Op mamasmeisje.com verschijnen regelmatig artikelen die zijn ontstaan door middel van een samenwerking. Omdat ik op diverse manieren samenwerk én verplicht ben dit kenbaar te maken aan mijn lezers, leg ik in deze disclaimer uit hóé ik samenwerk en waarom. Ook lees je meer over teksten, foto’s, rechten en winacties. Lees maar mee!

Disclaimer mamablog mamablogger - Mama's Meisje blog

Foto’s en teksten

Alle foto’s die ik maak en alle teksten die ik schrijf, schrijf ik met veel zorg en plezier. Teksten en foto’s zijn eigendom van Mama’s Meisje en mogen zonder toestemming niet overgenomen worden. Afbeeldingen afkomstig van andere bronnen worden voorzien van duidelijke bronvermelding gepubliceerd. Er mag niets zonder mijn toestemming worden overgenomen of gekopieerd. Heeft u interesse in het gebruiken van een foto of tekst die is verschenen op mamasmeisje.com? Voor meer informatie kunt u contact opnemen via dit formulier.

Samenwerkingsvormen:

Als mamablogger werk ik op verschillende manieren samen met bedrijven. Deze samenwerkingsvormen zijn:

 • Advertorials: een betaalde advertentie.
 • Affiliate links: ik plaats linkjes naar webshops, bijvoorbeeld in een shoplog. Wanneer jij via mijn blog een artikel in die webshop besteld, ontvang ik een kleine commissie. Voor jou kost het echter niets extra’s.
 • Betaalde links: een betaalde link in een blog.
 • Barter deals: ik ontvang een product of dienst, geen betaling.

Mijn eerlijke mening

Maar waarom werk je betaald samen? Dat antwoord is simpel: Mama’s Meisje is (een deel van) mijn werk en volgens mij werkt iedereen om geld te verdienen. Ik dus ook! In de afgelopen jaren heb ik een waardevolle website opgebouwd en daardoor is het mogelijk geweest om van bloggen mijn werk te maken en er dus mijn geld mee te verdienen. Klinkt makkelijk hè? Je krijgt betaald, dus dan zul je ook wel positief schrijven! Maar zo werkt het niet op mijn blog. Allereerst begint het met de voorselectie: dagelijks wijs ik samenwerkingen af die totaal niet aansluiten bij mijn blog. Ga ik wel met een mogelijke adverteerder in overleg, dan vermeld ik áltijd dat ik alleen mijn eerlijke mening deel. Ik ben altijd kritisch of een samenwerking past bij Mama’s Meisje. Zo niet, dan gaat het niet door. En zie ik wel een match, dan vind je ‘m terug op mijn blog! Maar eerlijkheid staat altijd voorop. En dus lees je aan de hashtags op social media en aan de disclaimer onderaan de blog, dat het om een (betaalde) samenwerking gaat.

Hashtags

Sinds ik mijn mamablog in 2017 inschreef bij de KvK, verschijnen er steeds meer artikelen op de blog die voortvloeien uit een samenwerking. Een samenwerking houdt in dat ik een product of dienst heb ontvangen of ervaren en daar, al dan niet betaald, over schrijf. Er zit dus verschil in de manier van betaling: ik ontvang een product/dienst en vaak een betaling, maar niet altijd. Om dit verschil duidelijk te maken, gebruik ik op social media verschillende hashtags:

 • #MamasMeisjeAd: betaalde samenwerking + eventueel gekregen product/dienst.
 • #MamasMeisjeCollab: gekregen product/dienst, geen betaling.
 • #gekregen: dit product heb ik gekregen, maar ik heb geen betaling ontvangen.
 • #uitgenodigd: ik ben op uitnodiging aanwezig.

Winacties

Er verschijnen regelmatig winacties op mamasmeisje.com. Deze winacties zijn onderdeel van samenwerkingen en vallen zowel onder ‘advertorials’ als onder ‘barter deals’. Onder iedere winactie staan de voorwaarden van deelname vermeld:

 • Volg Mama’s Meisje op Facebook of Instagram
 • Soms wordt gevraagd om ook een andere partij te volgen op social media of een tag/like/deel uit te voeren op social media
 • Laat in een reactie onder deze blog weten waarom je kans wilt maken op <te winnen prijs>
 • Vul een geldig e-mailadres in! Meedoen kan tot en met <uiterste deelname datum>. De winnaar krijgt uiterlijk <datum> bericht via e-mail.
 • Let op: om kans te maken, moet je één van de genoemde social media kanalen van Mama’s Meisje volgen (evt. aangevuld met andere voorwaarden). Niet-leden zijn uitgesloten van deelname. De winnaar wordt via e-mail op de hoogte gesteld. Reageert de winnaar niet binnen 48 uur na berichtgeving via e-mail, dan vervalt deze en kies ik een nieuwe winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Mama’s Meisje is niet aansprakelijk voor zoekgeraakte pakketten.

Door het lezen van dit artikel aanvaard je deze disclaimer en eventuele wijzigingen daarvan. Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze disclaimer? Neem contact op via info@mamasmeisje.com of via Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1