Is jouw kind dol op weetjes en wil het graag meer over de wereld leren? Dan is deze kinderatlas een leuke tip! In deze blog vertel ik alles over de Eerste grote atlas voor kinderen die wij van Deltas kregen. En ik mag ook twee exemplaren weggeven! Doe je mee?

Dol op weetjes

Dat het lezen hier met de paplepel wordt ingegoten, is inmiddels wel bekend. Laatst deelde ik al leuke prentenboeken tips voor de jongere kindjes, maar zelf lezen is hier ook al aan de orde. Wat dat betreft valt de appel niet ver van de boom: als kind vond ik het heerlijk om in bed nog te mogen lezen voor het slapengaan. History repeats, want onze oudste dochter verslindt haar leesboeken ook op deze manier! Leuk om te zien dat haar interesse niet beperkt blijft tot de standaard leesboeken: ze is – net als ik vroeger – dol op weetjes. Interesse in de natuur, andere landen op de wereld en hoe de wereld er uitziet op andere plekken dan in Nederland. Van Deltas ontvingen wij een exemplaar van Eerste grote atlas voor kinderen en in deze blog vertel ik daar graag meer over. Ook mag ik twee exemplaren weggeven!

WIN Eerste grote atlas voor kinderen - Mama's Meisje blog

Kinderatlas van Deltas

Hoe fijn is het als je kind zelf leest en daarmee toegang heeft tot allerlei leuke weetjes? De algemene kennis wordt hier in ieder geval flink bijgespijkerd sinds we de kinderatlas van Deltas in huis hebben. In de vrije uurtjes kruipt Suus ermee op de bank, bladert erin en leest wat haar aanspreekt. In de Eerste grote atlas voor kinderen lees je bijvoorbeeld waar sinaasappelen en bananen groeien en leer je hoe de aarde eruit ziet. Waar vind je de hoogste bergen? En welke dieren leven er in de woestijn in Mexico? Op een leuke manier kunnen kinderen alle uithoeken van de wereld leren kennen. In het eerste hoofdstuk wordt ingegaan op bijvoorbeeld de verdeling van de aarde in verschillende continenten, het verschil in klimaat op diverse delen van de wereld en waar op de aarde mensen wonen. Daarna volgt interessante info over waar dingen zoals hout, katoen en chocolade vandaan komen. Vervolgens komen de zes continenten en poolgebieden uitgebreider aan bod. Welke landen horen bij Europa? Wist je dat de Verenigde Staten tot de grootste landen ter wereld behoren? En hoe zit het met Egypte, het land van de farao’s (super interessant als de film van K3 in je favorietenlijstje staat)? Dat dit boek echt is toegespitst op kinderen, zie je door de indeling van de pagina’s. Er zijn veel kleurrijke plaatjes en grappige illustraties. De teksten zijn kort en duidelijk en de kaarten die erin staan, zijn makkelijk leesbaar, zonder overschot aan details. Kortom: het is hét perfecte boek voor kinderen vanaf ongeveer groep 3 à 4 die meer over de wereld willen weten!

Eerste grote atlas voor kinderen (Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044702729), adviesprijs: €24,95 en zowel in de boekhandel als online verkrijgbaar.

kinderatlas - Mama's Meisje blog

WIN: Eerste grote atlas voor kinderen (2x)

Niet alleen wij ontvingen dit interessante boek vol weetjes: ook jij maakt kans op één van de twee exemplaren van Eerste grote atlas voor kinderen van Deltas. Wil je kans maken op deze leuke prijs? Lees dan even goed mee wat je moet doen:

  • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
  • Laat in een reactie onder deze blog weten dat je meedoet
  • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met 11 maart 2024. De winnaars krijgen uiterlijk 14 maart bericht via e-mail.
  • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen. Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer