Tijd voor een nieuw weekoverzicht! Deze week verlopen veel dingen anders dan van tevoren gepland, vooral omdat we steeds allerlei virussen en griepjes te pakken hebben, maar niets zet door. Iedereen kwakkelt! Gelukkig zijn er ook nog leuke dingen, zoals het pakket vol salegelukjes van de WE, een leuk budgetkoopje bij Kruidvat, we gaan samen naar de bioscoop en ik scoor die geweldige boekenkast voor op Linns kamer. Genoeg te vertellen dus, lees maar mee!

Maandag

Een nieuwe week, de wekker gaat vroeg! In het weekend werd Suus ziek en helaas is ze niet voldoende opgeknapt, dus ze blijft vandaag thuis van school. Gelukkig kan Erik de andere meiden wegbrengen naar kdv en school. Suus ligt op de bank en wisselt slapen af met tv kijken. Ondertussen werk ik aan een blog en twee social media posts en zorg ik ondertussen voor fruit, drinken en crackers. Vanaf 14.00 uur werkt Erik vanuit huis zodat ik direct uit school met Niene naar zwemles kan. We zijn tegen 16.00 uur weer thuis, waarna ik de tekst van een tweede blog schrijf zodat ik morgen alleen foto’s hoef te maken. Daarna is het tijd om te eten en vervolgens haalt Erik Linn weer op. Ik verzamel ondertussen alles om de meiden onder de douche te zetten en leg kledingsetjes voor morgen klaar. Als ze allemaal in bed liggen, ruim ik op en stofzuig ik. Daarna plof ik op de bank: ik ben moe en voel me ook niet zo fit. Ik lees een half uurtje en kijk dan GTST en een serie op Netflix. Tegen 22.00 uur lees ik nog een half uurtje in bed en daarna is het tijd om te slapen!

Weekoverzicht februari 2024 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Vanochtend heb ik geluk: omdat Erik naar een teamdag gaat, vertrekt hij iets later van huis en biedt aan de kinderen naar school te brengen. Daardoor kunnen Linn en ik rustig opstarten. Heel fijn, want ik voel me kwakkelig. Niet zo gek want het ene virus na het andere griepje heerst hier in huize Mama’s Meisje. Maar voor nu: ontbijten, aankleden, make-upje erop en doorrr! ’s Ochtends stort ik mij op huishoudelijke klusjes zoals stofzuigen, de was, opruimen en schoonmaken. Linn bakt ondertussen pizza’s in haar VTech pizzaparadijs. Ze vermaakt zich goed dus ik kan lekker even door. Tussen de middag maak ik bananenpannenkoekjes voor ons en daarna mag Linn even tv kijken terwijl ik wat werk. Als we Suus en Niene uit school hebben gehaald, besluiten de dames na een cracker en drinken te spelen in de speelhoek. Ondertussen past Suus nog de kleren die we binnenkregen uit de WE kids sale, mijn favoriete sale! Er gaat wel veel terug: de broeken vallen deze keer wel heel smal. Na het eten is het tijd voor bad-verhaaltje-bed en als ik dat klaar heb, ruim ik de keuken op. Vervolgens nog een rondje stofzuiger en dan plof ik op de bank. Wilde nog van alles doen, maar heb geen puf meer. Als Erik ’s avonds laat thuiskomt van zijn teamdag, schrik ik wakker. Was ik toch even in slaap gevallen, haha! Uiteindelijk kijk ik nog naar de nieuwste aflevering van MAFS op Videoland dus het wordt alsnog laat.

weekoverzicht februari 2024 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Rise and shine! Linn is helemaal niet fit wakker geworden, geen koorts maar hangerig. Erik brengt de kinderen naar school en ik ontferm me over haar. Eerst maar even een fijn plekje op de bank gemaakt waar ze kan liggen en ze wil graag Belle en het Beest kijken. U vraagt, wij draaien! Van mijn eigen planning komt daardoor in de ochtend, als Erik buiten in de stal aan het werk is, niet zoveel terecht. Gelukkig kan ik ’s middags, als hij weer binnen is, nog wel wat dingen van mijn to do list afstrepen. Ik film een campagne, pas binnengekomen kleding voor de nieuwe Wehkamp campagne en maak het toilet schoon. Inmiddels heeft Linn ook koorts dus die rode wangen bleken toch wel terecht. Na het avondeten werk ik de campagne helemaal uit en stuur de previews naar de klant. Dat is het belangrijkste wat ik van mijn lijstje willen hebben, ik verwacht namelijk dat Linn morgen ziek thuis blijft. Daarna werk ik nog twee andere blogs bij en dan ga ik toch echt gestrekt op de bank voor weer een aflevering MAFS. Oh ja: we scoorden vandaag deze leuke puzzel bij Kruidvat, alvast voor Suus’ verjaardag in juli. Leuke budgettip!

weekoverzicht februari 2024 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

We starten een beetje chaotisch op: Linn blijkt toch weer vrolijk rond te dartelen dus kan – tegen de verwachting in – wél naar de opvang. Nadat de kids op kdv en school zijn, ruim ik de ontbijtboel op en haal een stofzuiger door de woonkamer en keuken. Na een ontbijtje streep ik wat administratieve puntjes van mijn to do list af en daarna stap ik in de auto naar Enschede, want ik ga iets tofs ophalen bij Kwantum. Eerst rijd ik langs Action: m’n zusje wil graag het ronde vloerkleed en greep mis, maar helaas zijn ze ook op in het filiaal waar ik ben. Bij Kwantum scoor ik deze Montessori boekenkast die mijn zusje me tipte. Eenmaal thuis zet ik ‘m gelijk in elkaar en daarna maak ik de laatste beelden voor mijn reel. Die zet ik online en dan maak ik lunch. Inmiddels heb ik barstende hoofdpijn – ik werd vanochtend ook al niet heel fit wakker – dus ik besluit mijn laptop voor vandaag dicht te klappen en me op de was te storten. Wasjes vouwen, GTST via Videoland op de televisie: even wat anders. Morgen weer een nieuwe dag!

weekoverzicht februari 2024 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

Laatste dagje voor het weekend! De kinderen gaan op vrijdag alleen in de ochtend naar school. Suus is moe en heeft geen speelafspraakje voor de middag. Als ze op school zijn, scoor ik bij de plaatselijke boekhandel een leuk leesboek voor haar voor €2,99. Dat ligt ze ’s middags op de bank lekker te lezen! Fijne actie altijd: Geef Een Boek Cadeau. We tellen nu af naar mei, dan komt er een heel leuk prentenboek voor €2,99 in de winkels. Als je me volgt op socials, dan mis je dat zeker niet :) Er staat nog zwemles voor Niene en sport voor Suus op het programma en verder stort ik me op de was en huishoudelijke klusjes. Voor lunch haalde Erik kibbeling: dat was lang geleden maar het smaakte heerlijk. Voor etenstijd doe ik nog even de administratie, als de kinderen in bed liggen stofzuig ik en ruim de speelgoedkast op. En ’s avonds plof ik lekker op de bank. Even de weekend vibes maximaal ervaren want vaak vlíégt het weekend hier voorbij met allerlei drukte.

weekoverzicht februari 2024 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

Laatst kreeg ik een perspakket met daarin twee bioscoopkaartjes. Ik was eigenlijk van plan om alleen met Suus en Niene naar de bioscoop te gaan (en had daarom al een extra bioscoopkaartje met korting gekocht) maar vanochtend besluiten we gewoon gezellig met z’n allen te gaan. Naar de bioscoop met korting graag, dus koop ik nog twee kaartjes via Social Deal. Bij de kassa krijgen we een verrassing: we moeten €1 weekendtoeslag betalen op drie toegangskaartjes… Weg voordeel! Al met al dus geen budgetuitje, maar de kinderen vinden de film gelukkig wel leuk. We zijn rond lunchtijd weer thuis en daarna storten we ons op allerlei huishoudelijke klusjes. Erik neemt de meiden mee de tuin in: ze gaan bladeren bij elkaar harken en opruimen. Ik stort me op de was, een nieuw weekmenu en boodschappenlijstje en stofzuigen. Nadat de kinderen in bed liggen, stort ik me op het strijken en ondertussen kijk ik naar de film ‘Marokkaanse Bruiloft’ via Videoland. En ik zet de Foldertips klaar voor morgenochtend.

weekoverzicht februari 2024 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

De zondag begint met de Foldertips. Daarna kleed ik me aan en ga boodschappen doen. Heb nog geluk en scoor lekker veel brood van gisteren! Nadat we thuis de boodschappen hebben opgeruimd, ontbijt ik terwijl de kinderen spelen en Erik in de stal aan het werk gaat. Na een kopje koffie bij m’n schoonmoeder lunchen we thuis en vervolgens spelen Linn en Suus buiten. Niene kleedt zich om voor een extra zwemles, Erik gaat met haar mee. Ik duik achter m’n laptop om wat vooruit te werken, aangezien morgen weer een volle dag is met fysio en ook zwemles. ’s Avonds vouw ik nog wat wassen op, verschoon ons bed en zet alvast alles klaar voor de schoolrun morgen. Klaar voor een nieuwe week!

Weekoverzicht februari 2024 zondag - Mama's Meisje blog

Januari is eindelijk afgelopen! Vond jij het ook zo lang duren? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog