Vind jij het ook heerlijk om te ontspannen met een podcast in je oren? Dat komt goed uit, want ik maakte wederom een lijst met de meest interessante, spannendste en leukste podcasts! Lees maar mee.

Nog meer leuke podcast tips

Mijn eerste lijst met podcast tips stamt alweer uit januari vorig jaar. Zoals ik destijds vertelde, wandel ik graag en dan het liefst met een beetje afleiding in mijn oren. Wandelen is nodig om mijn conditie en belastbaarheid op te bouwen na drie pittige zwangerschappen en keizersnedes. Ik neem Linn regelmatig mee, die me dan de oren van het hoofd kletst. Heel gezellig natuurlijk, maar in het kader van ontspanning ga ik ook weleens alleen en luister dan graag naar een leuke podcast! The struggle is real, want podcasts schieten als paddenstoelen uit de grond en er is zóveel keus, dat ik geen idee had waar te beginnen. Ik verzamelde tips via een vraagsticker in mijn stories op Instagram en maakte deze lijst met de leukste podcasts. Inmiddels zijn we een dik jaar verder en vond ik het tijd voor nóg meer leuke podcast tips…

podcast tips leukste podcasts - Mama's Meisje blog

Dit zijn de leukste podcasts!

En dus verzamelde ik opnieuw podcast tips via mijn stories. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik vind het niks aan als ik door die lange lijst met podcast opties scroll en dan een keuze moet maken. Kost teveel tijd, heb ik niet en eigenlijk is die vorige lijst met tips supergoed bevallen. De leukste podcasts zijn tot nu toe degene die ik van horen zeggen heb beluisterd, zoals Bob of Man man man de podcast. Ik heb de ingezonden tips op random volgorde vermeld en ze (nog) niet allemaal zelf beluisterd. Iedere luisteraar vindt iets anders leuk of interessant: van true crime tot actualiteiten en van moederschap tot er-is-ook-nog-een-leven-naast-moeder-zijn. Voor ieder wat wils: dit zijn volgens jullie de meest interessante, spannendste en leukste podcasts:

Meest getipte podcast: Nu wij niet meer praten

Op mijn vraag naar leuke podcasts werd by far het meest genoemd: Nu wij niet meer praten, de podcast van Kim Kötter en Jaap Reesema. Rondom de derde zwangerschap van Kim hadden zij een leuke podcast, volgens mij heette die Lekker veel hooi op de vork en die was erg vermakelijk, dus ik ben ook heel benieuwd naar deze serie. Het gezin Reesema-Kötter is na de komst van zoon Ted namelijk compleet en dat is geweldig nieuws, maar soms ook lastig. Het ouderschap is namelijk hard werken, zeker als je beide ook nog carrière maakt! Iedere week verschijnt er een nieuwe podcast en de onderwerpen lopen enorm uiteen: van afvallen tot huisdieren en van verbouwen tot de peuterpuberteit.

Hitlers geheime tunnel

In de blog die ik laatst deelde over mijn gelezen boeken in het eerste kwartaal van dit jaar, vertelde ik al dat ik graag boeken met verhalen over de Tweede Wereldoorlog lees. Tussen de leukste podcasts die getipt werden, stond ook Hitlers geheime tunnel, die op zoek gaat naar een tunnel waarvan het bestaan nooit bewezen is. Het verhaal gaat al 80 jaar de ronde dat de Duitsers deze gebouwd hebben tussen Vliegbasis Soesterberg en het zogeheten Officiers Casino zodat Duitse bevelhebbers veilig heen en weer konden lopen. Marc Adriani gaat voor deze podcast in gesprek met o.a. historici, voormalig medewerkers van de Luchtmacht, archeologen en ga zo maar door. Allemaal met één doel: het vinden van de tunnel…

Blauwe M&M’s

Terwijl ik deze blog aan het typen was, viel mijn oog op een Facebookbericht waarin de nieuwe podcastserie Blauwe M&M’s werd aangekondigd. In deze podcast worden alle juicy backstage details uit de muziekindustrie gedeeld. Wie regelt de drugs? Welke wonderlijke wensen hebben wereldberoemde artiesten en wat doe je als de Ziggo Dome volstaat met enthousiast publiek, maar de artiest is in geen velden of wegen te bekennen? Deze staat zéker op mijn lijstje!

De moord op Patrick

Een onopgeloste moordzaak, al 15 jaar lang… Sanne Boer duikt in de zaak rondom de moord op Patrick van der Bolt, een36-jarige tennisleraar die op tweede kerstdag 2002 ’s ochtends dood in zijn appartement wordt gevonden. Er worden 20 rechercheurs op de zaak gezet, maar de moord is nog steeds niet opgelost. Sanne ontdekt dat in het leven van Patrick niets is wat het lijkt.

ontspanning tijdens het wandelen - Mama's Meisje blog

De brand in het landhuis

In dezelfde categorie als mijn vorige tip, kreeg ik De brand in het landhuis getipt bij de vraag welke podcasts je absoluut niet mag missen. Deze podcast is van Simon Heijmans, die op zoek gaat naar antwoorden op de vragen rondom de dood van grootgrondbezitter Ewald Marggraff. Hij kom in december 2003 om bij een brand in zijn landhuis in Vught. Hij bezat zo’n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Er is na zijn dood echter geen spoor meer van het geld of de schilderijen te vinden…

Moordcast

De naam van deze podcast doet al vermoeden dat ‘leukste podcasts’ niet helemaal passend is, maar ‘interessant’ of ‘spannend’ zeker wel. In Moordcast duikt Dionne Slagter, samen met haar broer Henrik, in allerlei verschillende, waargebeurde én mysterieuze moordzaken. In iedere aflevering staat een andere zaak centraal en ten tijde van schrijven zijn er al 43 afleveringen te beluisteren, dus je hoeft je voorlopig niet te vervelen!

De Tumor Tapes

Susan komt er na een uitstrijkje bij de huisarts achter dat ze een tumor van 3 centimeter in haar buik heeft. Diagnose: baarmoederhalskanker. In deze reality-podcast hoor je het verhaal van Susan, die samen met haar vriend Lex Uiting de strijd aangaat tegen deze vreselijke ziekte.

Marc-Marie & Aaf Vinden Iets

Iedere week recenseren Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius iets: van Willem-Alexander tot vloerbedekking en van kapitalisme tot make-up. Volgens jullie is dit zeker één van de leukste podcasts, want ik kreeg ‘m heel vaak ingestuurd als suggestie. Ik ben heel benieuwd en zet ‘m zeker op mijn to listen lijstje!

De zwarte dag van Hans

In dit lijstje met spannende podcasts in de categorie true crime podcasts mag De zwarte dag van Hans niet ontbreken. Journalist Koen Voskuil onderzoekt de schimmige dood van oud-inlichtingenmedewerker Hans van de Ven. Wanneer en hoe is hij overleden en wat deed een voortvluchtige oplichtster in zijn huis?

leuke podcasts voor moeders - Mama's Meisje blog

Lang Verhaal Kort

Elke werkdag rond 17.00 uur wordt in Lang Verhaal Kort een actueel onderwerp in 5 minuten besproken. Alles wat jij over dit onderwerp moet weten om het nieuws erover beter te kunnen volgen, daarmee volgens velen één van de meest interessante podcasts!

Lazy Fitgirl podcast: Twirrewyn

Bijna twee maanden geleden startte ik met het veranderen van mijn leefstijl met behulp van de Lazy Fitgirl methode. Via Instagram heb ik, na mijn vraag wat de leukste podcasts zijn, de podcast van Twirrewyn getipt gekregen. Een aanrader als je deze methode ook wilt volgen of erin geïnteresseerd bent!

By bird podcast

Vers van de pers is de podcast van by bird, dé Instagram expert waarbij ik al diverse cursussen gevolgd heb! In haar podcasts vertelt zij meer over ondernemen, deelt ze veel Instagram tips en inzichten en ontbreekt ook het stukje typische Berdien humor niet. Een aanrader die zeker niet mag ontbreken uit deze lijst met leukste podcasts!

Weer Een Dag

De podcast Weer Een Dag komt, als je het mij vraagt, redelijk in de buurt van Lang Verhaal Kort. Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman praten je in 12 minuten bij over de dagelijkse actualiteiten. Ze nemen het nieuws door, maar klagen tussendoor ook over het leven, halen herinneringen op en vieren hun succesjes. Iedere dag opnieuw!

Dit komt nooit meer goed

Non-succesverhalen: het moment in je leven waarop je dacht: ‘dit komt nooit meer goed…‘. In deze podcast gaan Roos Schlikker en Malou Holshuijsen op zoek naar dit soort verhalen en tout bekend Nederland schuift aan om zijn of haar zegje te doen: van Jesse Klaver tot Elle van Rijn en van Kluun tot Angela Groothuizen. Aanradertje!

Wat zijn de meest interessante, spannendste en leukste podcast die volgens jou nog op dit lijstje ontbreken? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog