Beginnen met Netflix: en dan? Het aanbod is overwhelming en levert meteen keuzestress op. Mama’s Meisje to the rescue! Ik maakte een lijstje met tips die je niet wilt missen!

Beginnen met Netflix

Het was midden in de zomer en er was toch niet zoveel leuks op televisie ’s avonds. Op mijn favoriete films was ik ook wel uitgekeken. Ik besloot te beginnen met Netflix en de tip ter harte te nemen. Dus die drie seizoenen van Orange die op Netflix stonden, heb ik er in rap tempo doorheen gewerkt. Daarna bleef Netflix een tijdje voor wat het was. Maar de schade is inmiddels weer ingehaald. Verschillende series passeerden de revue en ik zette ze even voor je op een rijtje. Als je eenmaal weet welke series ik al gekeken heb, kun je misschien jouw tip met me delen: welke serie ga ik hierna kijken?

Call the Midwife

Deze serie speelt zich af in East London, jaren vijftig. De pas afgestudeerde Jenny komt te werken in deze arme wijk, waar zij samen met haar collega’s en de nonnen van Nonnatus House proberen iedere zwangere vrouw zou goed mogelijk te begeleiden. Ik was echt verslaafd aan deze serie terwijl ik met dikke buik babykleertjes zat te strijken. Helaas waren er maar drie seizoenen op Netflix, maar gelukkig is inmiddels het vierde en vijfde seizoen ook te bekijken (dat heb ik natuurlijk allang gedaan :P )

Downton Abbey

Beginnen met Netflix betekent Downton Abbey toevoegen aan je lijst, want dit is een must see! Deze Engelse serie begint met het nieuws dat de Titanic is gezonken. We gaan dus een behoorlijk eindje terug in de tijd. Met dit nieuws en de mogelijke gevolgen maakte ik kennis met de familie Crawley en hun prachtige kasteel dat ook een hele groep personeel herbergt. Er zijn maarliefst zes seizoenen, maar helaas is vanaf 2017 de hele serie geschrapt van Netflix. Ik heb vijf seizoenen gezien en er is er dus nog ééntje te gaan. Ik heb nog stille hoop dat Netflix de rechten van deze succesvolle serie weer krijgt en anders moet ik toch eens gaan uitzoeken hoe ik dat zesde seizoen ga bemachtigen :D

Landgirls

Deze serie kwam ik toevallig tegen nadat ik Downton Abbey uit had gekeken. Netflix geeft dan opties die je misschien interessant vindt, op basis van je kijkgedrag. De serie gaat over een groep jonge meiden die huis en haard hebben achtergelaten om zich aan te sluiten bij de Women’s Land Army. Deze ‘Land Girls’ zetten zich in om de Britse landbouw draaiende te houden in de Tweede Wereldoorlog. Hoewel ik de eerste paar afleveringen een beetje matig vond, had ik na seizoen één de smaak te pakken en heb ik alle drie de seizoenen uitgekeken! Een onbekende, maar leuke serie!

HIER VIND JE NÓG MEER LEUKE TIPS OP NETFLIX!

Beginnen met Netflix serietips voor Netflix beginners - Mama's Meisje blog

The Client List

Mijn zusje tipte me over The Client List. Wie jaren terug wel eens the Ghost Wisperer heeft gekeken, kent actrice Jennifer Love Hewitt nog wel. In The Client List speelt ze een jonge moeder die geen baan heeft. Haar man kan vanwege een ongeluk ook niet werken, waardoor de financiële problemen zich opstapelen. Als ze ook nog in de steek wordt gelaten door haar man, zijn de zorgen bijna niet te overzien. Omdat de vaste lasten betaald moeten worden, gaat ze aan de slag bij een massagesalon. Al snel komt ze erachter dat haar collega’s eigenlijk prostituees zijn voor rijke klanten. Deze Amerikaanse serie is na twee seizoenen gestopt, omdat er tegenvallende kijkcijfers waren. Helaas, want de laatste aflevering van seizoen twee heeft een open einde. Maar desalniettemin kijkt deze serie lekker weg! Na het beginnen met Netflix was ik me er niet van bewust dat er zoveel verborgen pareltjes zijn naast de titels die je veelal langs ziet komen.

Breaking Bad

Ik kreeg van meerdere mensen de tip om Breaking Bad te kijken. Het gaat over een scheikundeleraar die van artsen te horen heeft gekregen dat hij terminaal ziek is. Zijn vrouw is zwanger van hun tweede kind en zijn behandelingen moeten betaald worden. Om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis beland, gaat de leraar samen met een oud-leerling de drug crystal meth produceren. Ik had hele hoge verwachtingen van deze serie, maar ik heb me door vijf afleveringen heen geworsteld en ben tot de conclusie gekomen dat ik het helemaal niks aan vind. Jammer! Misschien probeer ik het over een tijdje weer opnieuw.

Trapped

In IJsland, waar het misdaadcijfer ontzettend laag is, wordt vlakbij een havenstadje een lijk uit het water gevist. Het is het begin van een brute misdaadgolf waardoor angst en onzekerheid onder de inwoners van het havenstadje steeds groter worden. Hoewel de serie in het IJslands is, vond ik ‘m rete-spannend en heb ‘m in een maandje helemaal uitgekeken.

The Crown

Ik ben echt gek op Engelse series. The Crown staat superhoog op mijn favorietenlijstje. Het verhaal gaat over Elizabeth II en begint als ze trouwt met Philip. Het verhaal van de eerste tien jaar van haar leven als koningin komt in het eerste seizoen aan bod. Ik vind het een geweldige dramaserie en zit al klaar voor seizoen twee. Daar moeten we nog even op wachten: november 2017!

The Paradise

Sinds een paar weken ben ik in de ban van The Paradise! Een Engelse (jawel) serie over het allereerste warenhuis in London, genaamd The Paradise. Uit het hele land komen meisjes naar de Engelse hoofdstad om bij The Paradise te mogen werken. Zo ook Denise, die er al snel achter komt dat het bij The Paradise niet alleen maar over werk gaat. Heerlijk, kopje thee erbij, bakje fruit (lees: Tony’s) en bingen maar!

Heb jij een Netflix tip?

Nu ben ik natuurlijk nog bezig met The Paradise, maar wat ga ik daarna kijken? Beginnen met Netflix: heb je een Netflix tip, een verborgen pareltje in de zee van series? Laat het me weten! Je kunt je reactie achterlaten in de comments of op Facebook of Instagram

Liefs Karin 1