Kopje thee, dekentje, een serie op Netflix: yes please! Ik ontdekte dit najaar weer een aantal pareltjes en deel ze graag met je! Netflix najaar 2o20: deze series zijn perfect voor met een dekentje op de bank! Kijk je mee?

Leuke series op Netflix

De herfst doet zijn intrede: het wordt buiten weer kouder, de blaadjes vallen van de bomen en we zijn op regenachtige dagen meer binnen te vinden. Het heeft zo zijn charme en als ik aan herfst denk, denk ik automatisch aan lekker ontspannen, kopje thee erbij en genieten van een heerlijke serie op Netflix! Oké, ik denk daar misschien vaker aan dan het er in werkelijkheid van komt, want als moeder van drie kinderen zijn dit soort momentjes iets spaarzamer geworden, maar áls het dan lukt is het maximaal genieten. Dit najaar ontdekte ik weer een aantal leuke series op Netflix die ik al gezien heb óf die nog op mijn to watch list staan. Ik deel ze graag met je: deze series zijn perfect voor met een dekentje op de bank!

Sweet Magnolias leuke series op Netflix - Mama's Meisje blog

Sweet Magnolias

De serie Sweet Magnolias verscheen in het voorjaar en heb ik heerlijk kunnen bingen tijdens mijn zwangerschapsverlof. Het verhaal gaat over 3 vriendinnen: Maddie, Helen en Dana Sue. Ze zijn samen opgegroeid in het stadje Serenity en hebben alle drie hun eigen ‘sores’ om mee te dealen: een echtscheiding, een onvervulde kinderwens, het runnen van een eigen bedrijf en ga zo maar door. Het is een serie die heel makkelijk wegkijkt en er staat nog maar één seizoen op Netflix. Ik weet zeker dat je, net als ik, niet kan wachten op het tweede seizoen, want Sweet Magnolias is erg luchtig. Je moet geen hoogstaand acteerwerk verwachten, maar deze serie is perfect voor met een dekentje op de bank. Let de druilerige dagen begin!

Nieuwe serie op Netflix Emily in Paris - Mama's Meisje blog

Emily in Paris

Eens in de zoveel tijd krijg ik een mailtje van Netflix met daarin aanbevolen series en nieuwe releases. Enkele weken geleden werd Emily in Paris getipt en ik heb ‘m direct toegevoegd aan mijn lijst. Ik heb er dus nog geen aflevering van gezien, maar zag via Instagram al vele dames die de serie tipten. Het gaat over Emily, die vanwege haar werk vanuit Amerika in Parijs terechtkomt. Daar begint ze aan een nieuw avontuur waarin ze werk, vrienden en liefde probeert te combineren. Er staat één seizoen op Netflix: 10 afleveringen van een klein half uurtje. Moet te doen zijn op een regenachtige zondag!

The Dutchess serie 2020 - Mama's Meisje blog

The Duchess

Heb je Emily in Paris uitgekeken? Ik spotte een leuke tip via de Facebookpagina van Viva: de Netflix serie The Duchess! Volgens hen verdient deze leuke serie veel meer aandacht dan ie nu krijgt. Na het checken van  de trailer kan ik niet anders dan deze serie opnemen in dit Netflix najaar 2020 overzicht, want boy, dit is een serie die ik direct heb toegevoegd aan mijn lijst! Alleenstaande moeder Katherine woont in Londen, heeft een bijzondere kledingstijl en zoekt balans tussen haar carrière, haar tienerdochter en haar relatie met haar vriend. En ze overweegt om zwanger te worden van haar ex. Geen zoetsappige serie, wel bingewaardig heb ik van horen zeggen. De moeite waard dus!

Virgin River serie - Mama's Meisje blog

Virgin River

Als je het hebt over leuke series op Netflix dit najaar, dan mag je Virgin River niet overslaan. Oké, hij staat er al wat langer op dan sinds najaar 2020 maar ik tip ‘m toch, omdat het wederom een serie is die heel makkelijk wegkijkt. Het verhaal is even romantisch en zoetsappig als voorspelbaar, want het gaat over verpleegkundige Mel die vanuit LA naar een klein stadje in het noorden van Californië verhuist: Virgin River. Ze heeft een heleboel meegemaakt (waar je dus gaandeweg de afleveringen achter komt) en wil hier een nieuwe start maken. Ze vindt een baan bij Doc Mullins en ontmoet steeds meer inwoners van het stadje, waaronder Jack. De rest kun je vast al raden, maar ik had deze serie heel snel uit en vond het heerlijk om naar te kijken.

Jane the Virgin nieuwe afleveringen seizoen 5 - Mama's Meisje blog

Jane the Virgin (nieuwe afleveringen!)

Inmiddels heb ik denk ik al zo’n 5 jaar een abonnement op Netflix en toch heeft het zo’n 4 jaar geduurd voordat ik begon met de serie Jane the Virgin. Er waren steeds andere series die ik meer de moeite waard vond, maar toch heb ik er geen spijt van dat ik deze ben gaan kijken. Het verhaal gaat over Jane Villanueva, die haar oma heeft beloofd om maagd te blijven tot het huwelijk. Als zij tijdens een onderzoek in het ziekenhuis per ongeluk wordt geïnsemineerd, blijkt dat ze zwanger is en begint er een ware rollercoaster aan gebeurtenissen. Het is een grappige comedy en gaandeweg de seizoenen raak je steeds meer betrokken bij het leven van Jane en haar familie. Sinds najaar 2020 staan er nieuwe afleveringen op Netflix, dus in totaal 5 seizoenen om te bingen. En ook direct het laatste seizoen, dus ik moest een traantje wegpinken bij de allerlaatste aflevering. Snif…

Chesapeake Shores - Mama's Meisje blog

Chesapeake Shores

Ik voel een thema opkomen, want Chesapeake Shores is wederom een serie over iemand die terugkeert naar een klein stadje… Ik kreeg ‘m getipt in een mailtje over leuke series op Netflix en heb er nog niet naar gekeken, maar ‘m wel toegevoegd in mijn lijst. Chesapeake Shores gaat over carrièrevrouw en alleenstaande moeder Abby, die wordt teruggeroepen naar haar voormalige woonplaats: een klein dorpje in Maryland. Ze begint haar drukke leven in een ander licht te zien en overweegt zich hier te settelen. Ik heb ‘m op mijn Netflix najaar 2020 lijstje gezet: 10 afleveringen van drie kwartier, ik ben erg benieuwd!

Selling Sunset serie - Mama's Meisje blog

Selling Sunset

Als je een serie op pauze zet óf helemaal uit hebt gekeken, komen er (na verloop van tijd) enkele suggesties in beeld. Dat gebeurde me deze zomer ook en op die manier ontdekte ik Selling Sunset. Ik schreef al een uitgebreide review over deze serie en omdat er een derde seizoen uitkwam, kan hij niet ontbreken uit dit Netflix najaar 2020 overzichtje! Als je op zoekt bent naar een serie met een hoog MTV The Hills gehalte: deze móét je echt zien!

Kerstfilms op Netflix

You hate it or you love it: kerstfilms op Netflix! Ik smul er ieder jaar weer van, want het zijn vaak hele voorspelbare en niet echt diepgaande verhalen, maar deze films zijn perfect voor met een dekentje op de bank! Vorig jaar rond de feestdagen (toen de rest van mijn squad met griep in bed lag) ontdekte ik Dias de Navidad. Deze serie is Spaanstalig en gaat over 4 zussen die te maken krijgen met familiedrama’s en geheimen in drie verschillende tijdsperiodes, maar alle drie op Eerste Kerstdag. Het is een bijzondere dramaserie die het kijken waard is! Vanaf eind oktober druppelen er nieuwe kerstfilms op Netflix binnen: Holidate (28 oktober 2020), Dolly Parton’s Christmas on the Square (22 november), The Christmas Chronicles 2 (25 november), Jingle Jangle: A Christmas Journey (13 november) en The Princess Switch: switched again (datum nog niet bekend). Genoeg leuke Netflix series en films om te bekijken dus! Ben je na het lezen van deze blog op zoek naar nóg meer kijkinspiratie? Blogcollega Bregt deelt 7 must see series op Videoland én Netflix!

Welke leuke series op Netflix ga jij dit najaar 2020 bekijken? En heb je nog meer tips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1