Het is niet dat ik niks anders te doen heb, maar de afgelopen tijd streepte ik weer een aantal series van mijn lijstje af. Tijd voor nieuwe inspiratie! Ik verzamelde ze in een blog: Ginny & Georgia en 6 andere leuke Netflix serie tips! Lees je mee?

Nieuwe Netflix series (voorjaar 2021)

De laatste tijd heb ik weer een heleboel series gekeken op mijn favoriete streamingsdienst. Zo streepte ik Emily in Paris af, begon ik op donderdagavond aan een wekelijkse nieuwe aflevering van Riverdale en kon natuurlijk het nieuwe seizoen van Outlander niet uit mijn favorietenlijstje ontbreken. In januari maakte ik nog een lijstje met allerlei nieuwe Netflix series zoals Bridgerton, die ik inmiddels ook gezien heb. Voor mijn gevoel heb ik, naast de al bekeken series op Netflix, nog een waslijst aan suggesties toegevoegd aan mijn lijst. Nou, die lijst werd alleen maar langer want ik spotte onder andere Ginny & Georgia en 6 andere leuke Netflix serie tips!

Ginny & Georgia

Via Instagram vroeg ik naar leuke Netflix serie tips en werd ik getipt over de nieuwe Netflix serie Ginny & Georgia. Ginny is een tiener van 15 jaar en op dezelfde leeftijd als zij nu is, kreeg haar moeder Georgia haar. En snelle rekensom leert ons dat Georgia dus 30 is. Als Ginny’s stiefvader overlijdt, verhuist ze samen met haar moeder en broertje Austin voor de zoveelste keer. Deze keer naar Massachusetts, waar ze opnieuw naar school gaat en nieuwe mensen leert kennen. Ze ontmoet een jongen met boyfriend potentie en schaamt zich voor haar moeder, net als waarschijnlijk iedere tiener doet, maar in dit geval vooral omdat Georgia nogal sexy is in vergelijking met andere ouders. Georgia is nogal een vrijgevochten type en deze verhuizing is zeker niet de eerste: zij heeft er een gewoonte van gemaakt om op de vlucht te gaan voor haar gevoelens. Dan is er nog een groot geheim, waar we gaandeweg de afleveringen achter zullen komen. Deze serie heeft 10 afleveringen van een uur en ik heb ‘m inmiddels gekeken: toppertje hoor! Ik kijk al uit naar een tweede seizoen…

Leuke nieuwe netflix serie - Mama's Meisje blog

Sky Rojo

Na afloop van de serie Bridgerton verschenen onderin de drie bekende vakjes met in ieder een nieuwe serie suggestie. Ik kijk daar altijd naar, want op deze manier heb ik al een heleboel leuke Netflix serie tips ontdekt die niet in het ‘home’ gedeelte tevoorschijn kwamen. Zo ook de serie Sky Rojo, die vanaf 19 maart gelanceerd is. Deze serie is van de makers van La Casa de Papel: je snapt dus dat ik hele hoge verwachtingen heb! Bij het zien van de trailer werd ik heel enthousiast, want in deze actie serie slaan drie vrouwen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel, op de vlucht. Met hun pooier en zijn handlanger in hun kielzog doen ze er alles aan om te overleven. Het eerste seizoen van deze nieuwe Netflix serie bestaat uit 8 afleveringen van 25 minuten per stuk. Ik ga kijken!

New Amsterdam

Even twijfelde ik aan mezelf: heb ik nou onder een steen gelegen of staat de serie New Amsterdam pas net op Netflix? Het laatste is het geval, want deze serie is pas sinds medio februari te zien! In het verleden was deze serie schijnbaar ook op Net5 te bekijken, maar dat heb ik net even gemist. Gelukkig kan ik nu door voor de herkansing en hóé! New Amsterdam is gebaseerd op een boek en gaat over dr. Max Goodwin die het oudste ziekenhuis van Amerika probeert te hervormen. Hiervoor moet hij tegen een heleboel heilige huisjes aanschoppen en doet hij alles om de levens van zijn patiënten te redden. Met deze ziekenhuisserie kun je even vooruit: er staan 2 seizoenen (in totaal 40 afleveringen) van zo’n drie kwartier per stuk op Netflix.

NET BEGONNEN MET NETFLIX? CHECK DEZE TIPS!

Firefly Lane

Als je aan ziekenhuisseries denkt, dan zegt de naam Katherine Heigl je vast wel iets. Zij speelde Izzy in Grey’s Anatomy en is nu ook te zien in de nieuwe Netflix serie Firefly Lane. In de serie zien we Tully en Kate die allebei in de 40 zijn en al 30 jaar vriendinnen. Gedurende hun leven hebben ze heel wat lief en leed gedeeld en hun vriendschap door de jaren heen bestond uit ups en downs. In de serie zien we ze dus vanaf hun tienerjaren totdat ze in de veertig zijn. In recensies las ik dat er een flinke cliffhanger zit aan het einde van de serie. Op dit moment staat er één seizoen van 10 afleveringen op Netflix. De afleveringen duren ongeveer 45 minuten en aan de beoordelingen op internet te zien mocht Firefly Lane niet uit dit lijstje met leuke Netflix serie tips ontbreken!

Country Comfort

In Country Comfort zien we hoe de carrière van de jonge country zangeres Bailey in het slop raakt en ze tegen wil en dank aan de slag gaat als nanny bij een weduwnaar met vijf kinderen. De trailer van deze serie laat zien dat het alle ingrediënten van een typische sitcom heeft: een lachband, een overduidelijke fake decor in een studio én in dit geval een country tintje. Lekker ontspannen wegkijken dus, zonder al teveel denkwerk en hoge verwachtingen. Heerlijk! Er staat één seizoen op Netflix, bestaande uit 10 afleveringen van ongeveer 25 minuten per stuk.

The Bold Type

Ik sprong, bij wijze van spreken, een gat in de lucht toen het nieuwe seizoen van Outlander op Netflix kwam. Maar als je alle afleveringen er binnen anderhalve week doorheen werkt, dan ben je snel weer klaar. Gelukkig kreeg ik na het zien van de laatste aflevering weer drie suggesties in beeld, waaronder The Bold Type. De trailer van deze nieuwe Netflix serie zag er super interessant uit, dus besloot ik ‘m mee te nemen in deze blog met leuke Netflix serie tips. De drie beste vriendinnen Kat, Sutton en Jane werken op de redactie van een magazine en hun carrières hebben niet bepaald een vliegende start. Problemen op hun werk die ook hun privéleven raken, een geheime affaire: klinkt als de juiste ingrediënten voor een middagje bingen! De serie is geïnspireerd op het leven van Joanna Coles, editor van Cosmopolitan. En wat een geluk: er staan meteen 4 seizoenen online met in totaal 46 afleveringen á 40 minuten per stuk.

Netflix maart 2021 april 2021 - Mama's Meisje blog

The Restaurant

Deze serie staat er al ietsje langer op, maar mocht toch niet ontbreken tussen de leuke Netflix serie tips. The Restaurant (Vår tid är nu) is een Zweedse serie en gaat over de grote veranderingen in een Stockholms familierestaurant na de Tweede Wereldoorlog. De familie Löwander komt na deze oorlog weer bij elkaar in hun zaak die op dat moment op omvallen staat. Doordat iedereen zijn eigen ideeën heeft hierover, werken ze elkaar eigenlijk vooral tegen. In de 3 seizoenen die nu online staan, zien we verschillende periodes voorbij komen. Succes, tegenslagen, liefdesaffaires en conflicten: in de afleveringen van een uur is het plot volgens sommige recensies redelijk voorspelbaar, maar desalniettemin wordt deze serie als kijkwaardig getipt!

Welke van deze leuke Netflix serie tips ga jij kijken of heb je al gezien? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

september 9 2019 2 00 pm findlay residence 1