Twaalf ambachten, dertien ongelukken

Als kind zat ik uren te schrijven: in mijn vrije tijd maakte ik uit eigen beweging werkstukken en verloor ik me in stapels boeken van de bieb. Die ik dan binnen enkele dagen weer omruilde voor nieuwe, want ik verslond ze in rap tempo. Hoewel dit allemaal vanzelf ging en taal en tekst helemaal in mijn straatje lagen op de middelbare school, koos ik qua vervolgopleiding voor heel iets anders. Ik belandde van HBO-Verpleegkundige (géén succes) via een tussenjaar (#workworkwork) op de opleiding Voeding & Diëtetiek. Ik studeerde af, vond een baan én… werd na een jaar wegbezuinigd vanwege kabinetsplannen. Ik pakte mijn bijbaantje weer op, werkte als huishoudelijk medewerker en een soort van voedingsassistent in het plaatselijke verpleeghuis en begon na een jaar aan de BBL-opleiding tot apothekersassistente. Na twee jaar vond ik een baan, zat helemaal op m’n plek en dacht dat het hoofdstuk ’twaalf ambachten, dertien ongelukken’ nu wel achter de rug was. Niets was minder waar…

Het begin van Mama’s Meisje

Het is 3 september 2016 als ik besluit om de stoute schoenen aan te trekken. Op dat moment ben ik een kleine twee maanden geleden moeder geworden van onze eerste dochter en slijt ik mijn dagen met fysiotherapie en rust om te herstellen. Herstellen van een heftige zwangerschap waarin ik geen contractverlenging krijg in de apotheek, 45 kilo aankom doordat ik extreem veel vocht vasthoud en in de laatste maanden bijna niets meer kan omdat mijn lijf overbelast is door het vele gewicht. Een ingeleide bevalling eindigt na drie dagen weeën wegpuffen met zwangerschapsvergiftiging in een spoedkeizersnede op de O.K. en nadat Suus in juli 2016 gezond geboren wordt, val ik in de tweeënhalve week erna ook weer 30 kilo af. Mijn lijf is compleet van slag door al deze fysieke veranderingen in korte tijd en het advies is duidelijk: rust! En dus lees ik veel blogs, want het moederschap is nieuw voor mij en na maanden alleen maar lezen, durf ik de stap te wagen. Ik start mijn eigen blog. Wat ik lees, kan ik namelijk ook wel zelf en mijn oude liefde voor teksten schrijven borrelt weer op. Zo heb ik iets om handen, aangezien ik de fysieke belasting moet beperken en doseren én gezegend ben met een hele zoete baby, en kan ik mijn verhaal delen met andere moeders. Het is het begin van Mama’s Meisje: over de naam hoef ik niet lang te brainstormen, want dit zeg ik heel vaak tegen Suus. Een nieuwe hobby is geboren en meer dan die ambitie heb ik op dat moment niet, maar als ik in oktober van hetzelfde jaar een column schrijf over Carice van Houten en zij deze deelt in een tweet, gaat het ineens hard. Mijn blog gaat viral en de bezoekersaantallen gaan door het dak.

Starten met bloggen mijn verhaal mamablog mamablogger - Mama's Meisje blog

Twee keer werkloos en zwanger

We spoelen even door naar het najaar van 2017: ik blog nog steeds, inmiddels dagelijks, en ben er onlangs achtergekomen dat ik in blijde verwachting ben van onze tweede. Nou ja, laat dat ‘blijde’ maar weg, want sinds die positieve test stapelen de donkere wolken zich op boven mijn hoofd en voel ik me depressief. Van de één op de andere dag kan ik alleen maar huilen, voel ik me angstig en vraag ik mezelf af of het ooit nog goedkomt. Inmiddels werk ik – na uiteindelijk acht maanden Ziektewet – alweer een half jaar met veel plezier als medisch secretaresse maar door deze hormonale ellende zit ik wederom in de Ziektewet. En dat breekt op, want het hele plaatje van carrièrevrouw valt in elkaar: in plaats daarvan ben ik – voor de tweede keer – als snel werkloos en zwanger: mijn contract wordt niet verlengd. Na een iets voorspoediger bevalling dan de vorige keer kom ik na mijn zwangerschapsverlof voor een dilemma te staan: ga ik opnieuw solliciteren voor een baan buiten de deur of ga ik voor mijn mamablog Mama’s Meisje, dat inmiddels betaalde opdrachten binnenhaalt en het qua bezoekers goed doet? Weliswaar met knikkende knieën en een heleboel koudwatervrees kies ik voor het laatste. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan…

Facebook header Mama's Meisje budget mamablogger mama blogger 2023

Budget mamablog

Here we are, six years later! Ons gezin werd na de komst van Suus en Niene verblijd met een derde meisje: Linn. Een echte meisjesmama die een blog heeft met deze naam: zou het toeval zijn? Mama’s Meisje is inmiddels mijn baan, mijn bron van inkomsten en door mijzelf opgebouwd van helemaal niets tot waar ik nu sta. En daar ben ik zó ontzettend trots op! Dat had ik op die 3 september 2016 helemaal niet als motivatie, maar het kan gek gaan. Daar ben ik, daar is Mama’s Meisje het levende bewijs van. Van alleen maar blogs over de babytijd, het prille moederschap en uitzetlijstjes tot een budget mamablog die veelzijdiger is dan ooit. Ik maakte van mijn hobby mijn werk en dat voelt iedere dag opnieuw als een cadeau. De passie voor bloggen werd uitgebreid naar een passie voor content: inmiddels is social media ook een groot onderdeel van Mama’s Meisje en breng ik de inspiratie niet alleen over in tekst en foto’s, maar ook in video’s en geluid. Van persoonlijke verhalen tot personal favourites op het gebied van betaalbare fashion, uitjes, kinderboeken en boodschappen: er komt van alles voorbij. Budget is my middle name en Mama’s Meisje is echt een weergave van mijn interesses en waar ik me – als moeder én als vrouw – mee bezighoud. Alle content is met veel plezier gemaakt en in iedere foto, tekst of video zit een boel liefde. Ik hoop dat je tussen de vele blogs én op mijn social media kanalen geïnspireerd raakt!

Enjoy!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Wil je samenwerken met Mama’s Meisje? Check de pagina over samenwerken met Mama’s Meisje of mail naar info@mamasmeisje.com. Wist je dat Mama’s Meisje regelmatig in de media verschijnt? Op deze pagina vind je een overzicht van publicaties in zowel regionale als landelijke media.

pinit fg en rect red 28