Heb jij ze al gespot: de nieuwe Kruidvat luiers? Wij testten ze uit en in deze Kruidvat Pure & Soft luier review vertel ik meer over onze ervaringen! Hoe bevallen ze qua pasvorm, vochtopname, prijs en kwaliteit? Lees maar mee!

Nieuwe Kruidvat luiers

Enkele maanden geleden spotte ik een berichtje op de Instagrampagina van Kruidvat. Mijn aandacht werd direct getrokken want bij ‘luiers’ staat mijn radar meteen aan! Niet voor niets kon je op Mama’s Meisje al een heleboel luiertests vinden met als paradepaardje de nieuwste versie waarin ik meer dan 28 luiermerken testte. Daar kan er nu weer eentje aan worden toegevoegd, want de nieuwe Kruidvat luiers zijn pas net verkrijgbaar maar wij kregen al de mogelijkheid om ze te testen! Kruidvat stuurde een verpakking van de nieuwe Kruidvat Pure & Soft luiers op en wij beoordeelden ze op pasvorm, vochtopname, prijs én kwaliteit! Benieuwd naar onze ervaring en review? Lees maar mee!

Kruidvat Pure & Soft luier review onze ervaring met de nieuwe Kruidvat luiers! - Mama's Meisje blog

100% klimaatneutraal

In de Luiertest van begin dit jaar kwam je ze meermaals tegen: klimaatneutrale luiers. Onder andere DM Babylove, Etos en Naty zijn voorbeelden van merken die voorgingen in het ontwikkelen van een luier die niet alleen zachtheid en kwaliteit voor je kleintje beloofd, maar waar in het productieproces rekening is gehouden met onze planeet. Kruidvat kon daarin natuurlijk niet langer achterblijven en ontwikkelde de Kruidvat Pure & Soft luiers. Wat maakt deze luier volgens Kruidvat 100% klimaatneutraal?

 • Ze hebben het EU Ecolabel: het officiële Europese milieukeurmerk.
 • Ze worden geproduceerd met 100% gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit.
 • De absorberende kern is gemaakt van FSC-gecertificeerde cellulose: afkomstig uit verantwoord bosbeheer dus.
 • Deze kern is natuurlijk van kleur, waardoor de impact op het milieu veel kleiner is.
 • De hernieuwbare verpakking van Kruidvat Pure & Soft luiers is voor de helft gemaakt van duurzaam geteelde suikerriet.
 • Waar het produceren en transporteren van deze luiers CO2-neutraal nog niet lukt, wordt gecompenseerd met de aanplant van bomen.

De eerste indruk

Allemaal heel mooi natuurlijk, maar wat doet het voor je kleintje? Deze luier is gemaakt van luchtdoorlatende materialen van natuurlijke origine die ultrazacht zijn. Tenminste, dat lees ik op de verpakking. Alle materialen die in contact komen met het babyhuidje zijn dermatologisch getest. Kruidvat Pure & Soft luiers bevatten geen lotions, parfums of allergenen. De eerste indruk in deze Kruidvat Pure & Soft luier review is tweeledig. Ja, de luier voelt inderdaad erg zacht aan. De kern van de luier is inderdaad zichtbaar en de luier voelt soepel, maar ook erg dun aan. Ik ben erg benieuwd of deze de nacht droog gaat overleven, dus tijd voor de uitgebreide luiertest!

Nieuwe Kruidvat luiers 2021 - Mama's Meisje blog

Kruidvat Pure & Soft luier review

Het eerste dat opvalt is het vrolijke printje: deze luiers zien er een stuk fleuriger uit dan de andere edities. De luier voelt soepel, is gemaakt van zacht materiaal en de pasvorm lijkt naar onze mening niet te verschillen van de andere luiers uit het Kruidvat assortiment. Wat mij echter opvalt, is dat de luier vrij dun aanvoelt. De kern is natuurlijk van kleur, dit zie je door de buitenlaag van de luier heen. Het is even wennen, maar onder de kleding zie je er immers niets van. Net zoals bij de andere luiermerken doe ik ook in deze Kruidvat Pure & Soft luier review een watertest. Dit houdt in dat ik zowel 200 ml als 500 ml lauwwarm water in een droge luier giet. Ik heb ze naast elkaar gelegd, zodat je goed het verschil kunt zien tussen een lege, medium en volle luier. We gaan er natuurlijk vanuit dat je ‘m in de tussentijd al verwisseld hebt, maar ik heb ook gecheckt hoe nat de luier na deze watertest was. De 200 ml water trekt razendsnel in en dit lijkt de luier prima aan te kunnen. De 500 ml gaat een stuk langzamer, al redt deze luier het wel binnen een minuut. De luier zit dan ook echt bomvol, maar in beide gevallen voelen de luiers niet vochtig aan de buitenkant. Maar wat vinden we nou van deze luiers na ze een tijdje getest te hebben? De luier is redelijk dun en heeft absorberende banen. Qua pasvorm vind ik ‘m niet onder doen voor de andere Kruidvat variant. Dat de kern een natuurlijke kleur heeft, is even wennen maar ik merk verder niets qua geur. In het begin hebben we wat lekkage gehad, maar dat werd opgelost door een maatje groter te nemen. Sindsdien houdt ze het dag en nacht droog. Dat maakt dat ik erg tevreden ben over de Kruidvat Pure & Soft luiers.

nieuwe kruidvat luiers getest review pure & soft - Mama's Meisje blog

Het verschil met de andere Kruidvat luiers

Enkele jaren geleden is er heel wat te doen geweest rondom het luieraanbod van Kruidvat. Zo werden de Droog & Vertrouwd luiers uit het assortiment gehaald en regende het klachten na het verschijnen van de vervanger. Kruidvat loste dit op door de Droog & Vertrouwd luiers weer terug te nemen en daarnaast de Droog & Flexibel te introduceren. Inmiddels tref ik online alleen nog de gele ‘valuepack’ verpakkingen aan en nu dus de nieuwe klimaatneutrale luier. Dan is de vraag van vandaag natuurlijk: wat is het verschil met de andere Kruidvat luiers? Qua pasvorm kan ik amper verschil ontdekken. Wat dikte van de nieuwe Kruidvat luiers betreft, was ik voordien huiverig maar dat bleek uiteindelijk nergens voor nodig. Natuurlijk zit het grootste verschil ‘m in de duurzaamheid en ook qua prijs zijn er verschillen. Zo kost een pak Maxi maat 4 van de ‘gewone’ variant €6,59 voor 32 stuks. Hieronder heb ik de prijzen en inhoud van de Kruidvat Pure & Soft luiers weergegeven.

Prijs/kwaliteit verhouding

De nieuwe Kruidvat luiers zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

 • Newborn Small maat 1 (2-5 kg) – 40 stuks – €5,99 (= €0,15 per luier)
 • Newborn Mini maat 2 (3-6 kg) – 40 stuks – €5,99 (= €0,15 per luier)
 • Midi maat 3 (4-9 kg) – 30 stuks – €6,99 (= €0,23 per luier)
 • Maxi maat 4 (8-14 kg) – 26 stuks – €6,99 (= €0,27 per luier)
 • Junior maat 5 (10-16 kg) – 22 stuks – €6,99 (= €0,32 per luier)

Qua prijs liggen ze dus iets hoger dan de gewone Kruidvat luiers, maar ze zijn regelmatig in de aanbieding voor 1+1 gratis. Dus twijfelde je over het proberen van de nieuwe Kruidvat luiers? Na het lezen van deze Kruidvat Pure & Soft luier review kun je ze gerust een keer in je mandje stoppen om te testen!

Heb jij de nieuwe Kruidvat luiers al gespot? Ga je ze naar aanleiding van deze review uitproberen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog