Makkelijk toch: luiers meenemen als je boodschappen doet in de supermarkt? Bij Albert Heijn hebben ze zelfs 2 varianten van het huismerk: AH Beregoed Luiers en AH Extra Droog en Zacht luiers. Benieuwd naar onze ervaring? Lees meer in deze Albert Heijn luiers review!

Luiertest

Enkele maanden nadat ik startte met Mama’s Meisje kwam de eerste Luiertest online. De liefde voor en interesse in alles wat met momlife en baby’s te maken had zat blijkbaar diep, want sinds 2016 zijn er een heleboel luiertests online gekomen op mijn blog! Door de jaren heen zijn bijna alle geteste luiermerken weleens aangepast óf zijn er nieuwe edities op de markt gekomen. Aangezien luiers en moederschap onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn én ik het superleuk vind om al die nieuwe merkjes te testen, verdwenen die nieuw verschenen luiers altijd weer snel in mijn winkelmandje. Normaal gesproken gebruiken wij de luiers van Albert Heijn niet, maar toch heb ik ze weleens gekocht tijdens een weekendje weg of vakantie. Je zag ze al voorbij komen in de enige echte én grootste editie van de Luiertest tot nu toe: mijn Albert Heijn luiers review, naast de 28 luiermerken en 5 luierbroekjes die we óók uitgebreid testten. Ik besloot nog een aparte blog te schrijven over onze Albert Heijn luier ervaring omdat ik méér te vertellen had dan in de Luiertest paste. Er zijn namelijk twee varianten verkrijgbaar met ieder hun eigen kenmerken en dergelijke. Benieuwd naar ons oordeel? Lees maar mee!

Albert Heijn Beregoed luiers review

Allereerst de Albert Heijn Beregoed luiers review. Deze ‘beregoede’ luiers beloven berezacht en snel absorberend te zijn. Op de verpakking staan diverse labels: het EU Ecolabel, een Allergy Certified label en een Dermatest label. In een eerdere luiertest hebben we de luierbroekjes van dit merk al eens getest, maar nu gingen we voor de normale luier. De luiers zien er schattig uit: wit met een berensnoet óf met een all over berenprintje. In eerste instantie voelen de luiers soepel en stevig aan en zijn er 3 absorberende banen te vinden in deze luier. Al met al ziet het eruit als een betrouwbare luier die in de volgende maten verkrijgbaar is:

 • maat 3 (6-10 kg) – 56 stuks – €6,79 (= €0,12 per luier)
 • maat 4 (9-14 kg) – 50 stuks – €6,39 (= €0,13 per luier)
 • maat 4+ (10-15 kg) – 48 stuks – €6,69 (= €0,14 per luier)
 • maat 5 (11-16 kg) – 44 stuks – €6,15 (= €0,14 per luier)
 • maat 6 (15+ kg) – 30 stuks – €6,49 (= €0,22 per luier)

De luier ziet er dus leuk uit en oogt ook als een prima optie. Qua pasvorm kan ik kort zijn: hij zit als gegoten! De luier voelt erg zacht en door de elastische randen sluit deze goed aan. Ik heb kraanwater gebruikt om het absorberend vermogen van deze AH Beregoed luiers te beoordelen. Na 200 ml water is de luier al flink opgeblazen, maar de buitenkant is kurkdroog en de binnenkant voelt licht vochtig. Na 500 ml barst de luier uit zijn voegen en is ook de buitenkant nat. In het dragen hebben wij echter géén op- of aanmerkingen.

1 1

Albert Heijn luiers getest review ervaring - Mama's Meisje blog

AH Extra Droog en Zacht luiers review

Naast de Beregoed luiers vind je ook een andere variant die wij testen. In deze AH Extra Droog en Zacht luiers review zal ik eerst ingaan op deze luier, hierna vertel ik ons eindoordeel en het verschil tussen beiden. De verpakking van deze AH luiers belooft tot 12 uur bescherming, een sneldrogende toplaag en een zeer zachte luier. De verpakking toont het EU Ecolabel, het Allergy Certified label en FSC label (pulp van verantwoorde herkomst). In een eerdere luiertest hebben we deze luiers al eens getest en naar mijn weten zijn ze in de tussentijd niet veranderd. De Droog & Zacht luiers zijn voorzien van leuke printjes die verschillen per maat. Zo kocht ik een verpakking in maat 3 voorzien van schattige vosjes en egeltjes. Niet het belangrijkste, maar wel errrrrg leuk! Verder voelt de luier soepel aan, is gemaakt van zacht materiaal en lijkt de pasvorm op het eerste oog goed. Wel valt me op dat de luier in maat 3 behoorlijk laag valt en daardoor gaat wijken. AH Extra Droog en Zacht luiers zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

 • maat 1 (2-5 kg) – 45 stuks – €5,99 (= €0,13 per luier)
 • maat 2 (4-8 kg) – 45 stuks – €5,99 (= €0,13 per luier)
 • maat 3 (6-10 kg) – 33 stuks – €5,99 (= €0,18 per luier)
 • maat 4 (9-14 kg) – 30 stuks – €5,99 (= €0,20 per luier)
 • maat 5 (11-16 kg) – 26 stuks – €5,99 (= €0,23 per luier)
 • maat 6 (15+ kg) – 25 stuks – €5,99 (= €0,24 per luier)

Hoewel de luier er ontzettend leuk uitziet, maar onze buikslaper heeft er gegarandeerd een nat bed en natte pyjama mee. Bij ons tweede kindje was dit absoluut niet het geval en dat geeft maar weer aan hoe persoonlijk een luiertest is. Natuurlijk doe ik ook een watertest: bij zowel 200 ml als 500 ml water presteert deze luier hetzelfde als de Beregoed luiers.

2 1

Luiers Albert Heijn review getest ervaringen - Mama's Meisje blog

Ons eindoordeel

Zoals je kon lezen in onze AH luiers review presteren beide luiers overdag prima. De AH Extra Droog en Zacht luier is hier alleen ’s nachts geen succes. En dat is natuurlijk niet handig want we willen een luier die 24/7 betrouwbaar is. Daarom zou ik, als ik weer op vakantie ben en luiers koop bij Albert Heijn, sowieso voor de AH Beregoed luiers gaan! Zowel overdag als ’s nachts doet deze luier wat ie moet doen en hebben we geen lekkage of natte rompers. Ondanks het voller worden, blijft de luier op z’n plek zitten. Ik kan maar één ding zeggen: een prima luier!

Wat vind je van deze AH luiers review? Heb jij al eens één van de Albert Heijn luiers geprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1