Die aprilmaand vlóóg voorbij, maar ik las toch maar even drie boeken. Twee ervan zijn het lezen waard! In mijn blog vertel ik je er graag meer over.

Gelezen in april

In april merkte ik dat de agenda’s weer voller waren. We begonnen de maand natuurlijk met Pasen en zoals je in dit weekoverzicht hebt kunnen lezen, genoten wij van een weekendje Friesland. Ik nam m’n e-reader wel mee maar heb ‘m niet aangeraakt. Het was veel te gezellig om bij te kletsen en op pad te gaan met de familie. In de week na Pasen las ik meteen twee boeken uit en daarna was het weer een tijdje minder. Waar het in maart lukte om vier boeken te lezen, bleef de teller deze keer hangen op drie. Afgelopen maand kreeg ik een aantal keer de vraag of ik alle boeken aanschaf: nee, ik heb een abonnement op Kobo plus. Dus alle titels die je hier voorbij ziet komen, lees ik via Kobo plus (tenzij ik een exemplaar krijg toegestuurd, maar dat vermeld ik er altijd duidelijk bij). Van de drie boeken die ik in april las, zijn er twee echte aanraders. Ik vertel je er graag meer over!

Ik hou je vast Marina Folkers recensie review beoordeling - Mama's Meisje blog

Ik hou je vast

Momenteel hang ik een beetje in het feelgood genre en ik had Ik hou je vast al een keertje opgeslagen, dus begon ik hier als eerst aan in april. Het duurt even voordat ik in het verhaal kom. Sommige stukken zijn wat langdradig, dat leest niet echt ontspannen. Als ik als lezer ontdek wat er met Ethan is gebeurd en waarom zijn gedrag zo is tegenover Millie, geeft dat het boek ineens een hele andere lading dan ik had verwacht. Ik verwachtte een feelgood boek, maar dat is het absoluut niet. Al met al een mooi verhaal, maar niet per se een pageturner.

Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent. Marina Folkers’ ‘Ik hou je vast‘ is een prachtig verhaal dat je niet onberoerd zal laten.

Lotte Petersen De rest is confetti recensie review beoordeling - Mama's Meisje blog

De rest is confetti

Na het vorige boek was ik toe aan een luchtiger verhaal. Toegegeven: het plot van De rest is confetti is alles behalve luchtig, maar het boek leest heerlijk weg. Fijne schrijfstijl, origineel verhaal, geen typische feelgood met voorspelbaar einde en daarom wilde ik weten hoe het afliep!

Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert… Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar moet hem in ruil daarvoor eerst helpen iemand uit zijn verleden op te sporen. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En… voor de liefde?

Boekentip Marijke Vos Alles op alles recensie review beoordeling - Mama's Meisje blog

Alles op alles

De eerste paar hoofdstukken van Alles op alles moet ik er even inkomen. Als het verhaal eenmaal op gang is, worden er gaandeweg het lezen steeds meer dingen uit het verleden ontrafelt en vallen de puzzelstukjes in elkaar. En ook in het heden gebeuren allerlei spannende dingen, met name op relationeel vlak. Nadja heeft ineens aandacht van twee leuke mannen, maar niets is wat het lijkt… Ik werd helemaal meegezogen in dit verhaal en heb het met plezier (oké, en soms met ingehouden adem) gelezen.

Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen. Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond? De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

Heb je misschien meer leuke boekentips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Affiliate: disclaimer