Ben je tv-technisch ook een beetje in een gat gevallen? Mama’s Meisje to the rescue met deze serie tips voorjaar 2024! Lees maar mee…

Serie tips voorjaar 2024

Op de bank onder een dekentje met een kop thee en een fijne serie of film? Yes, please! Nadat ik terugkwam van mijn vakantie op Aruba had ik het sowieso héél koud (kom maar door met dat dekentje) en last van een jetlag. Door het tijdsverschil was ik zo’n anderhalve week van de leg en vooral ’s avonds en in het begin van de nacht klaarwakker. Een goed moment om dus een nieuwe film of serie aan te zetten! Natuurlijk heb ik het final season van The Crown afgestreept, maar daarna viel ik een beetje in een gat. Gelukkig heb ik weer wat pareltjes verzameld die ik besloot te delen in deze serie tips voorjaar 2024 blog! Wie weet haal je er wat inspiratie uit.

Serie tips voorjaar 2024 - Mama's Meisje blog

Northern Rescue

Na de plotselinge dood van zijn vrouw verhuist John West, commandant bij de reddingsbrigade, met zijn drie kinderen naar de plaats waar hij opgroeide, Turtle Island Bay.

Deze serie heb ik ooit toegevoegd aan ‘Mijn Lijst’ maar nooit gekeken. Daar was het nu het perfecte moment voor, aangezien er geen nieuwe seizoenen van bekende series meer waren voor mij. Het verhaal in Northern Rescue raakt; moeder blijkt ongeneeslijk ziek en na haar overlijden verhuist de familie naar de zus van de moeder. Helaas blijkt haar huis te zijn afgebrand, maar al snel wordt er een oplossing gevonden. De familie kan terecht in een leegstaand ‘aquarium’ waar voorheen onderzoek werd gedaan. Een soort mini dolfinarium, al zijn er – op een pinguïn na – geen dieren meer. Gaandeweg de serie wordt een groot geheim ontrafeld. Er is actie in de vorm van de reddingsdienst waarvan vader John de commandant is. En je ziet dat ieder op zijn of haar eigen manier met rouw omgaat. De serie kijkt fijn weg: 10 afleveringen van ongeveer drie kwartier. Smaakt naar meer, maar ik las dat er waarschijnlijk geen tweede seizoen van Northern Rescue komt. Zonde, want er zijn een paar open eindes waarvan ik graag had gezien hoe ze zouden aflopen. Evengoed mocht ie niet ontbreken tussen de serie tips voorjaar 2024. Ondanks dat het geen recente is, toch een leuke Netflix tip voor tussendoor!

My Life With The Walter Boys

Wanneer een tragedie het leven van een tiener overhoop haalt, gaat ze bij het grote gezin van haar voogd in een klein dorp wonen. Daar leert ze over liefde, hoop en vriendschap.

Door naar de volgende in dit lijstje met serie tips voorjaar 2024! Nieuw op Netflix: My Life With The Walter Boys. Ik had ‘m al een paar keer zien staan tussen de voorgestelde tips, maar steeds overgeslagen. Nu nam ik, zonder enige voorkennis van het verhaal, de proef op de som en dat was een goede gok. Door een tragisch ongeval verliest Jackie in één klap haar hele familie, waarna ze intrekt bij de Walters: een gezin met tien kinderen waarvan twee zoons wel héél good looking zijn. En zie daar: de perfecte ingrediënten voor een driehoeksverhouding in de dop. Hoewel sommige verhaallijnen een beetje vaag blijven (had van mij iets meer diepgang in mogen zitten), is het in feite een serie die bedoeld is voor tieners. No problemo, want het is een heerlijke wegkijker en ik kan niet wachten op seizoen twee!

Brooklyn

Aangetrokken door het veelbelovende Amerika, verlaat de Ierse Eilis Lacey rond 1950 haar ouderlijk huis en emigreert ze naar New York. De heimwee verdwijnt snel als Eilis verliefd wordt op de Italiaans-Amerikaanse Tony. Maar haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord. Eilis zal een keuze moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens.

Ik maakte een uitstapje naar Videoland, waar ik deze film aantrof tussen de romantische drama’s. Een ontroerende film, ik vond ‘m prachtig. Gedurende de film zie je Eilis uitgroeien van een schuchter, verlegen en onzeker meisje naar een volwassen vrouw. Ze komt voor een vreselijk dilemma te staan, al vind ik sommige keuzes die ze maakt heel onsympathiek naar die lieve Tony die nog in Amerika op haar wacht. Maar ook die verhaallijn ontwikkelt zich verder, dus ik verklap niets haha. De actrice die Eilis speelt, doet me qua looks denken aan de jonge Carice van Houten. Al met al een hele mooie film, aanrader als je van romantische drama’s houdt!

One Day op Netflix

Nadat Emma en Dexter samen naar het afstudeerfeest zijn geweest, scheiden hun wegen, maar hun levens blijven met elkaar verweven. Gebaseerd op de roman van David Nicholls.

En last but not least op mijn lijstje met serie tips voorjaar 2024: One Day op Netflix. Echt: deze.wil.je.zien! Deze serie staat sinds begin februari op Netflix en ik heb ‘m in die eerste week gelijk gebinged. Het verhaal gaat over Dexter en Emma, die elkaar op 15 juli 1988 leren kennen op een schoolfeest. Een one night stand wordt het niet: Emma houdt hem af. Wat volgt is een prachtig, intiem en hartverscheurend verhaal over hun vriendschap slash liefde. Dit verhaal gaat over 20 jaar en ieder jaar zie je diezelfde datum, maar dan een jaar later. Fun fact: het verhaal is gebaseerd op een boek wat al in 2011 verfilmd werd (die film heet hetzelfde als de serie). Dat bleek geen kaskraker, maar One Day op Netflix doet het aanzienlijk beter. De serie gaat momenteel viral op TikTok en dat snap ik helemaal. Geen romantisch en voorspelbaar verhaal, maar rauw, eerlijk en kwetsbaar. Na 14 afleveringen wilde ik méér, maar dat zit er helaas niet in. We zullen het hiermee moeten doen, maar als je ‘m nog niet gezien hebt, dan raad ik je zéker om op de bank te ploffen met een kop thee, een reep chocolade én een box tissues. Tranentrekker!

Serie tips voorjaar 2024: heb jij nog een leuke aanvulling op dit lijstje? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog