Jarenlang was ik fan van dit merk, maar is dat ook nog het geval bij de Trekpleister nieuwe luiers? Wij testten ze uitgebreid en ik vertel je graag of ik ze nog steeds zou aanraden of toch maar niet… Lees je mee?

Luiertest

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat ik meerdere malen een gigantische Luiertest deed om antwoord op de vraag te geven: welke luier is het beste? Jarenlang was ik zelf groot fan van de luiers van Kruidvat en DM, maar toen ik eenmaal met de Luiertest aan de slag ging, verbreedde de horizon en zo kwam ik bij de luiers van Trekpleister terecht. Want hoewel er een heleboel luiermerken prima presteren, wil deze budgetmama niet failliet gaan en dus ook een zacht prijsje in de portemonnee voelen. De prijs-kwaliteit verhouding van de Trekpleister luiers was top en toen Kruidvat de good old Droog & Vertrouwd variant helemaal uit het assortiment schrapte, stapte ik volledig over. Denk daarbij aan een wereldwijde pandemie en je snapt dat luiers shoppen in Duitsland even geen optie was, maar gelukkig had ik al een alternatief gevonden. Ik was dus helemaal tevreden, maar toen werd er roet in het eten gegooid: er verschenen Trekpleister nieuwe luiers in de schappen… Die hebben we natuurlijk uitgebreid getest: zijn we nog net zo enthousiast? Ik vertel in deze Trekpleister luiers review uitgebreid over onze ervaringen met deze nieuwe variant!

Nieuwe luiers van Trekpleister Luiertest - Mama's Meisje blog

Nieuwe luiers van Trekpleister

Ken je die grote, witte pakken luiers nog die altijd bij Trekpleister te koop waren? Uit m’n hoofd waren deze van het merk Europrofit en met dat idee kwam ik dus eigenlijk nooit bij deze drogist, want die luiers waren naar horen zeggen flut. Totdat ik door de Luiertest ontdekte dat Trekpleister ook een eigen huismerk luiers had, zoals je in deze uitgebreide test kunt teruglezen. Toen concurrent Kruidvat haar luierassortiment omgooide, brak er onder de moeders in Nederland paniek uit: ze bleken volgens veel gebruikers zo lek als een mandje. Al snel kwamen er twee varianten, waarvan de Droog & Vertrouwd variant de ‘oude’ en dus de goede versie bleek. Helaas besloot Kruidvat die op den duur helemaal te schrappen en daarmee begon voor veel mama’s, zo ook voor mij, de zoektocht naar een alternatief. De Trekpleister luiers bleken een kopie te zijn van de oude Kruidvat luiers en zodoende bestelde ik voortaan dit merk. Sinds kort staan er nieuwe luiers van Trekpleister in de schappen en die moest ik natuurlijk uitgebreid testen. Gebeurde waar ik al bang voor was en zwaaien we – na Kruidvat – ook de Trekpleister luiers uit? Of is het puur de look en de verpakking die veranderd is?

Trekpleister luiers review

Waar de oude luiers basic wit met weinig poespas waren, zijn de Trekpleister nieuwe luiers aan een metamorfose onderwerpen. In elk pak zitten twee designs met vrolijke diertjes en kleurtjes. Qua dikte is deze luier niet meer te vergelijken met de ouder variant: de dikte is een stuk minder geworden, erg dun zelfs naar mijn mening. Vergeleken met de huidige Kruidvat luiers is deze luier precies even dik, alleen de buitenlaag voelt iets minder zacht aan. Het materiaal is echter niet stug: de Trekpleister luiers zijn wel heel soepel, een beetje té. Volgens mij komen deze luiers stiekem gewoon uit dezelfde fabriek als die van Kruidvat, maar zeker weten doe je het nooit :) Laten we deze Trekpleister luiers review beginnen met de verkrijgbare maten:

  • 3 midi (4-9 kg) – 64 stuks – €9,99 (= €0,16 per luier)
  • 4 maxi (8-14 kg) – 52 stuks – €9,99 (= €0,19 per luier)
  • 5 junior (10-16 kg) – 42 stuks – €9,99 (= €0.24)

De nieuwe Trekpleister luiers zijn nog maar in drie maten verkrijgbaar en ook is de verpakkingsinhoud kleiner geworden, waardoor de luiers per stuk iets duurder zijn geworden, al is dit echt centenwerk. Zoals je dat van de Luiertest gewend bent, hebben we de Trekpleister nieuwe luiers zeer uitgebreid getest. Zowel door ‘m onze peuter wekenlang dag en nacht om te doen áls met een speciale watertest. Ik twijfel bij 200 ml water al of de luier het houdt: het trekt vrij langzaam in, maar slaat wel binnen een minuut ‘droog’. De 500 ml is echt teveel voor de Trekpleister luier: dit wordt niet volledig opgenomen en voelt nu ook aan de buitenkant nat. En dat is precies wat wij ook merkten tijdens de testfase: ons kleintje hield het de nachten niet droog in deze luier.

Trekpleister nieuwe luiers review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Ons eindoordeel: beter of slechter dan de ‘oude’ variant?

Ze zeggen weleens: never change a winning team en dat geldt in mijn ogen óók voor producten. Wat zonde, zó zonde dat deze Trekpleister nieuwe luiers na verbetering alleen maar slecht uit de bus komen. Ik las reviews op de Trekpleister website bij maat 5 luiers (dezelfde maat als wij ook testten) en dat waren alleen maar 1-ster beoordelingen, inclusief negatieve aanvullingen. Ik sluit me daar helaas bij aan: hoewel ik voorheen echt fan was van Trekpleister luiers, is dat nu zeker niet meer het geval. Ook de nieuwe Kruidvat luiers bevallen ons niet meer, dus ik denk dat het binnenkort weer een ritje naar Duitsland wordt voor de luiers van DM!

Heb jij de Trekpleister nieuwe luiers al eens geprobeerd? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog