Maart was een drukke maand, maar ik maakte tóch tijd vrij om te lezen. In deze blog vertel ik je graag meer over de vier boeken die ik las: wat een aanraders!

Gelezen boeken in maart

En toen was het alweer maart! Een drukke maand waarin de planning soms overliep voor mijn gevoel. Toch maakte ik tijd vrij om te lezen. Ik nam mezelf, zoals je in de Boekentips blog van vorige maand hebt kunnen lezen, voor om even geen vervolg te geven aan de boekenserie die ik was begonnen. In plaats daarvan las ik twee feelgood romans die écht aan te raden zijn. Datzelfde geldt voor de twee oorlogsromans die ik in een mum van tijd verslond. In deze blog vertel ik je graag meer over de vier toptitels die ik las in maart!

Eens in je leven Marijke Vos - Mama's Meisje blog

Eens in je leven

Wauw, wat een origineel verhaal is Eens in je leven! Ik heb er heerlijk bij weggedroomd en zat helemaal met m’n hoofd in Las Vegas. Het verhaal greep me meteen en daardoor las ik het boek in twee dagen uit. Fijne schrijfstijl, leuke wendingen in het verhaal en een mooi plot.

Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en heeft nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zo veel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan. Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen.

Wedden dat ik blijf Marijke Vos - Mama's Meisje blog

Wedden dat ik blijf

Aangezien het vorige boek van Marijke Vos zo in de smaak viel, besluit ik er nog een van haar hand te lezen. Wedden dat ik blijf is wederom een origineel verhaal dat lekker wegleest, realistisch is en niet zo voorspelbaar als van tevoren gedacht. Bij feelgood heb je toch vaak al een idee hoe het afloopt, maar in dit geval werd ik een paar keer verrast. Romantiek ontbreekt uiteraard niet, ik genoot ervan en geen verrassing dat ik dit een aanrader vind om te lezen! Er zijn nog meer boeken van Marijke Vos, maar ik schakelde hierna over naar een ander genre…

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij! Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Het schuilhuis Rachel van Charante - Mama's Meisje blog

Het schuilhuis

Wat een ontzettend spannend, romantisch en tegelijkertijd ook hartverscheurend verhaal. Ik kon het écht niet wegleggen, wilde weten hoe het afliep en las steeds tóch nog een hoofdstuk terwijl ik me had voorgenomen om het boek weg te leggen. Vanaf pagina één wilde ik weten hoe het afliep en ik pinkte stiekem een traantje weg bij het einde. Dit boek moet je lezen, het is zo mooi en tragisch tegelijkertijd!

Het schuilhuis van Rachel van Charante speelt zich af in Lochem. Het is 1944 en de Tweede Wereldoorlog is in volle gang. De 18-jarige Victoria van Coevorden wordt door haar ouders vanwege grote financiële problemen aangespoord om te trouwen met haar steenrijke jeugdvriend Robert. Dan stort er een Engels gevechtsvliegtuig neer achter Victoria’s familielandhuis. De piloot overleeft de crash en Victoria biedt aan hem te helpen. In de gevaarlijke weken die volgen moet ze hem verborgen houden voor Robert en haar familie. Maar Robert houdt iets voor haar achter, en zodra Victoria dat ontdekt smeedt ze een plan waarvan ze de tragische gevolgen nog niet kan overzien. Vijfenzeventig jaar later krijgt Victoria een advertentie onder ogen, en wordt ze alsnog door haar verleden ingehaald. Ze besluit haar stilzwijgen te verbreken… Het schuilhuis van Rachel van Charante is een schitterend historisch verhaal vol rijke details, dat je grijpt vanaf de eerste pagina.

Het grachtenhuis Rachel van Charante - Mama's Meisje blog

Het grachtenhuis

Nadat ik Het schuilhuis had gelezen, begon ik aan Het grachtenhuis, ook van Rachel van Charante. Haar schrijfstijl is erg beeldend: ik zag voor me wat ik las en daardoor ging ik heel vlot door dit verhaal heen. In dit boek werd ik constant op het verkeerde spoor gezet: wie is te vertrouwen en wie niet? Daar kwam ik pas aan het einde van het boek achter. Een indrukwekkend en spannend boek, wederom een aanrader als je graag in dit genre leest!

De roman Het grachtenhuis van Rachel van Charante, bekend van haar succesvolle debuut Het schuilhuis, begint in Lochem, 1942. Heleen woont tijdelijk bij haar ouders op de boerderij, nadat haar man is omgekomen aan het front. Ze kan echter niet wachten om terug te keren naar Amsterdam, waar ze haar leven had opgebouwd. Als ze de kans krijgt om als secretaresse voor een belangrijk advocatenkantoor in de hoofdstad te gaan werken, grijpt ze die met beide handen aan. Maar algauw komt ze erachter dat haar baas in dienst is van het Duitse Rijk, en Heleen begint te twijfelen. Wil ze wel voor zo iemand werken? Tegelijkertijd beseft ze dat ze ook invloed kan hebben – en misschien zelfs haar beste vriendin kan helpen, die Joods is. Er breekt een levensgevaarlijke periode aan. Terwijl ze niemand meer écht kan vertrouwen, moet Heleen cruciale keuzes maken om de mensen van wie ze houdt te kunnen redden.

Heb je misschien meer leuke boekentips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer