De koudere dagen komen eraan, we tellen af naar kerst en dat betekent: zwijmelen bij weinig diepgaande en vrij voorspelbare feestdagen films! You hate it or you love it en ik behoor duidelijk tot die laatste categorie. Daarom maakte ik een overzichtje: deze kerstfilms 2021 kun je (binnenkort) op Netflix en Videoland vinden!

Heerlijk zwijmelen

Nu de hoop op een endless summer officieel vervlogen is voor de rest van dit jaar, merk ik dat ik zin heb om lekker te cocoonen. Sowieso holt mijn energielevel in het najaar altijd met harde passen achteruit: ik krijg nou eenmaal meer energie van zonnig weer. Nu de zon later opkomt en eerder ondergaat, voelen de dagen weer heel kort en nestel ik mij ’s avonds het liefst op de bank onder een warme deken, met een kopje thee in de hand en een fijne serie op tv. Gaat prima in m’n campingsmoking en kan ik gelijk een inhaalslag maken om mijn to watch list bij verschillende streamingsdiensten weer eens af te vinken. Vorig jaar ging ik vanaf deze tijd enorm goed op het aanbod van kerstfilms op Netflix en Videoland. Vaak zijn dit geen hele diepgaande en vrij voorspelbare verhalen: you hate it or you love it. Ik behoor duidelijk tot die laatste en daarom zette ik de kerstfilms 2021 op Netflix en Videoland voor je op een rijtje!

Kerstfilms 2021 op Netflix en Videoland - Mama's Meisje blog

Kerstfilms 2021 op Netflix

Netflix heeft ieder jaar een ruim aanbod aan kerstfilms. Sommige films zijn al te zien, anderen verschijnen de komende tijd. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je zonder komt te zitten, want dit zijn de kerstfilms 2021 op Netflix:

Robin Robin

Vanaf 24 november 2021 is de film Robin Robin te zien op Netflix. Deze animatiefilm duurt slechts een half uurtje en gaat over een vrolijk jong roodborstje dat is opgevoed door een muizenfamilie. Als ze een kerstster ziet, doet ze een wens en hoopt ze te ontdekken wie ze is. De makers van deze film maakten ook Shaun het SchaapWallace & Gromit en Chicken Run dus wat dat betreft heb ik hoge verwachtingen. Het belooft een muzikaal geheel te worden en de Nederlandse titel van deze film is Robin de roodborst.

Shaun the Sheep: The Flight Before Christmas

Nu we toch in de animatiehoek begonnen zijn, gooi ik gelijk het tweede pareltje erin: een heuse Shaun het schaap kerstfilm die vanaf december 2021 te zien zal zijn op Netflix! Shaun en zijn vriendjes overvallen een boerderij op zoek naar kerstkleding. Maar dan raakt neefje Timmy per ongeluk vermist en moet Shaun hem op tijd zien te redden. Leuk voor de kleintjes!

1000 Miles from Christmas

Bij het lezen van de beschrijving over de film 1000 Miles from Christmas vliegen de clichés je om de oren. Het is een Spaanstalige film die vanaf december tussen de kerstfilms 2021 op Netflix te zien zal zijn en gaat over een man van een jaar of 35 die in eerste instantie niets van het kerstfeest moet hebben, maar dat slaat natuurlijk totaal om… Ik zeg: thee, dekentje en bingen maar!

CREATIEVE BUI? MAAK DEZE KERSTSTER VAN BAMBOE!

The Princess Switch 3

Hoewel ik de eerdere delen van deze kerstfilms op Netflix al af kan strepen, is het opfrissen van de voorkennis niet verkeerd. In deel 1 van The Princess Switch zien we hoe banketbakster Stacy en hertogin van Montenaro, Margeret, van plek wisselen. Deze personages worden gespeeld door dezelfde actrice en in deel 2 kwam daar zelfs een rol bij: die van Lady Fiona. Vanaf november voegen we een deel 3 toe in het rijtje met kerstfilms 2021, want dan verschijnt The Princess Switch 3. Verwacht geen hoogstaande verhaallijn, maar vermakelijk is het wel. Of ik ‘m ga kijken? Zeker weten!

Single All The Way

Een romantische comedy doet het altijd goed, maar in het rijtje van kerstfilms op Netflix lijkt het geen uitzondering. In Single All The Way Peter wil zijn eeuwige single status verbergen voor zijn familie en vraagt zijn goede vriend Nick om zich tijdens de feestdagen voor te doen als zijn vriend. Maar wanneer Peters moeder hem op blind date stuurt met James, haar knappe fitnesstrainer, valt dat plan in duigen… Ik voel de kerstclichés al op m’n klompen aan, maar we moeten helaas nog tot december wachten voordat we ‘m van ons kerstfilms 2021 lijstje kunnen afstrepen…

A Castle for Christmas

Die titels doen ’t hem he: A Castle for Christmas bekt toch ontzettend lekker? Nou, deze kerstfilm is vanaf 26 november te zien op Netflix en gaat over een beroemde Amerikaanse schrijfster (Sophie) die naar Schotland reist omdat ze een kasteel wil kopen. Helaas stuit ze op de norse eigenaar van het kasteel dat ze op het oog heeft en deze man is zéker niet van plan om het aan een buitenlander te verkopen. Al zoekende naar een compromis botsen ze voortdurend tegen elkaar op, maar natúúrlijk ontdekken ze meer dan dat. Je verwacht het niet ;)

A Boy Called Christmas

Een van de grootste kerstreleases van het jaar heeft wel een hele bijzondere (en Nederlandse!) sterrencast: Kirsten Wigg, Maggie Smith en onze eigen Michiel Huisman schitteren in A Boy Called Christmas, een film die gebaseerd is op een boek van schrijver Matt Haig. Deze kerstfilm vertelt het verhaal van Nikolas die op avontuur gaat naar het besneeuwde Noorden om zijn vader te zoeken. Deze film is te zien vanaf 24 november.

Christmas Flow

In de Franstalige kerstserie Christmas Flow zien we hoe een rapper en een journalist helemaal niets met elkaar gemeen hebben. Maar ja, die magie van kerst hè… Je kunt wel raden hoe dit afloopt, maar ik hou ervan hoor! Deze staat dus zeker op mijn lijstje met kerstfilms op Netflix! Deze serie is vanaf 17 november te zien, ik kon helaas nergens vinden hoeveel afleveringen er dan te zien zijn. Afwachten dus!

Love Hard

Dat ik fan ben van het programma Catfish op MTV, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Bij het lezen van het woord catfishing weet het merendeel van de mensen dat er iets niet helemaal in de haak is en de makers van de kerstfilm Love Hard besloten dit mee te nemen in hun verhaal! De film gaat namelijk over een journaliste met weinig geluk in de liefde. Via een datingapp ontmoet ze een man die ze hoopt te verrassen, maar dan ontdekt ze dat ze flink voor de gek wordt gehouden. Ik ben heel benieuwd! Deze film is te zien vanaf 5 november!

De Familie Claus 2

In navolging op Familie Claus die vorig jaar op Netflix te zien was, is er vanaf dit najaar een tweede deel te zien! In deze Nederlands-Vlaamse film spelen een heleboel bekende acteurs en het verhaal gaat over Jules Claus, die het kerstfeest weer helemaal omarmd heeft. Samen met opa Noël maakt hij zich op voor de drukste tijd van het jaar en dat lijkt allemaal volgens plan te verlopen, totdat Jules een bijzondere brief krijgt… Een superleuke film voor kinderen, dus wij gaan ‘m zeker kijken in de kerstvakantie!

Happiest Season

Een kerstfilm die stiekem al sinds juni op Netflix staat, is kijkcijferkanon Happiest Season. Het gaat over een jonge vrouw die haar vriendin ten huwelijk wil vragen tijdens kerst, maar erachter komt dat zij nog niet uit de kast is gekomen bij haar ouders.

Deze klassiekers wil je ook niet missen:

Buiten deze nieuwe releases zijn er ook een heleboel klassieke kerstfilms op Netflix te vinden! Zo zwijmel ik ieder jaar weg bij The Holiday, wie kent ‘m niet? Aanrader om te kijken is ook A Bad Moms Christmas en de drie A Christmas Prince films. Als klap op de vuurpijl mag je Love Actually natuurlijk absoluut niet overslaan en als Netflix eenmaal doorheeft dat jij in too kerstfilms bent, dan krijg je een heleboel leuke suggesties. Kan niet missen hoor!

Netflix najaar 2020 deze series zijn perfect voor met een dekentje op de bank! 2 - Mama's Meisje blog

Kerstfilms op Videoland

Hoewel er overlap is tussen de kerstfilms op Netflix en Videoland, worden er de komende tijd ook kerstfilms op Videoland gezet die ik nog niet eerder voorbij zag komen:

It’s a Very Merry Muppet Christmas Movie

Deze kerstfilm is al vanaf 1 oktober te zien op Videoland en gaat over de alom bekende Muppets! De keiharde eigenaresse van hun theater wil er namelijk een nachtclub van maken. Kermit vindt dit zo’n slecht plan, dat hij zelfs zijn baan als directeur dreigt op te zeggen…

A Christmas in Royal Fashion

Op de een of andere manier schijnt het thema ‘royals’ het nogal goed te doen in kerstfilms. Zo ook in A Christmas in Royal Fashion, die sinds 13 oktober op Videoland te zien is. Patrick is een jonge prins die erom bekend staat erg behulpzaam te zijn. Ieder jaar sponsort zijn familie een modeshow voor kerst waarbij geld wordt opgehaald voor het goede doel. Tijdens de modeshow ontmoet hij vrijwilligster Kristen en al snel slaat de vonk over…

Heart of Christmas

Alice heeft de leiding over de intensive care afdeling van een ziekenhuis en is een geliefde vrouw. Ze gaat gedwongen met vervroegd pensioen en daarom organiseert collega een verrassingsfeestje voor haar te organiseren. Het plan is om er een kerstfeestje van te maken, maar vanwege bezuinigingen denkt de financieel directeur daar anders over. Deze film vind je sinds 13 oktober tussen de kerstfilms op Videoland.

A Gift Wrapped Christmas

Personal shopper Gwen ontmoet haar nieuwste klant: Charlie. Hij is alleenstaande vader van zoontje Owen en werkt heel hard, waardoor hij weinig tijd heeft voor zijn zoon. Het maakt Gwen verdrietig en daarom is ze vastbesloten om Charlie te laten inzien hoe belangrijk familie is. Deze film is sinds 13 oktober te zien!

A Wedding for Christmas

Weddingplanner Haley is het dorpje waar ze vroeger opgroeide, ontvlucht en woont tegenwoordig in Los Angeles. Ze heeft daar een nieuw leven opgebouwd, maar wordt door haar zus ingeschakeld om een huwelijk te regelen in haar oude woonplaats. Ze keert terug en loopt een oude vlam tegen het lijf. Jup, kerstfilms bingokaart vol! En ook deze film is sinds 13 oktober te zien :)

Meet Me at Christmas

We gaan nog even door op het weddingplanner thema, alleen in Meet Me at Christmas haakt deze af! En dus neemt Joan de taak op zich om de bruiloft van haar zoon te regelen. Gelukkig krijgt ze daarbij hulp van de oom van de bruid: Beau. De rest kun je wel raden natuurlijk! En ook dat deze al sinds 13 oktober te zien is.

The Swan Princess: Christmas

Naast alle kerstfilms op Videoland die bol staan van de clichés, is er sinds 13 oktober ook een tekenfilm voor kinderen te zien. The Swan Princess: Christmas gaat over Prinses Odette, Prins Derek en hun vrienden die kerst willen vieren. Hun vijand Rothbart probeert kerst te vernietigen, waardoor alles mis lijkt te gaan. Zal het lukken om kerst op tijd te redden?

Chateau Christmas

De wereldberoemde pianiste Margot keert voor kerst terug naar Chateau Neuhaus. Na lange tijd komt ze daar haar ex Jackson tegen, die haar ervan weet te overtuigen om op te treden tijdens het jaarlijkse Christmas Concert. Door hun samenwerking komen er weer oude gevoelens naar boven. 13 oktober was een populaire datum voor kerstfilms op Videoland, want ook deze kwam toen beschikbaar!

Zo, genoeg inspiratie om je ‘kerstfilms 2021’ lijstje mee te vullen? Welke kerstfilms ga jij dit jaar kijken? Ik lees je reactie graag in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1