Sneller willen dan mijn lijf: check! Vorige maand bleek mijn plannetje om weer een #fitmom te worden toch iets teveel van het goede en dus paste ik mijn beweging, maar vóóral mijn verwachtingen, aan. Hoe het nu gaat en of ik ben afgevallen? Lees maar mee!

Plan de campagne

Vorige maand kwam ik tot de conclusie dat ik sneller wil dan mijn lijf. In mijn gedachten zag ik mezelf komend voorjaar alweer hardlopen, nu zet ik daar mijn vraagtekens bij. Hoewel mijn laatste zwangerschap de beste van alle drie was, heeft het zeker zijn sporen nagelaten en moest ik het plan de campagne vorige maand flink bijstellen. In overleg met de fysio besloten we dat ik het wandelen zou oppakken en daarnaast oefeningen zou doen. Na een maand stond er een nieuwe afspraak ingepland om de stand van zaken te bekijken en de afgelopen maand te evalueren. Stiekem baalde ik hier enorm van, want ook qua kilo’s ging het me niet hard genoeg. Maar: rug recht en gaan met die banaan. Of nou ja, stap voor stap dus…

zelf tomatensoep maken afvallen - Mama's Meisje blog

Stabiliteit

In ons weekmenu probeerde ik wat nieuwe recepten uit. Het één was geslaagder dan het ander, waarbij we ook nog rekening willen houden met het glutenvrije dieet van Suus. Ik maakte voor het eerst in mijn leven verse tomatensoep en dit was een groot succes! Het staat deze week weer op het menu en ik gok dat we binnenkort ook eens een ander soepje gaan eten. Tips zijn welkom! Wat wandelen betreft is afgelopen maand redelijk oké verlopen. Ik heb soms één keer gewandeld terwijl ik liever twee keer had willen gaan, maar moest ook luisteren naar mijn lijf. Vooral op een dag waarbij ik Suus naar school moest brengen en halen, was ik aan het einde van de dag wel ‘op’. Niene en Linn moeten dan namelijk ook mee en dat betekent: drie kinderen in, uit, weer in en weer uit de auto. Aan de klachten die ik vervolgens kreeg, merkte ik dat ik veel kracht in mijn core mis. In de app van NBFM staan hele handige filmpjes met oefeningen om stabiliteit en balans te vergroten. Deze heb ik de afgelopen maand meerdere keren per week gedaan. Ik kan al een enorm verschil merken: ik heb veel minder hoofdpijn na een drukke dag en dat is al een grote winst. Maar we zijn er nog niet, dus deze oefeningen zullen nog een hele tijd onderdeel blijven van mijn #fitmomtobe plannetje. En net toen we zo lekker bezig waren, kwam de lockdown.

beweging aanpassen tijdens herstel zwangerschap keizersnede bevalling - Mama's Meisje blog

Lockdown

De lockdown: dat kan niemand ontgaan zijn. We zaten net in een lekker ritme: school, werk, huishouden, kdv, leuke dingen met de kinderen én tijd voor mezelf in het kader van afvallen. Door de lockdown is dat ritme voor mijn gevoel in één keer van tafel geveegd en had ik dus de afgelopen week veel meer moeite om tijd te vinden voor de oefeningen. Laat staan voor een wandeling! De rustmomentjes zijn een stuk zeldzamer en er kwam onbewust weer stress bij kijken, maar het is enigszins gelukt. Daarvoor moest ik echt weer even een knop omzetten: oké, dit is de situatie en zó gaan we het aanpakken de komende tijd. Gelukkig konden we zondag alsnog even de deur uit voor een wandeling (en Suus op de fiets) en dat wil ik de komende tijd volhouden. Toch focus ik me vooral op die stabiliteit omdat ik er zoveel verschil in merk qua hoofdpijn! Wat betreft voeding vond ik het een lastige maand. Zo kreeg ik een hele doos van Merci toegestuurd, waarvan ik het merendeel weer heb weggegeven. Als ik het in huis haal, heb ik moeite om de verleiding te weerstaan. Met de kerstdagen en de jaarwisseling mag ik van mezelf genieten van iets lekkers, maar ik wil het echt beperken tot die dagen. Op de weegschaal zag ik deze maand amper verschil: de ene keer 0,5 kilo zwaarder, dan weer 0,5 kilo lichter. Ik weet dat het gewicht vanzelf volgt en dat het leggen van een sterke lichamelijke basis prioriteit heeft, maar echt motiverend is het wegen momenteel niet. Al met al ben ik vooral blij dat de oefeningen zoveel verschil maken en in het kader van ‘goede voornemens’ hoop ik eind januari terug te komen met een update die nóg positiever is! We gaan de goede kant op :)

Probeer jij ook dagelijks naar buiten te gaan tijdens deze lockdown? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1