Kun je wel wat inspiratie gebruiken omdat er niets op televisie is? Misschien heb je iets aan dit lijstje: deze films en series keek ik de afgelopen tijd! 

Leuke series en films op Netflix, Disney+ en Videoland

Komkommertijd is AAN en dat betekent dat er ‘niets’ op televisie is. Zelf ben ik nogal een gewoontedier: ’s avonds zit ik stipt om 20.00 uur met mijn kopje thee op de bank, helemaal klaar voor Goede Tijden Slechte Tijden. Dit jaar kwam de zomerstop echter al een maand eerder en moet ik nog tot 28 augustus wachten voordat ik weer van mijn dagelijkse momentje kan genieten. Zwaar leven, haha! Het is natuurlijk niet dat er helemaal niets op televisie is, maar veel seizoenen van leuke programma’s lopen tegen de zomermaanden aan af. Er zijn minder alternatieven of er worden herhalingen uitgezonden. Gelukkig kunnen we uitwijken naar de streamingsdiensten en de afgelopen tijd keek ik weer een heleboel leuke films en series. In deze blog vind je leuke series en films op Netflix, Disney+ en Videoland die ik de afstreepte, misschien haal je er inspiratie uit!

Serietips Deze films en series keek ik de afgelopen tijd - Mama's Meisje blog

Transatlantic

Naast het lezen van boeken over de Tweede Wereldoorlog, kijk ik graag naar een goede film of serie over die periode in de geschiedenis. Eerder maakte ik met het kijken van Les Combattantes op Netflix een klein uitstapje naar een eerdere wereldoorlog, waarna Transatlantic in mijn scherm verscheen als serietip. Die heb ik niet direct aangeklikt: eerst kwam er nog een nieuw seizoen Selling Sunset tussendoor, evenals het laatste gedeelte van Firefly Lane. Tussendoor had ik al wel één of twee afleveringen van Transatlantic gezien en viel het me op dat ik er niet meteen lekker in zat. Het verhaal gaat over een groep verzetsleden die zich inzet om vervolgde kunstenaars, wetenschappers en dergelijke zo snel mogelijk uit Europa te laten vluchten naar Amerika, zodat hun gedachtengoed niet verloren gaat. Deze organisatie, het Emergency Rescue Committee, heeft echt bestaan en mensen geholpen met vluchten en daar is deze serie dus op gebaseerd. Belangen raken verstrengeld, de personages hebben ieder zo hun eigen verhaal en dat vond ik in het begin nogal verwarrend. De locatie, aankleding en dergelijke zien er allemaal prachtig uit, maar gaandeweg de afleveringen die ik even later keek, wilde ik zelfs stoppen met kijken. Toch doorgezet: het verhaal wordt wat mij betreft enigszins geromantiseerd. De mensen die geholpen worden om te vluchten, leven verstopt in een grote villa maar hebben daar best veel vrijheden (in tegenstelling tot wat je veel leest en ziet in andere series, films en boeken over deze oorlog). Weinig spanning en heftigheid, ook weinig diepgang, maar naar het einde toe toch wel vermakelijk om te kijken. Transatlantic is een miniserie bestaande uit 7 afleveringen van gemiddeld 50 minuten en te zien op Netflix.

A small light (Disney+)

En daar was weer een nieuwe serie over de Tweede Wereldoorlog: A Small Light. Deze serie staat op Disney+ en gaat over Miep Gies, die Anne Frank en haar familie hielp tijdens hun onderduik in het Achterhuis. Wekelijks verscheen er een nieuwe aflevering, maar ik heb gewacht met kijken totdat ze er allemaal op stonden. Ik schreef al een uitgebreide review over A Small Light, maar kort samengevat is het een indrukwekkende serie die zéker de moeite waard is om te kijken!  A Small Light bestaat in totaal uit 8 afleveringen van ongeveer een uur en is te zien via de streamingsdienst van Disney+.

Kijktip A Small Light op Disney+ - Mama's Meisje blog

How to get rich

Terug naar Netflix, waar ik in één weekend de serie How to get rich bekeek. In deze serie worden verschillende Amerikaanse singles en stellen gevolgd met verschillende achtergronden. Ze hebben echter één ding gemeen: hun financiën zijn een puinhoop! Dankzij de hulp van Ramith Sethi, expert op het gebied van personal finance, krijgen zij inzicht in waar het misgaat en wat ze kunnen veranderen om financieel weer gezond te worden. Super interessant natuurlijk om een kijkje in iemands portemonnee te krijgen, al merkte ik snel hoe anders Amerikanen omgaan met geld als je het vergelijkt met Nederland. Het is daar blijkbaar heel normaal om meerdere creditcards te hebben: er wordt echt enorm veel geld geleend. Maar ondanks dat vond ik deze serie heel leuk om te zien: ik ben altijd heel geïnteresseerd in budget en geldzaken en daar sluit deze serie perfect op aan! How to get rich bestaat uit 8 afleveringen van ongeveer een half uur en is te zien op Netflix.

Film: A Tourist’s Guide To Love

Ben je, net als ik, wel te porren voor een enigszins voorspelbare romantische film? Dan is A Tourist’s Guide To Love helemaal jouw ding! Als Amanda Riley op haar werk te horen krijgt dat haar vriend haar vandaag vroeger thuis verwacht, ziet ze een aanzoek al aankomen. Dat valt even tegen, want hij deelt haar mee dat hij voor zijn werk naar Ohio verhuist en dat ziet Amanda natuurlijk helemaal niet aankomen. Ze is toe aan iets nieuws en krijgt door haar werk de kans om een reis te maken naar Vietnam. Ze moet daar namelijk de service en het aanbod van een klein reisbureau ‘ervaren’ omdat haar werkgever dit mogelijk wil overnemen. Natúúrlijk is de reisgids erg charming, de rest moet je zelf maar kijken. Ik vond het een heerlijke film, kijkt makkelijk weg, hoog feel good gehalte. Naast deze films en series keek ik een tijdje geleden ook een film uit hetzelfde genre: Purple Hearts is écht een aanrader!

Madre de alquiler

Misschien heb je weleens van de term telenovela gehoord: een televisiegenre dat populair is in Latijns-Amerikaanse landen en een hoog soapgehalte heeft. Netflix komt nu met zo’n typische telenovela en wel in de vorm van Madre de alquiler. Deze serie draait om Yeni, wiens vader vastzit nadat hij een overvaller doodschoot uit zelfverdediging. Ze hebben geen geld voor een advocaat en wordt door een stel omgepraat om haar baarmoeder aan hen te ‘verhuren’: ze wordt hun draagmoeder. Draagmoederschap is illegaal in Mexico en achteraf blijkt de hele overval opgezet door dit stel. Het is het begin van een heleboel drama en bijna ongeloofwaardige verhaallijnen, maar dat is nu net de charme van zo’n telenovela. Ik blééf kijken want ik was enorm benieuwd hoe het afliep… Madre de alquiler is een serie van 24 afleveringen van elk ongeveer 35 minuten en is te zien op Netflix!

Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now

Begin deze maand ging er een filmpje viral van Lewis Capaldi. Hij trad op op Glastonbury en kon door zijn tic (veroorzaakt door Tourette) zijn optreden niet goed afmaken. Het publiek nam het van hem over en dit filmpje bezorgde me kippenvel. Naast een lijstje met films en series keek ik ook naar de documentaire Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now. Deze documentaire geeft een inkijkje in het leven van een gewone Schotse jongen die miljoenen albums verkocht, een wereldhit scoorde en daardoor al aan de top lijkt te zitten. Dat realiseert hij zichzelf ook: je krijgt al snel te zien dat hij zichzelf een oplichter voelt die door de mand gaat vallen. Zelfs een mailtje van Elton John kan hem niet op andere gedachten brengen: imposter syndroom zoals hij het zelf noemt. Ik vind deze docu ontwapenend: je ziet een jongen die totaal geen typische popster is, maar echt enorm zichzelf. En die gewoon de vaatwasser moet inpakken van zijn moeder. Aanrader!

Deze films en series keek ik de afgelopen tijd! Welke uit dit lijstje heb jij al gezien? Heb je nog meer serietips? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog