Waar geef jij de kinderbijslag aan uit? Ik hield onze kinderbijslag uitgaven bij: hier besteedde ik het afgelopen kwartaal aan!

Kinderbijslag uitgaven in beeld

Eergisteren was het weer zover: de kinderbijslag werd gestort! Waar ik in het verleden dan meteen losging en shop till you drop mijn motto was, ga ik sinds een paar jaar een stuk verstandiger om met dit bedrag. Ik schreef er al uitgebreid over in deze blog, maar sinds wij de kinderbijslag uitgaven in beeld brengen en het budgetteren, redden we het altijd prima met dit bedrag. Scheelt natuurlijk dat we drie dochters hebben waardoor we veel kunnen doorschuiven, maar alsnog hebben ze regelmatig nieuwe kleding en schoenen nodig. Aangezien wij alle inkomsten en uitgaven bijhouden in een huishoudboekje in Excel, weet ik precies waar we de kinderbijslag aan hebben uitgegeven. In deze blog lees je meer over de kinderbijslag bedragen 2024 en vertel ik waar ik de kinderbijslag in het eerste kwartaal van dit jaar aan uit heb gegeven!

gezinsbudget zoveel geld naar kinderkleding - Mama's Meisje blog

Kinderbijslag bedragen 2024

Kinderbijslag wordt betaald na afloop van ieder kwartaal. Vanaf wanneer je kinderbijslag ontvangt, hangt af van de geboortedatum van je kind. Neem bijvoorbeeld Niene, die eind maart geboren is. Wij kregen de eerste kinderbijslag voor haar in juli. Ze is net 6 jaar geworden, dus de kinderbijslag die we voor haar ontvangen, gaat omhoog. Deze verhoging krijgen we voor het eerst uitbetaald in juli: hoewel ze in het eerste kwartaal 6 jaar werd, gaat de verhoging pas in als zij het hele kwartaal 6 jaar is geweest. Dit zijn de betaaldagen voor de kinderbijslag in 2024:

 • 2 april 2024 (betaling van eerste kwartaal)
 • 1 juli 2024 (betaling van tweede kwartaal)
 • 1 oktober 2024 (betaling van derde kwartaal)
 • 2 januari 2025 (betaling van vierde kwartaal)

Je krijgt dus een bedrag per kwartaal per kind. Als je kind 6 of 12 jaar wordt, wordt dit bedrag verhoogd. Voor 2024 zijn de bedragen voor de eerste twee kwartalen bekend. In juli 2024 wordt de kinderbijslag opnieuw berekend en zullen de bedragen voor kwartaal drie en vier van dit jaar bekend worden. Handig om in de gaten te houden in verband met eventueel beoogde kinderbijslag uitgaven:

Bedragen kinderbijslag 2024 - Mama's Meisje blog

kinderbijslag budgetteren Mamas Meisje blog

Dit kocht ik van de kinderbijslag

Op 2 januari kregen we de kinderbijslag van het vierde kwartaal van 2023 uitbetaald. In totaal ontvingen we €261,70 + €261,70 + €317,77 = €841,17. Ik budgetteerde dit gelijk en heb onze kinderbijslag uitgaven bijgehouden. Hier besteedde ik de kinderbijslag het afgelopen kwartaal aan:

 • Ik scoorde leuke speelgoed- en knutselkoopjes in de Kruitverkoop. Ik heb een voorraadje cadeautjes klaarliggen voor kinderfeestjes en kinderverjaardagen, maar kocht bijvoorbeeld ook al een puzzel voor maar €2,25 voor de decembermaand. Dit was in totaal €39,48.
 • Linn had een nieuw hoofdkussen nodig, dat ik voor €15 kocht bij Jysk.
 • Suus en Niene kregen nieuwe sokken van de Hema (€36).
 • Bij Vinted vond ik een leuke jeans voor Linn (€9,85).
 • Voor Suus scoorde ik een salegelukje: 3 broeken en 3 truien bij H&M voor €28.
 • Linn was toe aan nieuwe kleding, aangezien ze doorschiet naar maat 104 en ik in die maat niet veel voorjaarskleding heb liggen. Bij C&A kocht ik nieuwe outfits voor €53,95.
 • Bij Hema vond ik leuke denim paperbag rokjes voor Suus en Niene. Ik ga altijd heel goed op zulke basics, want die zijn zowel in het voorjaar en de zomer als in het najaar te dragen. Ook kocht ik een basic shirt in terra kleur voor Suus, die ze met enkele items uit haar kast kan combineren. Schade: €48,50.
 • Tijd voor carnaval! Drie prinsessenjurken (lees: tule jurkjes in de sale bij H&M) en toverstafjes (Zeeman) voor in totaal €57,78.
 • Had ik al gezegd dat Suus dol is op puzzelen? Bij Kruidvat scoorde ik alvast een Disney panorama puzzel met prinsessen voor €5,99. Je kunt het maar binnen hebben!
 • Mijn fave uitverkoop is toch wel de WE Fashion kids sale. Samen met Suus zochten we fijne items uit voor het voorjaar en de zomer, in totaal was ik hier €54,99 aan kwijt.
 • Bij Zara vind ik voor Linn een fijne jeans die haar wél past, een leuke trui en een té schattig patchwork jasje. Totaal: €70,75.
 • Tijd voor nieuwe schoenen! In de sale bij Schuurman Schoenen scoor ik voor Suus en Niene geweldige sneakers voor een topprijsje. Later ga ik nog met Linn op pad en ook voor haar slaag ik bij Schuurman, wel nieuwe collectie maar dankzij de waardecheque die ik bij elkaar spaarde toch met €15,50 korting! In totaal geef ik €143,12 uit aan drie paar sneakers.
 • Bij Zeeman koop ik een blouse met print op de mouwen voor Niene, een gebloemde flared legging voor Suus en een basic vestje met kraagje voor Linn (€29,96).
 • Ik heb een leuke samenwerking met HEMA waarvoor ik een shoptegoed krijg. Ik ga hier iets overheen en betaal €10,50 bij. Ik kies twee leuke outfits uit voor Suus, want zij heeft het het hardst nodig.
 • Omdat de schoolbekers steeds meer gebreken vertonen én Linn in mei op de basisschool begint, bestel ik drie nieuwe schoolbekers voor €59,38.
 • Tot slot koop ik bij H&M deze geweldige zomerjurkjes voor €4,99 per stuk. Twee voor Niene en Suus, één voor Linn en dat komt op €24,95.
 • TOTALE KINDERBIJSLAG UITGAVEN: €673.20.

Shopping list voor dit kwartaal

Als je het totaalbedrag van onze kinderbijslag uitgaven bekijkt, dan is het een flink bedrag. Maar ik verwacht dit kwartaal minder te hoeven uitgeven. Wat een geluk dat ik nieuwe schoenen voor het voorjaar in de sale heb kunnen scoren! Daardoor hield ik afgelopen kwartaal geld over. Tevens heb ik al wat aankopen gedaan voor het voorjaar, dat scheelt dit kwartaal ook weer. Een paar weken geleden heb ik de kledingkasten van de kinderen al opgeruimd en ingericht op het voorjaar. Natuurlijk heb ik ook weer shopping lists gemaakt: dit scheelt zó om onnodige kinderbijslag uitgaven te voorkomen! Om de kasten aan te vullen, heb ik voor alledrie de dames nieuwe leggings nodig in leuke voorjaarskleurtjes. Die dingen sneuvelen hier altijd om de haverklap, niet gek als je ziet hoeveel ze buitenspelen :) Suus krijgt een nieuw spijkerjasje, voor Suus en Niene zoek ik nog een leuke flared jeans en ook staan er enkele basic vestjes, shirtjes en jurkjes op het lijstje. Nog even aanvullen met sneakersokjes en dan zijn we voorlopig klaar. Qua zomerkleding zijn alle drie de meiden al ruim voorzien. In deze kinderkleding shoplog lees je alles over onze voorjaarskoopjes. Er blijft dus nog genoeg budget over om over een paar maanden nieuwe sandalen voor de meiden te scoren!

Heb jij ook inzicht in jouw kinderbijslag uitgaven? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer