Met korting naar de film? Yes, please! In deze blog deel ik hoe je kunt besparen op bioscoopkaartjes, want het leven is al duur genoeg. Lees maar mee!

Met korting naar de film

Jaren geleden kwamen we er bijna maandelijks: de bioscoop! Het echte die hard stappen hadden we wel een beetje gehad maar we gingen graag naar de nieuwste films als een avondje uit. Dan combineerden we dit bijvoorbeeld met een etentje en pakten we een late film. Hoe anders is het leven nu! Als gezin van vijf zijn wij dol op dagjes weg en er samen op uit gaan, maar daar zit vaak ook een bepaald kostenplaatje aan. De tijd dat je als volwassene voor €7,50 per persoon naar de bioscoop kon, is geweest. Met korting naar de film klinkt dus als een strak plan en daarom besloot ik een heleboel bioscoop budgettips op een rijtje te zetten. Het leven is al duur genoeg, we kunnen iedere euro maar één keer uitgeven dus besparen op bioscoopkaartjes? Yes, please!

Besparen op bioscoopkaartjes zo scoor jij korting op de film! - Mama's Meisje blog

Bioscoop budgettips

Besparen op bioscoopkaartjes? Dankzij deze bioscoop budgettips scoor je korting op de film en wordt dit uitje een stukje beter betaalbaar:

 • Via Social Deal scoor je nu nog een bioscoopkaartje voor Kinepolis bioscopen in Nederland voor €8,95 per stuk en voor Vue Cinemas voor €8,50 per stuk. Ook Tripper heeft regelmatig regionale (combi)deals waarbij een bioscoopbezoek gecombineerd wordt met een snack en drankje voor een aantrekkelijke prijs.
 • Tot voor kort scoorde je met Jumbo Extra punten 21% korting op een Pathé midweek voucher scoren (geldig ma t/m do). Helaas zijn de ‘Dagje Uit’ acties nu gestopt, maar Jumbo beloofd met iets leuks terug te komen. We wachten het af en zodra ik meer weet, zal ik deze blog aanpassen!
 • De timing van je bioscoopbezoek kan veel uitmaken voor de prijs die je betaald. Besparen op bioscoopkaartjes kan bijvoorbeeld door je bezoek op een doordeweekse dag of in de ochtend te plannen. Sommige bioscopen hebben speciale familiekaarten of dag(delen) die goedkoper zijn dan op andere momenten van de dag/week. Wij vinden studiedagen altijd perfect voor dagjes uit omdat het dan vaak lekker rustig is, misschien een leuke tip om dan naar de bioscoop te gaan!
 • Veel bioscoopketens organiseren eens in de zoveel tijd een speciale Kleuterbios of kindermiddagen: speciale events rondom een kinderfilm waar dan drinken en een snack bij de prijs in zit.
 • Winkels zoals Kruidvat en Etos hebben regelmatig een actie, bijvoorbeeld 1+1 gratis op bioscoopkaartjes. Vaak zijn deze vouchers voor een langere periode geldig. Ook al heb je op het moment van de actie niet per se een bioscoopbezoek in gedachten, het kan toch slim zijn zo’n voucher aan te schaffen. Check goed de voorwaarden, maar stel dat zo’n voucher een jaar geldig is, dan komt ie vast wel op in dat jaar! Van alle bioscoop budgettips is dit mijn favoriete!
 • Bioscoopuitje te duur? Via Pathé thuis kijk je misschien niet de nieuwste films, maar je kunt er wel een bioscoopmiddag van maken, gewoon thuis!
 • Zet de bioscoopbon op het verlanglijstje! Een uitje is óók een leuk cadeau, vaak hebben ze al zoveel speelgoed.
 • De Vriendenloterij heeft een leuke actie in maart 2023: er zijn evouchers te koop waardoor je 50% korting krijgt bij Pathé Thuis, Pathé, Vue en Kinepolis.
 • Met gespaarde Airmiles kun kortingskaartjes kopen voor Vue Cinemas.
 • Bij Vattenfall kun je punten sparen voor gratis bioscoopkaartjes bij Vue Cinemas, Pathé en Pathé Thuis.
 • Gespaarde ING rentepunten kun je inleveren voor korting bij Kinepolis, Pathé en CineMember.
 • Bij alle Happy Italy vestigingen in Nederland (m.u.v. de locatie Schiedam) scoor je nu een Cinema Deal: voor €14,50 één pasta of pizza naar keuze + een bioscoopvoucher. Deze voucher is in te leveren van maandag t/m donderdag m.u.v. feestdagen en vakanties en is na uitgifte twee jaar geldig. Check de uitgebreide voorwaarden op de website van Happy Italy, ik kon niet vinden tot wanneer deze deal wordt aangeboden!

goedkoop naar de bioscoop budgettips - Mama's Meisje blog

Het moet wel leuk blijven

Als je nagaat dat een regulier kaartje voor een volwassene inmiddels zo’n €12,50 kost en je voor een kind normaliter €7,50 betaald, dan snap je dat besparen op bioscoopkaartjes geen overbodige luxe is. Wij houden ervan om erop uit te gaan met ons gezin, maar het leven is in korte tijd ontzettend duur geworden. Het moet wel leuk blijven, dus hopelijk heb je iets aan de bioscoop budgettips hierboven! Ken je meer tips die niet in dit lijstje staan? Stuur me gerust een berichtje, dan breid ik dit lijstje verder uit!

Welke van deze bioscoop budgettips ga jij binnenkort proberen? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog