Is jouw kind dol op knutselen maar ontbreekt het regelmatig aan knutselideeën? Say no more, want Deltas komt met ‘Het grote knutselboek voor regenachtige dagen’. Genoeg knutselinspiratie dus en ik mag twee exemplaren weggeven! Doe je mee?

Leuke activiteit voor kinderen

In sommige delen van het land is de voorjaarsvakantie al begonnen, maar het kan ook zijn dat je ‘m, net als wij, nog in het vooruitzicht hebt en er volgende week van mag genieten. Een ding is zeker: qua weer kan het in februari alle kanten op, dus het is niet ondenkbaar dat we de kinderen binnen mogen bezighouden. Ik hoef niet lang te zoeken naar vermaak: een leuke activiteit voor kinderen is bijvoorbeeld knutselen en laten onze meiden daar nu ontzettend enthousiast van worden! De ene keer beginnen ze zelf aan een knutselproject zonder vooropgezet plan, de andere keer vragen ze mij om knutselideeën. Nu ben ik de beroerdste niet, maar heel eerlijk gezegd ontbreekt het mij regelmatig aan creativiteit. Hoe fijn is het dan om een boek in huis te hebben boordevol knutselideeën! Met een toepasselijke titel: ‘Het grote knutselboek voor regenachtige dagen’. In deze blog vertel ik er graag meer over en mag ik ook twee exemplaren weggeven!

LEES OOK: LEUKE SPELLETJES EN ACTIVITEITEN VOOR PEUTERS

knutselideeën boek voor kinderen - Mama's Meisje blog

Knutselideeën

Blogger Maéva Gruaz deelt op haar blog Les Mecredis sous la pluie haar passie voor alles wat creatief is met haar honderdduizenden lezers. In ‘Het grote knutselboek voor regenachtige dagen’ zijn haar leukste knutselideeën voor kinderen gebundeld. Het boek is ingedeeld op de seizoenen met in elk seizoen toepasselijke knutsels. Van een herfstig boslandschap in een lege tissuebox tot een inktvis met vlechten in de zomer. Daarna volgen nog meer ideeën die gedurende het hele jaar leuk zijn. Het boek is zo vormgegeven, dat mijn oudste dochter van 7 jaar er zelfstandig mee aan de slag kan. Dankzij de foto’s en stap-voor-stapinstructies kunnen kinderen meteen aan de slag met materialen die iedereen in huis heeft. Zoals bijvoorbeeld papier en karton, restjes wol, wattenbolletjes en eierdozen. Natuurlijk is deze mama in de buurt om een handje te helpen wanneer dat nodig is. In het boek is nog een apart hoofdstuk gewijd aan materialen. Je leest hier welke basismaterialen vaak wel in huis zijn, maar ook welke meer specifieke materialen die in het boek vaak gebruikt worden. Ook wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je pomponnetjes maakt en hoe makkelijk je zelfdrogende klei maakt. Naast het boek is het zeker een aanrader om de blog en het Instagramaccount van de schrijfster van dit boek op te zoeken: alleen de foto’s van alle creatieve knutsels zijn prachtig en inspireren. De meiden hebben al door het boek gebladerd en een knutselproject uitgekozen voor tijdens de schoolvakantie: we gaan aan de slag met de fee met wollen haar. Dat komt dankzij dit boek helemaal goed!

Het grote knutselboek voor regenachtige dagen (Maéva Gruaz, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044764505), adviesprijs: €24,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

stap voor stap knutsels maken - Mama's Meisje blog

WIN: ‘Het grote knutselboek voor regenachtige dagen’ (2x)

Niet alleen wij ontvingen dit leuke knutselboek voor kinderen: ook jij maakt kans op één van de twee exemplaren van ‘Het grote knutselboek voor regenachtige dagen’ van Deltas. Wil je kans maken op deze creatieve prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 20 februari 2024. De winnaars krijgen uiterlijk 23 februari bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer