Leuke serietip incoming! Nieuw op Netflix: Wellmania, heb jij deze serie al gespot? Ik keek ‘m in twee avonden uit en vertel waarom ik het zo’n aanrader vind. Lees maar mee!

Op zoek naar een nieuwe serie

Niets is zo ontspannen als ’s avonds onder m’n dekentje op de bank kruipen en in een fijne serie verdwijnen. De laatste tijd was ik een beetje zoekende: na het nieuwste Outlander seizoen en de serie Les Combattantes (ook een tip, maar van een heel ander kaliber), had ik geen idee wat ik moest kijken. Eens in de zoveel tijd krijg ik een mailtje van Netflix onder het mom van ‘we denken dat je deze serie leuk vindt’ en dat was nu ook het geval. De pas verschenen Netflix Original Wellmania werd daarin getipt en ik besloot het een kansje te geven. De ene keer is zo’n ‘match mailtje’ succesvoller dan de andere, maar het feit dat ik er een blog over schrijf, zegt eigenlijk al genoeg. Nieuw op Netflix: Wellmania en in deze blog vertel ik je waarom deze serie het bingen waard is!

Nieuw op Netflix Wellmania review recensie beoordeling Mamas Meisje blog

Nieuw op Netflix: Wellmania

Liv Healy (Celeste Barber) is een succesvol journalist op culinair gebied (a.k.a. foodblogger) en woonachtig in New York. Ze krijgt een geweldige kans op carrièregebied maar hoort dit vlák voor een tripje naar Australië (haar geboorteland). Haar bestie is namelijk jarig en die wil ze verrassen! En dus spreekt ze af om na het weekend weer terug te zijn in New York om die geweldige carrièrekans (jurylid zijn in een nieuw kookprogramma) verder uit te stippelen samen met haar toekomstige baas. Maar dat loopt helemaal anders: ze maakt niet alleen ruzie met haar familie, haar tas wordt ook nog gestolen met daarin haar Green Card. Haar beste vriendin regelt een afspraak op het consulaat, maar daar gaat het helemaal mis. Liv stort in en blijkt allerlei kwalen te hebben: een te hoog cholesterolgehalte, bloeddruk die sky high is evenals haar hartslag in rust. Naar die Green Card kan ze dus fluiten: in plaats daarvan is er werk aan de winkel ín Australië! Op gezondheidsvlak welteverstaan en hoewel de motivatie eerst nul is, ziet ze toch weer kansen om dit te combineren met haar werk als schrijver…

Wellmania review

Wellmania is zo’n serie waar je meteen lekker in zit. Het verhaal komt lekker vlot op gang: je komt er in de eerste aflevering meteen achter wat er ‘misgaat’. De humor in Wellmania doet me een beetje denken aan Working Moms. Liv is zo’n type waarbij er steeds eerst iets goed gaat, waarna ze zelf de boel weer in de war schopt. Ik vind haar ook wel een tikkeltje egoïstisch overkomen, maar gaandeweg de serie voelde ik toch weer met haar mee. Het duurde trouwens even voordat het kwartje viel: bij het zien van Liv dacht ik “waar ken ik haar toch van?”. Maar Celeste Barber heb je vast weleens voorbij zien komen via Instagram waar zij grappige foto’s en reels deelt waarbij ze bekende sterren nadoet met dezelfde outfits en poses. Al met al is Wellmania een heerlijke, luchtige en humoristische serie die lekker wegkijkt. Deze serie bestaat uit 8 afleveringen van een klein half uurtje en dat is precies genoeg voor een klein ontspanmomentje met een kopje thee op de bank. Of om – net als ik – deze serie in 2 avonden te bingen.

Heb jij Wellmania al gezien? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog