Supermarkt luiers: we hebben er al een heleboel getest, maar wist je dat Jumbo twee verschillende varianten in de schappen heeft? In deze Jumbo luiers review lees je meer over onze ervaring met de gewone én Premium variant!

Luiertest

Aangezien we de komende tijd nog wel in de luiers zitten, besloot ik weer eens een uitgebreider artikel te schrijven over een luiermerk dat we getest hebben! Begin dit jaar kwam de bomvolle editie van de Luiertest online, waarin je onze bevindingen over meer dan 28 verschillende luiers en luierbroekjes kunt lezen. Inmiddels zijn er al een heleboel luiertests online gekomen op mijn blog en hebben we heel wat merken getest én opnieuw getest. In de loop der jaren zijn er namelijk weleens merkjes uit de schappen verdwenen, nieuw verschenen óf aangepast. Dat geldt ook voor de luiers van supermarkt Jumbo: deze ondergingen onlangs een metamorfose. In de Jumbo luiers review die in de Luiertest staat, nam ik alleen de gewone variant mee. Kort daarna introduceerde Jumbo Premium luiers en die verdwenen natuurlijk ook snel in ons mandje! Ik besloot daarom nog een aparte blog te schrijven over onze Jumbo luier ervaring met beide soorten. Ik wilde er namelijk nog meer over kwijt dan in de Luiertest paste. Benieuwd naar ons oordeel over de gewone én Premium variant van de Jumbo luiers? Lees maar mee!

Jumbo luiers getest vernieuwd review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Jumbo luiers getest: de ‘gewone’ variant

De luiers van Jumbo hebben recentelijk een complete make-over gehad: zowel de verpakking als de luiers zijn helemaal vernieuwd. Sinds deze verandering worden ze CO2-neutraal geproduceerd, dragen ze het EU Ecolabel en zijn ze uitgerust met Flash Dry technologie. Ze beloven dus dat deze luier binnen een minuut nadat ie nat is geworden, weer droog is om het risico op huidirritatie te verminderen. Daarnaast is het design veranderd en dus was er voor mij genoeg reden om ze in mijn winkelmandje te gooien! We hebben de Jumbo luiers getest, maar eerst zette ik de beschikbare maten met bijbehorende prijzen voor je op een rijtje:

 • Maat 1 (2-5 kg) – 36 stuks – €4,03 (= €0,11 per luier)
 • Maat 2 (4-8 kg) – 42 stuks – €5,03 (= €0,12 per luier)
 • Maat 3 (6-10 kg) – 48 stuks – €5,82 (= €0,12 per luier)
 • Maat 4 (9-14 kg) – 40 stuks – €5,27 (= €0,13 per luier)
 • Maat 4+ (10-15 kg) – 38 stuks – €5,21 (= €0,14 per luier)
 • Maat 5 (11-16 kg) – 31 stuks – €4,56 (= €0,15 per luier)
 • Maat 6 (15+ kg) – 28 stuks – €6,33 (= €0,23 per luier)

Daarnaast zijn er voordeelverpakkingen verkrijgbaar die de prijs per luiers ietsje goedkoper maken, maar dat geldt niet voor alle maten. Ook zag ik dat er probeerverpakkingen zijn waarin 5 luiers zitten. Deze kosten ongeveer €,150 en zijn verkrijgbaar in maat 2 t/m 6. Dat is natuurlijk ideaal voor wanneer je nieuwsgierig bent naar de luier, maar niet gelijk een grote verpakking wilt kopen! Maar wat vinden we nou van deze luier? De luier is wit met jungle dieren als illustraties. De luier is redelijk dun en heeft drie absorberende banen. Het materiaal is zacht en soepel. Qua pasvorm valt de luier prima, maar na het dragen vind ik ‘m boven de plakstrip wat rommelig. Dit heeft verder geen invloed gehad op het drooghouden. De watertest verloopt redelijk. Het water wordt niet supersnel opgenomen, ook niet langzaam: gemiddeld dus. De luier voelt wel vrij droog na zowel 200 ml en 500 ml. De volste luier is wel licht vochtig aan de buitenkant.

Prijs kwaliteit vochtopname supermarkt voordeelverpakking verschonen eigen merk budgettip Mamas Meisje blog

Jumbo luiers getest - Mama's Meisje blog

Jumbo Premium luiers: extra zacht

Vlak nadat ik de Luiertest had gepubliceerd, spotte ik ineens een nieuwe variant in de schappen van de supermarkt: de Jumbo Premium luiers. Je snapt dat ik ze gelijk mee heb genomen, want ik was erg benieuwd naar het verschil met de ‘gewone’ variant en wilde onze bevindingen graag delen in de Jumbo luiers review die ik toch al op de planning had staan. Er zijn veel overeenkomsten met de variant hierboven: klimaatneutraal geproduceerd, voorzien van het EU Ecolabel en uitgerust met de Flash Dry technologie. Natuurlijk zijn er ook verschillen, zoals bijvoorbeeld de beschikbare maten:

 • Maat 1 (2-5 kg) – 34 stuks – €4,30 (= €0,13 per luier)
 • Maat 2 (4-8 kg) – 30 stuks – €3,95 (= €0,13 per luier)
 • Maat 3 (6-10 kg) – 26 stuks – €4,48 (= €0,17 per luier)
 • Maat 4 (9-14 kg) – 24 stuks – €4,55 (= €0,19 per luier)
 • Maat 5 (11-16 kg) – 22 stuks – €4,82 (= €0,22 per luier)

Van de Jumbo Premium luiers zijn (nog) geen voordeelverpakkingen of probeerverpakkingen verkrijgbaar. Deze luier voelt inderdaad een stuk zachter aan, iets steviger en nog soepeler. Qua pasvorm merk ik geen verschil: deze is naar onze ervaring precies hetzelfde. De watertest van deze Premium luiers verloopt beter dan die van de gewone variant: vooral 200 ml water wordt razendsnel opgenomen. De luiers voelen beide na één minuut droog aan van binnen, al zit de luier met 500 ml wél bomvol. Ook voelen de luiers aan de buitenkant niet vochtig, ook niet na 10 minuten. Toch zegt zo’n watertest ook niet alles, bleek wel toen we een ruime week deze Jumbo luiers getest hebben…

Jumbo luiers vernieuwd Premium extra zacht review getest ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

watertest jumbo premium luiers extra zacht vochtopname getest review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Ons eindoordeel

Hoewel de Jumbo Premium luiers in de watertest duidelijk beter scoren dan de gewone variant, moet ik deze Jumbo luiers review afsluiten met een negatief eindoordeel. De Premium houdt het ’s nachts namelijk niet goed droog. Een vochtige romper op 7 van de 7 ochtenden dat we haar uit bed haalden en toen was ik er klaar mee. Deze luiers gaan wij dus niet meer in huis halen! Het lijkt alsof de extra zachte buitenlaag het voorkomen van lekkage geen goed heeft gedaan. Hoe anders is dat bij de gewone luiers van Jumbo! Deze luiers doen naar onze ervaring prima wat ze moeten doen. Zelfs na een aantal nachten op haar buik slapen, heeft deze luier alles droog gehouden. Ik ben enthousiast!

Wat vind jij van deze Jumbo luiers review? Heb jij al eens één van de Jumbo luiers geprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1