Vind jij het ook leuk om je te verdiepen in geldzaken en je kennis over dit onderwerp bij te spijkeren? Ik verzamelde financiële podcasts: dit zijn 6 podcasts over geld!

Financiële podcasts

Omdat het deze week de Week van het geld is, besloot ik deze blog in te plannen. Dat heeft twee redenen: enerzijds omdat wij als ouders de beste leerschool voor onze kinderen zijn op financieel vlak. Sinds ik me in budgetteren en besparen verdiep en meer overzicht heb gecreëerd in onze inkomsten en uitgaven, heb ik meer grip op geld. We nemen de kinderen ook al mee in dit leerproces rondom geld, bijvoorbeeld door ze zakgeld te geven en ze te leren sparen voor iets groots. Maar om nog beter beslagen ten ijs te komen, kunnen financiële podcasts ons een handje helpen. Dan komen we meteen op reden twee om deze blog te schrijven: ik heb sinds kort mijn dagelijkse wandelingetjes weer opgepakt. Op de momenten dat ik alleen op pad ga, doe ik niets liever dan een podcast luisteren. In deze blog vind je inspiratie in de vorm van 6 podcasts over geld!

PorteRenee podcast

Als je mijn blogs over budget en personal finance al eerder gelezen hebt, dan ben je de naam PorteRenee vast al tegengekomen. Op Instagram en de website PorteRenee vind je veel nuttige en toegankelijke informatie over besparen, bewust omgaan met geld, sparen en vermogen opbouwen. In de PorteRenee podcast gaat het ook over geldzaken: van boodschappen tot je hypotheek en van shoppen tot werk en kinderen.

Podcast Over geld praat je niet

In de podcast Over geld praat je niet praten Aaf Brandt Corstius en Vincent Kouters over hun favoriete ruilmiddel: geld. Aaf is beginnend belegger en houdt je iedere aflevering op de hoogte van haar stapjes. Vincent houdt je op de hoogte van zijn zoektocht om een vermogen van een ton op te bouwen. Op het moment van schrijven staan er al ruim 40 financiële podcasts online van dit duo en er komt van alles langs: van energiebesparingstips tot Tikkieleed en van onderhandelen over je salaris tot welke geldgewoontes je meekreeg van je ouders. Genoeg inspiratie dus die niet in dit rijtje van podcasts over geld mag ontbreken!

6 Podcasts over geld - Mama's Meisje blog

De Geldvrienden

Door naar de derde tip van deze 6 podcasts over geld. In de podcast De Geldvrienden worden geldzaken inzichtelijk gemaakt. Zij richten zich vooral op informatie over beleggen en investeren en hoe je geld voor je kunt laten werken. En dat is niet alleen maar mogelijk voor de grote inkomens. Zonder gouden bergen te beloven worden taboes over geld doorbroken, dus altijd fijn om je kennis met deze financiële podcasts bij te spijkeren als je hierin geïnteresseerd bent!

De Spaarpodcast

Van alle podcasts over geld vind ik de naam De Spaarpodcast echt geweldig gevonden! In deze podcast maakt Robin persoonlijke financiën leuker en begrijpelijker en daarmee toegankelijk voor iedereen. Hij is indexbelegger en pensioenbelegger en naast handige tips, komen er ook regelmatig inspirerende gasten en experts aan het woord.

Geld of je leven

In de financiële podcast Geld of je leven vraagt presentator Hans van der Steeg zich af hoe we ons geld uitgeven, waar we ons geld aan verdienen en welk effect deze geldstromen heben op de mensen en de wereld om ons heen. Van alle podcasts over geld in deze blog gaat deze naar mijn idee het meest in op de economie en actualiteiten hieromtrent.

Podcasts over geld: Financieel Dagblad

In mijn zoektocht naar podcasts over geld kwam ik de financiële podcasts van het Financieel Dagblad tegen. De ene aflevering spreekt me meer aan dan de ander, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Zo kun je dagelijks luisteren naar Dagkoers, waarin je in een kwartiertje wordt bijgepraat over wat er speelt in de financiële wereld. Maar er is ook een podcast die Achter Gesloten Deuren heet: hierin worden de grote beloftes van zogenaamde finfluencers ontrafeld. De moeite waard om dus even een kijkje te nemen op deze website, waar alle podcasts van het FD te vinden zijn!

Meer podcast tips

Naast deze blog met financiële podcasts maakte ik al eerder leuke podcast overzichten:

Ken jij nog meer toegankelijke podcasts over geld? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog