Hoewel februari voorbij vlóóg, las ik vier boeken waarvan ik er één kreeg toegestuurd door een uitgeverij. In deze blog vertel ik er meer over, lees maar mee!

Gelezen in februari

Waar januari voorbij króóp, knipperde ik in februari twee keer met m’n ogen en de maand was – bij wijze van spreken – alweer voorbij. Maar met mijn ’te lezen boeken’-doel voor 2024 in het achterhoofd heb ik toch veel tijd vrij kunnen maken om te lezen. Zo las ik twee romans van auteurs waar ik nog niet eerder boeken van las en dat smaakte naar meer. Ook kreeg ik een nieuw verschenen roman toegestuurd door een uitgeverij: leuk om weer eens een fysiek boek te lezen in plaats van op mijn e-reader! Als afsluiter voor deze maand besloot ik een deel twee van een boekenserie te lezen, maar of dat een aanrader is… In deze blog vertel ik je graag meer over de vier titels die ik in februari las!

Nooit meer hetzelfde Susan Muskee - Mama's Meisje blog

Nooit meer hetzelfde

De korte samenvatting van Nooit meer hetzelfde sprak me gelijk aan, dus dit boek las ik als eerst in februari. En ik ben enthousiast! Het verhaal leest erg fijn, de verhaallijn is verrassend origineel en in mijn ogen niet zo voorspelbaar. Daardoor las ik het in enkele dagen uit, want ik wilde gewoon weten hoe het afliep. En ik vind deze roman serieus een goede kandidaat om verfilmd te worden, beetje in Gooische Vrouwen meets Soof stijl. Ik zie het wel voor me, want dit verhaal is écht heel erg leuk en vermakelijk om te lezen. Aanrader!

Claudette heeft alles. Als de succesvolste relatietherapeut van het land weet ze elke relatie weer op de rit te krijgen. Haar praktijk heeft een ellenlange wachtlijst, haar boek met relatietips is toe aan de twaalfde druk en een plekje bemachtigen voor haar online cursus is slechts weggelegd voor the lucky few. Ook haar eigen huwelijk met jeugdliefde Lammert is er een volgens het boekje, met als kers op de taart hun tweeling Rijk en Eloise. Kortom: Claudettes leven is perfect. Totdat Lammert op een doodgewone woensdagavond de drie woorden uitspreekt die ze nooit had verwacht: ‘Ik wil scheiden.’ Het kunnen lijmen van andermans huwelijk is één ding, maar hoe red je dat van jezelf?

Uit onverwachte hoek Tamara Haagmans - Mama's Meisje blog

Uit onverwachte hoek

Door naar een roman van een schrijfster van wie ik nog niet eerder boeken gelezen heb. In het begin van het boek las ik al gauw over een gebeurtenis in het verleden die invloed heeft op Holly en haar carrièrekeuzes. Ik snap dat ze daardoor voorzichtiger is, maar ze wekt bij mij weinig sympathie door haar carrière te verzwijgen voor haar nieuwe vlam. Gedurende het verhaal verandert dat wel, leer ik de personages wat beter kennen. Hoewel het verhaal diepgang krijgt door een aantal heftige gebeurtenissen, blijft het luchtig en humoristisch. Al met al een prima feelgood roman voor tussendoor, maar voor mij geen hoogvlieger.

In Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken. Holly kan het weten, twintig jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over… Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat… Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

Norah schrijft haar eigen verhaal Annabel Monaghan - Mama's Meisje blog

Nora schrijft haar eigen verhaal

Van een uitgeverij kreeg ik een exemplaar van Nora schrijft haar eigen verhaal toegestuurd. Na het lezen van de korte samenvatting heb ik hoge verwachtingen en ik kan alvast verklappen: die worden méér dan waargemaakt. Wat een ontzettend fijne, vlotte schrijfstijl: ik word meegenomen in de omgeving van Laurel Ridge, het dorp waar Nora met haar twee kinderen woont. Leuk om te lezen hoe dapper deze alleenstaande moeder in het leven staat en niet van overbodige luxe houdt, terwijl acteur Leo zwemt in het geld en zelfs kreeftenbisque laat bezorgen uit Soho. Hoewel ik van tevoren dacht dat het verhaal voorspelbaar zou zijn, zijn er een aantal onverwachte wendingen waardoor ik maar wilde blijven lezen. Het kan zelfs zijn dat ik tot na middernacht lag te lezen terwijl de wekker de volgende ochtend vroeg zou gaan… Ik had het boek binnen twee dagen uit. Kortom: dit feelgood debuut van Annabel Monaghan is écht een aanrader! Ik wil meer!

Nora Hamilton kent de formule van liefde als geen ander. Als scenarioschrijver van romantische films schudt ze die zo uit haar mouw. Maar als Nora’s man ineens vertrekt, besluit ze dit mislukte huwelijk in cash om te zetten en schrijft het beste (niet-romantische) script van haar leven. Tot haar verbazing wordt het opgepikt om een Hollywood-film van te maken, en zal het filmen ervan gaan plaatsvinden in haar eigen huis. Wanneer de onmogelijk knappe acteur Leo Vance haar ex gaat spelen, zal Nora’s leven nooit meer hetzelfde zijn. Als de ochtend na alle opnames de crew vertrokken is, vindt Nora Leo op haar veranda met een halflege fles tequila en een voorstel. Duizend dollar per dag om een week langer te mogen blijven. Het geld kan Nora goed gebruiken, maar het is vooral de nood in zijn ogen die haar ja doet zeggen. Zeven dagen: ze kunnen in een oogwenk voorbij zijn of een eeuwigheid duren. Genoeg tijd om verliefd te worden. Genoeg tijd om je hart te breken…

De moed van het weesmeisje Anne Jacobs - Mama's Meisje blog

De moed van het weesmeisje

Vorige maand las ik het eerste deel van de Weesmeisje-serie en ik besloot in februari aan deel 2 te beginnen. Het duurde voor mijn gevoel lang voordat het verhaal goed op gang kwam: in sommige hoofdstukken gebeurt voor mijn gevoel weinig en moest ik echt ‘volhouden’ om verder te lezen. En hoewel het prima wegleest en er op het einde gelukkig toch nog wat gebeurtenissen plaatsvinden die het verhaal een wending geven, laat ik deel 3 nog even voor wat het is.

In De moed van het weesmeisje, het tweede deel in de Weesmeisje-serie van bestsellerauteur Anne Jacobs, is het 1916 en de villa van de familie Melzer is veranderd in een militair ziekenhuis. Marie heeft het beheer van de fabriek op zich genomen terwijl Paul zich aan het front bevindt. De dochters van het huishouden zorgen samen met het personeel voor de gewonden. Ze houden hoop, tot triest nieuws hen bereikt: Maries zwager is aan het front omgekomen en Paul is als krijgsgevangene in handen van de Russen. Terwijl Marie worstelt om het erfgoed van de familie te behouden en de hoop op een hereniging met Paul niet op te geven, komt Ernst von Klippstein naar de villa. En hij lijkt erg op Marie gesteld te zijn…

Heb je misschien meer leuke boekentips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer