Tijdens mijn zwangerschappen heb ik heel wat bankdiensten gedraaid en vond ik het heerlijk om televisie te kijken. Maar welke series en films zijn leuk als je preggers bent? Ik zette 14 must-sees voor je op een rijtje: Netflix tips tijdens je zwangerschap! Spoiler alert: natuurlijk ook héél leuk als je gewoon op zoek bent naar Netflix inspiratie. Kijk je mee?

Netflix tips tijdens je zwangerschap

De hele dag Netflixen: ain’t nobody got time for that, maar soms heb je weinig andere keus. Pffff, wat was ik het af en toe zat: bekkenklachten zorgden ervoor dat ik bij beide zwangerschappen vrij vroeg was uitgeschakeld en daardoor heb ik heel wat uurtjes op de bank doorgebracht. Geen beter vermaak dan Netflix en daardoor heb ik de nodige series en films versleten. Omdat ik niet de beroerdste ben, besloot ik 14 must-sees te verzamelen voor alle preggo ladies, maar natuurlijk zijn deze ook uitermate geschikt voor andere geïnteresseerden :) Nieuwe Netflix inspiratie nodig? Lees snel verder voor heerlijke Netflix tips tijdens je zwangerschap!

Op zoek naar inspiratie voor leuke zwangerschapsapps? Kijk dan hier!

The Letdown

Oké, ik geef toe: ik was deze serie al meermaals tegengekomen in mijn Netflix account maar voelde geen behoefte om ‘m te kijken. Dom, dom, dom, want het was een feest van herkenning toen ik The Letdown eenmaal keek! The Letdown is een heerlijke serie over Audrey, die voor het eerst moeder is geworden van dochter Stevie en alle struggles van jonge moeders laat zien. Zo slaapt de twee maanden oude Stevie liever overdag dan ’s nachts, eindigt elke poging tot seks in een teleurstelling en is vriendlief vooral druk met zijn carrière. Audrey sluit zich aan bij een hulpgroepje voor jonge ouders en ook daar heeft iedereen haar eigen way of life, precies wat deze serie zo herkenbaar maakt. Er staat nu één seizoen op Netflix en ik wacht met smart op het tweede. Echt een aanrader, kijken dus!

The Letdown Netflix serie film tijdens je zwangerschap tips zwanger - Mama's Meisje blog

Jane the Virgin op Netflix

De 23-jarige Jane wordt per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd en blijkt zwanger te zijn, terwijl ze nog maagd is. Zwanger zonder seks dus en dat terwijl ze aan haar oma had beloofd om maagd te blijven tot het huwelijk… Ik was behoorlijk late to the party maar tijdens mijn derde zwangerschap heb ik Jane the Virgin helemaal gekeken en wow: wat een aanrader is dit! Ik was er echt helemaal weg van en heb gejankt bij de laatste aflevering. Kwam vast door de hormonen!

Jane the Virgin Netflix serie film tijdens je zwangerschap tips zwanger - Mama's Meisje blog

Bridget Jones’s Baby

Back in the days keek ik de eerste film uit de Bridget Jones trilogie en was ik in één klap verkocht. Wat een heerlijke films zijn dat en de hekkensluiter kan niet ontbreken in deze lijst met Netflix tips tijdens je zwangerschap. In Bridget Jones’s Baby is Bridget inmiddels 43 jaar en is haar leven niet gelopen zoals ze gehoopt had. Haar relatie met Mark Darcy is op de klippen gelopen en als single besluit ze zich volledig op haar carrière te richten. Ze komt een nieuw hunk tegen en raakt opeens zwanger. Ze moet erachter komen of ze wel klaar is om moeder te worden én wie is eigenlijk de vader? Een heerlijke comedy die je zeker niet mag overslaan!

zwangerschapsseries aanraders zwangerschapsverlof - Mama's Meisje blog

Call the Midwife

Oooh, wat hou ik van deze serie, die helaas niet meer op Netflix staat maar die ik wél via Netflix ontdekte. Daarom wilde ik ‘m niet uit deze lijst schrappen, want BBC zendt ‘m uit en er zijn dvd boxen te koop. Als ik naar mijn Netflix favorieten kijk, ben ik sowieso gek op series over ‘vroeger‘ en als het dan ook nog wordt gecombineerd met zwangerschap, verloskundigen en baby’s, dan zit ik goed. Zo goed, dat ik deze serie tijdens mijn tweede zwangerschap zelfs nog een keer heb gekeken! Call the Midwife speelt zich af in de jaren ’50 en vertelt het verhaal van de pas afgestudeerde Jenny. In een Londense achterstandswijk, waar armoede en ontberingen meer regel dan uitzondering zijn, probeert zij samen met de nonnen van Nonatus House deskundige hulp te bieden op verloskundig vlak. Deze serie is soms wel heftig en als je daar niet op zit te wachten tijdens je zwangerschap, moet je ‘m misschien even overslaan. Ik kon dat wel handelen en zat met mijn dikke buik babykleertjes te strijken terwijl ik deze serie keek.

Call the Midwife Netflix serie film tijdens je zwangerschap tips zwanger - Mama's Meisje blog

Life As We Know It

Holly (een succesvolle cateraar) en Eric (een sportverslaggever) gaan op date en merken gelijk dat ze elkaar haten. Geen probleem, niet meer daten, toch? Nou, dat loopt helemaal anders als zij voogd van de baby van hun beste vrienden worden, die omkomen bij een auto-ongeluk. Hun leven staat op zijn kop, want ze moeten niet alleen het verlies van hun vrienden verwerken, ze moeten zich ook ontfermen over de baby. En dat terwijl ze elkaar niet echt mogen…

Life as we know it - Mama's Meisje blog

Yummy Mummies

In de Australische serie Yummy Mummies draait alles om vier zwangere, glamoureuze vrouwen. Drie vrouwen (Lorinska, Jane en Rachel) wonen in Melbourne en Maria woont in Adelaide. Allemaal ontbreekt het ze aan niets en ze bereiden zich allemaal op hun eigen, nogal luxueuze, manier voor op het aankomend moederschap. Ik heb pas één aflevering gezien en ik vind het heel grappig. Het is over the top reality televisie, maar ik vraag me ook af of dit écht zo is. In ieder geval is het heel leuk om te zien hoe Maria haar Burberry babyshower voorbereidt, terwijl de andere dames zich vooral bezig houden met welk Push Present (perscadeau) ze mogen uitkiezen! Al met al heel vermakelijk en een serie die sowieso thuishoort in het rijtje Netflix must-sees tijdens je zwangerschap! Je kunt de dames ook volgen via Instagram, in de eerste aflevering komt dit aan bod. Een heerlijke kijktip!

Yummy Mummies Netflix serie film tijdens je zwangerschap tips zwanger - Mama's Meisje blog

Bad Moms

Een film die me enorm cliché leek, maar echt heel leuk was om te kijken! In Bad Moms zien we Amy, die sinds kort single is en overspannen raakt van alle verantwoordelijkheden. Kinderen opvoeden, presteren op haar werk en alle andere verplichte nummers: ze is er even helemaal klaar mee. Daarom besluit ze zich samen met twee andere moeders eens even heel bad te gedragen en dat levert hilarische situaties op. Er is ook een vervolg: A Bad Moms Christmas en die is al even hilarisch, maar dan met een kerstig tintje!

Bad Moms Netflix serie film tijdens je zwangerschap tips zwanger - Mama's Meisje blog

Knocked Up

In de film Knocked Up raakt Alison, een jonge en ambitieuze vrouw, in een dronken bui zwanger van Ben, een jongen met vrij weinig ambitie. Alison staat op het punt voor een grote televisiemaatschappij te gaan werken terwijl Ben samen met vier vrienden in een uitgewoond huis woont waarin ze samen geld proberen te verdienen met een halfpornografische website over beroemdheden. Als Alison na een paar weken contact opneemt met Ben en hem het nieuws vertelt, komt alles op een ander voetstuk te staan en wordt het tijd dat hij een serieus leven gaat leiden… Ik vind het een leuke film die lekker makkelijk wegkijkt en een leuke cast heeft (Izzie van Grey’s Anatomy!).

Knocked Up Netflix serie film tijdens je zwangerschap tips zwanger - Mama's Meisje blog

Fatherhood

Dolblij en trots zijn ze, Matthew en Liz Logelin, als ze voor het eerst papa en mama worden van hun dochter Madeline. Maar alles verandert als Liz de volgende dag onverwachts overlijdt en Matthew er alleen voor komt te staan. Hij worstelt met twijfels, angst, verdriet en vieze luiers als hij zijn dochter alleen moet opvoeden. Zijn familie heeft er weinig vertrouwen in, zijn vrienden helpen hem ondanks de beste intenties niet en hij moet alles zelf zien te regelen. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en Kevin Hart speelt de hoofdrol in dit ontroerende feelgood-drama.

Fatherhood - Mama's Meisje blog

Tallulah

Tallulah en haar vriend Nico touren samen door de VS in een camper en hebben geen cent te makken. Nico wil graag weer naar huis om zich samen met Tallulah te settelen en te trouwen. Zij voelt hier niets voor en wordt door Nico verlaten. Tallulah, die jong, onvolwassen en impulsief is, kidnapt een jonge peuter van een onverantwoordelijke moeder en doet haar ex-schoonmoeder geloven dat het haar eigen kind is. Ze kan het kind echter totaal  niet verzorgen en toch ontstaat er langzaamaan een hechte band tussen de twee vrouwen. Tallulah is een lekkere wegkijkfilm. Het doet me denken aan de serie Ginny & Georgia. Naast Netflix tips tijdens je zwangerschap, maakte ik ook een lijst met series die lekker wegkijken onder een dekentje!

Tallulah Netflix serie film tijdens je zwangerschap tips zwanger - Mama's Meisje blog

Fun Mom Dinner

Fun Mom Dinner is geen enorme blockbuster, maar toch leuk om te kijken. Vier moeders, van wie de kinderen bij elkaar op de opvang zitten, besluiten bijeen te komen voor een onschuldig etentje. De avond verloopt echter anders dan ze hadden verwacht en door deze onverwachte wending blijken ze meer met elkaar gemeen te hebben dan ze dachten.

Fun mom dinner Netflix serie film tijdens je zwangerschap tips zwanger - Mama's Meisje blog

The Beginning Of Life

De documentaire serie The Beginning Of Life is er zo eentje die iedere ouder eigenlijk gezien zou moeten hebben. Wanneer je baby wordt geboren, heeft hij of zij al een gigantisch vermogen om te leren. In deze documentaire wordt in zes afleveringen duidelijk waar je baby toe in staat is en wat de rol van de ouders hierin kan zijn. Uitleg door wetenschappers, experts en ouders over het belang van de eerste levensjaren en welke invloed dit kan hebben op de ontwikkeling van je kindje. Ik vind documentaires als deze enorm interessant en zie dit als een ontspan-momentje waarin ik ook nog wat leer. Zeker een must-see!

The beginning of life Netflix serie film tijdens je zwangerschap tips zwanger - Mama's Meisje blog

Love, Rosie

Oké, deze film gaat niet alleen maar over zwangerschap, maar het verhaal is gewoon leuk en lief. In deze romantische comedy zien we Rosie en Alex, van jongs af aan dikke vrienden en van plan Engeland te ontvluchten om samen naar Amerika te verhuizen. Totdat Rosie zwanger blijkt te zijn na een one night stand en dus bij haar ouders in Engeland blijft wonen om haar dochtertje op te voeden. Alex vertrekt wel naar Amerika, maar ondanks de afstand doen de twee hun best om de hechte vriendschap te behouden. Een heerlijke Britse film, tipje dus!

Love, Rosie Netflix serie film tijdens je zwangerschap tips zwanger - Mama's Meisje blog

Workin’ Moms

Workin’ Moms is alles wat je zoekt in een serie over moederschap én meer. Toegegeven: na het zien van The Letdown was ik even bang dat deze nieuwe serie van hetzelfde laken een pak zou zijn. En hoewel er heus wel overlap in zit qua onderwerpen, heb ik na het zien van vijf afleveringen al tranen over mijn wangen gelachen. Workin’ Moms is sinds eind februari te zien op Netflix en ik vraag me nu al af wanneer het tweede en derde seizoen worden uitgezonden… Deze serie is definitely mommy-proof, met afleveringen van een klein half uurtje zijn ze dus met gemak in je drukke dagprogramma in te passen. We volgen vier moeders die, na afloop van hun zwangerschapsverlof, allemaal weer aan het werk moeten. En daar komen heel wat struggles bij kijken: kolven in haar glazen kantoor, de oppas die een nèt iets te goede band met haar dochter krijgt, de stilte in de slaapkamer en alle balletjes in de lucht houden in hun nieuwe rol als werkende moeder. Deze serie is herkenbaar, kijkt makkelijk weg en is gevuld met humor. I love it!

Netflix must-sees tips series moederschap moeders zwanger zwangerschap verlof workin' moms - Mama's Meisje blog

Andere leuke series en films tijdens zwangerschap

Naast deze uitgebreide lijst met Netflix tips tijdens je zwangerschap zijn er tal van andere streamingsdiensten en zenders die een tof aanbod hebben. Andere leuke series en films tijdens zwangerschap die ik spotte:

 • Echte Gooische Moeders op Videoland: in Echte Gooische Moeders neem je een kijkje in het leven van Florine, Kimberly, Pauline, Bo, en Leslie, die jaren geleden te zien waren in de realityserie Echte Gooische Meisjes. De reacties waren lovend en er is zelfs een tweede seizoen in de maak!
 • Celebrity Bumps: Famous &Pregnant op MTV: over deze nieuwe zwangerschapsserie schreef ik een blog met meer info. Sowieso ben ik fan van MTV’s programma’s: dit zijn mijn favorieten!
 • Mama’s Wereld op Videoland: Het RTL-programma Mama’s Wereld wordt gepresenteerd door Kimberly Klaver en Sanne Heijen. Zij geven praktische tips en adviezen over zwangerschap, bevalling en het opvoeden van kinderen van 0 tot 5 jaar. Dankzij gasten en experts, een health-coach, het testen van allerlei baby-, peuter- en kleuterproducten én doordat ze het land in gaan om mommy’s (to be) bij te staan, ontstonden er vier afleveringen van een klein half uurtje die op Videoland te vinden zijn.
 • Unexpected: Teenage & Pregnant op TLC: in dit programma worden zwangere tieners gevolgd en krijgen we emotionele hoogte- en dieptepunten te zien. Studie, ouders, vrienden en relaties komen op een heel ander voetstuk te staan terwijl deze jongeren zich voorbereiden op het ouderschap. Dit televisieprogramma is trouwens ook terug te zien via Discovery+, evenals de volgende leuke series tijdens de zwangerschap:
  • Bevallen met Bobbi
  • Bevallen met…
  • Baby Changes Everything
  • I Didn’t Know I Was Pregnant
  • My Teen is Pregnant and So am I
  • I Still Didn’t Know I Was Pregnant
  • Extraordinary Pregnancies
  • Pregnant Behind Bars
  • 90 Day Fiancé: Loren and Alexei’s Baby Special
 • Wel zin in een Netflix serie, maar niet per se over zwangerschap? Ik deelde diverse leuke Netflix film en serie tips in deze en deze blog!

Nou, je hoeft je in ieder geval niet te vervelen tijdens je zwangerschapsverlof! Heb jij nog aanvullingen op deze lijst met Netflix tips tijdens je zwangerschap? Welke serie of film kijk/keek jij graag op Netflix? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

 

 

 

 

14 Netflix must-sees tijdens je zwangerschap voor moeders moeder mama mommy to be zwanger series tips - Mama's Meisje blog

 

Netflix tijdens zwangerschap series serie film films zwanger tips - Mama's Meisje blog