Buiten spelen: dat doen onze kinderen het allerliefst. Als ze mogen helpen in de tuin is het helemaal feest! Omdat de hond op het vorige kinder tuingereedschap had gekauwd, zocht ik naar nieuw budget tuingereedschap voor kinderen. Ik maakte een overzichtje, kijk maar!

Helpen in de tuin

Vorig jaar liep ik bij de Action tegen een superleuk setje tuingereedschap voor kinderen aan. Het bleek een schot in de roos: de meiden hebben er heel de zomer mee gespeeld en ik kocht er een tweede setje bij want samen delen gaat niet altijd zonder slag of stoot. Helpen in de tuin was nog nooit zo’n succes, haha. Ik was er helemaal enthousiast over en de hond blijkbaar ook. Er bleef namelijk steeds wel een kinderschepje of -harkje in de tuin slingeren, die Jackie dankbaar als kauwstaaf heeft gebruikt… Daarom ging ik dit voorjaar opnieuw op zoek naar kinder tuingereedschap en omdat ik zoveel tegenkwam, besloot ik alles op een rijtje te zetten. Kijk maar mee!

Tuingereedschap kind

Als eerst hield ik de Action in de gaten, want wie weet zou datzelfde tuingereedschap voor kinderen van Mini Matters wel opnieuw in de winkels verschijnen. Dat is tot nu toe helaas niet zo, maar er is wel een kinderschep in diverse kleuren en varianten voor €1,99 verkrijgbaar:

Action kinderschep budgettip - Mama's Meisje blog

Tuinspeelgoed

Via Facebook zag ik dat Søstrene Grene allemaal nieuw tuinspeelgoed in haar collectie heeft. Het ziet er niet alleen heel schattig uit (liefde voor deze zachte kleurtjes!), het is ook lekker betaalbaar. Een fijne budgettip dus! Ze hebben er o.a. een zandemmer (€1,80) die ook in een blauw/groene variant verkrijgbaar is en een gieter voor kinderen in dezelfde kleuren (€2,22). Daarnaast ook tuinhandschoenen in twee varianten (€1,54), een tuinhark (€1,26), tuinschepjes en een tuinemmer (€2,80). Je snapt wel dat ik op een holletje naar deze winkel ging om dit in te slaan!

budget buitenspeelgoed budgetblogger budgettips - Mama's Meisje blog

Sostrene Grene buitenspeelgoed - Mama's Meisje blog

Kinder tuingereedschap

Ik slaagde dus bij Søstrene Grene, maar kwam in mijn zoektocht een heleboel ander leuk tuingereedschap voor kinderen tegen. Bij Intratuin spotte ik een riem met tuingereedschap van Briers (€7,99). Deze leuke variant van hout en zink scoor je bij Dille & Kamille (€5,95) en ze hebben er ook bijpassende stoere kindertuinhandschoenen (€3,95). Een metalen kruiwagen voor kinderen vind je bij Blokker (€10). Bij Welkoop is het aanbod zeer uitgebreid: je kunt daar terecht voor maar liefst 7 soorten kinder tuingereedschap! Van bladhark tot schopje, van bezem tot bats en met prijsjes vanaf €6,99.

kinder tuingereedschap tuinspeelgoed buitenspeelgoed budgettip mamablogger - Mama's Meisje blog

Leerzaam

Voor haar derde verjaardag kreeg Niene deze set met tuingereedschap voor kinderen van Benson (€17,50)cadeau. Er zitten hele handige leertjes aan het einde van iedere steel, zodat we het aan de muur in de schuur kunnen ophangen na het buitenspelen! En misschien spotte je ‘m destijds al tussen de budget Sinterklaascadeaus, maar afgelopen december kregen de meiden een Bosch tuinset van de goedheiligman. Ik scoorde ‘m toen voor een zacht prijsje bij Gamma, maar nu zie ik ‘m alleen bij Amazon (€19,61) en bol.com (€27,50). Er wordt nog steeds enorm veel mee gespeeld, aanradertje dus! Bij Amazon viel mijn oog ook op dit pastelkleurige kinder tuingereedschap inclusief handschoenen en gieter (€29,88). Tot slot kan een set van Gardena niet in dit overzicht ontbreken: met de toepasselijke naam Little Gardeners kun je je kleintje kennis laten maken met tuinieren. Niet alleen leuk, ook heel erg leerzaam! Wij storten ons weer op de verzorging van de paprikaplantjes van Suus, hopelijk heb je iets aan deze tips :)

tuingereedschap kinderen kinder tuingereedschap tuinspeelgoed buitenspeelgoed - Mama's Meisje blog

Welk tuingereedschap voor kinderen mis jij nog in dit overzicht? Mocht je leuke aanvullingen hebben, dan lees ik het graag terug in de comments, via Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1