Tweede week van de meivakantie, dus ik hield weer eens een weekoverzicht bij! Wat een weertje, dus we waren lekker veel buiten, ik kreeg een nieuwe outfit, ik wandelde veel, we vierden een verjaardag, we gingen naar de Open Boerderijdagen en het was Moederdag. Genoeg te vertellen dus, lees maar mee!

Maandag

Rise and shine! Het is dan wel de tweede week van de meivakantie, maar de wekker gaat vanochtend gewoon vroeg. De kinderen gaan naar de BSO, al twijfel ik eerst wel even of Linn fit genoeg is. Gisteren was ze wat hangerig en bleek ze koorts te hebben, maar het broodje eten gaat vanochtend goed, de koorts is weg en even later stuitert ze weer door de speelhoek, dus lekker naar de opvang vandaag. Erik brengt de meiden weg, ik ruim de keuken op en stofzuig de benedenverdieping waarna ik aan de slag ga. Een lang uitgestelde taak: ik moet de foto’s van mijn telefoon overzetten naar de externe schijf. Ik had daar een maniertje voor, maar dat werkt helaas niet meer. Het is een heel gedoe, want nu moet ik alles via Wetransfer selecteren, mezelf toesturen en daarna weer openen en opslaan in de juiste map. Rond lunchtijd heb ik een afspraak bij de nagelsalon, ik kies een mermaid glitterlakje. Bij thuiskomst zijn er twee pakketjes voor een samenwerking bezorgd, daar maak ik gelijk stories van. Verder film ik vandaag nog een leuke reel én komt de beste Albelli kortingscode in mijn mailbox, dus zet ik daar een reel van online. Aan het einde van de middag kook ik eten en nadat de kids thuis zijn en – na wat drinken en even bijkomen voor de tv – in bad zijn geweest, ruim ik op en plof ik op de bank met 2 wasmanden te vouwen was. Heerlie. En ik maak nog een foto van de prachtige lucht!

weekoverzicht mei 2024 maandag - Mama's Meisje blog

Dinsdag

Vanochtend slapen we, Erik uitgezonderd, allemaal een beetje uit. Dit is het fijne aan vakantie: even geen schoolrun. En dus starten we rustig aan op. Maar al snel zitten de meiden elkaar nogal in de haren dus ik verzin een activiteit. Aangezien we afgelopen weekend naar de dierentuin zijn geweest, maak ik van 4 A3 papieren een groot vel en laat de meiden daarop hun eigen dierentuin tekenen. Ze zijn er ruim anderhalf uur zoet mee en dan is het lunchtijd. Daarna gaan ze lekker naar buiten, morgen maar weer verder met de dierentuin. Het is mooi weer dus ze vermaken zich prima. En kijk eens hoe mooi de clematis in bloei staat: spring vibes hoor in onze tuin! Ondertussen draai ik twee wassen, ruim schoon wasgoed op en doe was huishoudelijke klusjes. Aan het einde van de middag is de koek op en parkeer ik de meiden op de bank voor de tv. Dat geeft mij de kans om rustig eten te koken en mijn boek uit te lezen. Als Erik thuis is van zijn werk, eten we samen en daarna ga ik lekker aan de wandel terwijl hij de meiden naar bed brengt. Daarna gaat hij buiten aan het werk en ik op de bank: laptop op schoot, kopje thee ernaast en afmaken waar ik vandaag niet aan toe kwam. En het werd weer laat…

weekoverzicht mei 2024 dinsdag - Mama's Meisje blog

Woensdag

Vandaag is een rommeldagje. ’s Ochtends hebben we een afspraak met onze accountant en dat neemt bijna de hele ochtend in beslag. Voor lunch maak ik tosti’s voor de meiden en zelf neem ik snel een bakje yoghurt met homemade granola, want om 13.00 uur heb ik een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Even weer de wenkbrauwen harsen en in de verf! Bij thuiskomst heeft de postbode net onze nieuwe prullenbak bezorgd dus die pak ik gelijk uit. De Action prullenbak die ik vorig jaar kocht gaan we gebruiken voor het plastic afval en de nieuwe prullenbak die ik kocht bij Xenos (inhoud: 30 liter) is voor het restafval. Verder maak ik een outfitfoto want ik kreeg het jasje en de top van Je M’appelle vanwege hun gewonnen website award. Niene heeft zwemles, Erik doet ondertussen boodschappen met Linn en we eten ’s avonds pannenkoeken. Morgen is het Hemelvaart en hoewel we geen plannen hebben, schijnt het mooi weer te worden. ’s Avonds plof ik op de bank met thee, kwark en een serie. Eén ding is zeker: ik krijg wel weekend vibes van al die gebroken weken!

weekoverzicht mei 2024 woensdag - Mama's Meisje blog

Donderdag

De dag begint zonnig en de kinderen vliegen na het ontbijt zo snel als ze kunnen de tuin in. Daar zijn ze de rest van de dag te vinden, heerlijk! Erik is op het land aan het werk en ik stort me op allerlei huishoudelijke klusjes die de laatste tijd bleven liggen. Ook bereid ik een campagne voor die morgen gepland staat. Ik kreeg eerder deze week nog een leuke verrassing voor Moederdag binnen en pak die nu uit. Tussen de bedrijven door ga ik nog een eind wandelen, wat een lekker weer zeg! ’s Avonds zetten we de pizzarette aan: dat is alweer een tijdje geleden dus de kids zijn mega enthousiast. En liggen uiteindelijk pas tegen 20.00 uur in bed. Ik lig er behoorlijk laat in, want twee van de drie waren nog lang aan het spoken waardoor ik pas laat ging douchen en m’n haren föhnen. Gelukkig is het vakantie!

weekoverzicht mei 2024 donderdag - Mama's Meisje blog

Vrijdag

De wekker gaat vandaag vroeg want we maken ons klaar om samen op pad te gaan! We nemen een kijkje op de boerderij voor de Campina Open Boerderijdagen. Ik maak content voor een campagne, maar het voelt helemaal niet als werk: dit is écht een leuk dagje uit en met het zonnetje erbij en een ijsje in de hand krijgen we allemaal een vakantiegevoel. We zijn weer thuis met de lunch en daarna ga ik nog van alles uitwerken. De meiden spelen lekker buiten en Erik is in de stal aan het werk. Terwijl Erik ’s avonds de soep maakt, pak ik mijn kans om een kleine drie kwartier te wandelen. Dan is het tijd voor de kids om in bad te gaan en daarna naar bed. Zelf ga ik ook niet zo laat slapen, het was een kort nachtje dus heb even wat in te halen.

weekoverzicht mei 2024 vrijdag - Mama's Meisje blog

Zaterdag

We slapen allemaal een beetje uit en zitten uiteindelijk om 10.00 uur in de auto. Ons nichtje is jarig dus we gaan op verjaardagsvisite! Het is prachtig weer (al leek het vanochtend eerst heel bewolkt) en we zitten heerlijk in de tuin. We zijn tegen 16.00 uur weer thuis en er is een pakketje bezorgd. Het zijn nieuwe sandalen van Linn, die ik kreeg vanuit een samenwerking met Secret Sales. De sandalen zitten perfect en mogen niet meer uit. Op de foto zie je ook een mooie haarclip die ik voor de meiden kocht bij Zoete Strikken. Ik kocht ook de vrolijk gebloemde die je hier kunt zien. ’s Avonds eten we lekker makkelijk patat en daarna gaan de meiden, die inmiddels doodmoe zijn, wassen en naar bed. Ik stort me op de nieuwste Foldertips die op zondag in mijn stories te zien zijn en maak ook nog een weekmenu en boodschappenlijstje. En daarna lees ik in mijn boek, waarna ik tegen 23.00 uur ga slapen.

weekoverzicht mei 2024 zaterdag - Mama's Meisje blog

Zondag

Het is vandaag Moederdag en daarom word ik ontzettend in het zonnetje gezet door de meiden! Ze verrassen me met een ontbijtbox van de Broodbode, een koektrommel, een sleutelhanger en hele mooie zelfgemaakte moederdagcadeaus. En ook vandaag is het stralend weer, dus nadat iedereen is aangekleed en we de haren hebben gekamd, gaan ze alle drie naar buiten. Ik stort me ondertussen op allerlei huishoudelijke klusjes, administratie en het voorbereiden van de eerste wenochtend van Linn. Ook ga ik nog aan de wandel. We rommelen lekker in en om huis zodat we vanaf morgen weer in het gareel kunnen voor school, werk en alles daaromheen.

weekoverzicht mei 2024 zondag - Mama's Meisje blog

Op naar een nieuw ritme vanaf volgende week! Heb jij ook zo genoten van het mooie weer? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog