boeken naast elkaar. Als je daarachter rijtjes maakt, dan passen er naar mijn ervaring maximaal 6 prentenboeken van een gemiddelde dikte tussen. Houdt wel rekening met de maximale belastbaarheid per plankje (zie specificaties hierboven). Ik maakte deze reel die op het moment van schrijven al meer dan 90.000 keer bekeken is. Mijn gok is dat deze boekenkast snel uitverkocht zullen raken, rennen naar Kwantum dus!

Nog meer kidscollectie!

De Montessori boekenkast bij Kwantum is niet het enige leuke waar ik tegenaan liep tijdens mijn winkelbezoek: ik spotte nog meer nieuwe items in de Nordic Blend kidscollectie! De volgende artikelen zijn geweldig voor op de kinderkamer of speelhoek:

 • Kindertafel Spello (€59), verkrijgbaar in zowel wit als groen en te combineren met kinderstoel Spello (€30), tevens verkrijgbaar in zowel wit als groen.
 • Kinderstoel Lugo (€15), te combineren met kindertafel Lugo (€25).
 • Wandplank Sep (€9), zowel in naturel als zwart verkrijgbaar.
 • Koffer Norre Klaver multicolour (€6), dit is de gebloemde variant zoals je op de foto ziet. Er is ook een mintgroene variant (Norre Vogel Groen), die is iets kleiner en kost €4.
 • In de folder spotte ik o.a. flexibele bordjes en bestek voor kinderen, schattige pastelkleurige krukjes en een gebloemd vloerkussen.

kindertafel kinderstoel - Mama's Meisje blog

Kwantum kinderkamer collectie Nordic Blend - Mama's Meisje blog

Heb jij de Montessori boekenkast bij Kwantum al gespot? En wat vind je van de andere kidsitems? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog