Ik ben dol op films! Mijn lijstje met favoriete acteurs is al eindeloos, maar aan het lijstje met favoriete films komt helemaal geen einde. Het was zwaar, maar ik heb een selectie weten te maken, dus lees mee en kom erachter wat mijn 20 favorieten zijn!

Favoriete Films

Mijn lijstje met favoriete films is nogal divers te noemen. Het zal vast aan mijn brede interesses liggen! Een aantal films zijn ook zichtbaar op Netflix, maar de meeste heb ik op dvd of in de bioscoop gezien. Niet alleen woonde ik een tijd op de Antillen en ging ik regelmatig terug voor een welverdiende vakantie: ik heb Antilliaanse familie en vrienden en zodoende ben ik aardig ingeburgerd in de cultuur. Alleen maar nette mensen is een feest der herkenning. De film gaat over een jongen met een Joodse achtergrond die graag een hoogopgeleide zwarte vrouw met een dikke bil wil daten. Hij date de Surinaamse Rowanda die woonzaam is in de Bijlmer. De film was niet alleen een hit in Nederland, maar ook in Suriname en op Curaçao. En natuurlijk bij mij ;)

Bon Bini Holland

Nog zo’n geweldige film is Bon Bini Holland, met Jandino Asporaat in de hoofdrol. In de film speelt hij Robertico Florentina, een oplichter die zijn geld verdient aan Bon Bini Bungalows. Wanneer hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, is hij noodgedwongen om te vluchten naar Nederland. Daar logeert hij bij zijn tante Judeska, die we kennen van FC Kip. Wij keken thuis al jaren naar de Dino Show, dus je kunt je voorstellen hoe groot het feest was toen deze film in de bioscoop kwam.

ShrekIn mijn lijstje met favoriete acteurs staat onder andere Martin Lawrence. Zijn rol in Big Momma’s House vind ik werelds. Die stem, zijn gezichtsuitdrukkingen, steeds dat pak aan en weer uit: ge-wel-dig! En zo ben ik ook groot liefhebber van films waar Eddy Murphy in speelt. The Nutty Professor, Norbit, allemaal hilarisch als je het mij vraagt. Maar als we het over Eddy Murphy hebben is er eigenlijk maar één die er mega bovenuit steekt: zijn toevoeging aan de Shrek – trilogie, in de stem van Donkey, zou niemand anders zo goed kunnen!

Zwijmelfilms en Channing Tatum

Ik ben als vrouw natuurlijk heel gevoelig voor zwijmelfilms. Vooral als het een zwijmelfilm is met een beetje extra drama… Titanic is zó fout, maar ik vind ‘m nog steeds leuk. En wat dacht je van The Notebook? Er is zelfs een facebookpagina van die film, waar quotes en scènes uit de film op worden gepost. Ik zei de gek is er lid van…

Channing TatumWe zitten nu op 6 films en we zijn aangekomen bij mijn favoriete afdeling, de knappe-mannen-films. Who cares about the story? Als ie de looks heeft, dan kijken we! En Channing Tatum heeft de looks. Wie heeft deze man gecreëerd? Pfoeh, ik maakte kennis met hem door Dear John (mijn zusje friste mijn geheugen even op, we kenden Channing nog van Step Up 2) en deze knapperd veroverde mijn film-hart. Maar toen Magic Mike daar was, wist ik dat er nooit meer iets beters zou komen. Ja, een Magic Mike XXL als kersje op de Channing-taart… Kwijl, smelt, zwijmel!

 

In de categorie: klassiekers…

Klassiekers ontbreken zeker niet in mijn overzicht! Heimelijke genoegens als ik kijk naar Grease en Dirty Dancing… Waarom ben ik in de jaren 80 geboren? Ik wil ook bij de Pink Ladies! En op vakantie naar Kellerman’s, waar blijkt dat ik veel beter kan dansen dan iedereen vermoed :P En toen ik in de brugklas zat, kwam daar dan de langverwachte zero’s klassieker: Costa! My god, wat was ik verliefd op Daan Schuurmans. Wilden we toen niet allemaal op vakantie naar Salou? Iedereen wilde Georgina Verbaan zijn en vond Katja een trut. En als ik de film nu terugzie…. tjah, het is de herinnering die het doet hè ;)

grease

Dirty Dancing

 

 

 

 

 

 

 

Als we het trouwens over de middelbare school hebben, wie kent de American Pie films nou niet? Volgens mij was deze film toen op het randje en best wel een trendsetter voor die tijd, want daarna volgden nog veel meer tiener komedies. Ik vond American Pie in ieder geval echt cool en de vervolgen ook. En ik vind ze nog steeds leuk! Daarna kwam Van Wilder nog, die vond ik vooral leuk omdat Ryan Reynolds er een rol in speelde :D

Meidenfilms en Disney

Echte meidenfilms zoals Pitch Perfect of The Wedding Planner, daar kan ik wel een zondagmiddag voor gaan zitten. Ik ben gek op de Bridget Jones films en tijdens mijn zwangerschap keek ik What to expect when you’re expecting wel 8 keer!

Save the best for last! Welke categorie hebben we nu nog niet gehad? Inderdaad, Disney! Waar zou een film-favorieten-overzicht zijn zonder Disney? Het leuke van Disney vind ik dat er heel veel volwassen humor in zit, ook al zijn het kinderfilms. Mijn all time Disney favorite blijft de Leeuwenkoning want daar moest ik altijd heel hard om huilen als kind. Ik was toen al een gevoelsmens ;) In samenwerking met Pixar maakte Disney de onderwaterwereld hit Finding Nemo die ik laatst dankbaar op Netflix heb teruggekeken. Maar het allermeeste fan ben ik van Ice Age!

Wat zijn jou filmfavorieten? En wat vind je van de films die ik genoemd heb? Ik vind het leuk om reacties te lezen in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1