Koud, donker en herfstachtig: tijd om lekker te cocoonen! En hoe kan dat beter dan onder een dekentje op de bank met een kop thee en een goede film of serie? Inspiratie genoeg dankzij dit Netflix tips november 2022 lijstje!

Netflix tips november 2022

My oh my, wat komt dat najaar toch altijd snel op je af na zo’n heerlijke zomer! Eigenlijk boffen we flink hoor, want de zon laat zich nog regelmatig zien en koud is het amper geweest, maar het idee dat het over een dikke anderhalve maand al kerst is, kan ik nog niet handelen… Ik heb echt een beetje last van de herfst blues en zeker nu de wintertijd is begonnen, is het wat mij betreft toegestaan om de hele dag ongegeneerd en opgekruld in een deken op de bank te hangen. Was het maar zo’n feest, want er moet natuurlijk gewoon gewerkt worden en het is óók nog de drukste periode van het hele jaar voor mij! Ik vind het dan ook heerlijk om na zo’n lange dag achter mijn laptop onder de douche te stappen, m’n campingsmoking aan te trekken, een kop thee te zetten en onder m’n dubbeldikke deken op de bank naar een fijne film of serie te kijken. Het lezen schiet er dan wel bij in, maar bij televisie kijken hoef ik niet echt na te denken en dat voelt veel meer ontspannen. De afgelopen weken streepte ik weer een behoorlijk lijstje af en ik ben de beroerdste niet; ik deel graag mijn Netflix tips voor november 2022 met je.

Netflix filmtip - Mama's Meisje blog

Partner Track

De serie Partner Track komt al sinds de zomer voorbij in mijn voorgestelde opties, maar ik sloeg ‘m tot nu toe over. Nou, daar heb ik met terugwerkende kracht spijt van, want deze serie verdient veel meer credits! In Partner Track volgen we Ingrid Yun, een ambitieuze en jonge advocate die er alles voor over lijkt te hebben om haar promotie binnen te halen (partner worden). Haar collega’s Tyler en Rachel zijn eveneens haar beste vrienden en strijden binnen hun eigen afdeling ook mee. Als nieuwe collega Jeff Murphy een oude fling uit het verleden blijkt te zijn, kan Ingrid niet anders dan professioneel blijven en neemt haar liefdesleven een andere wending. Ondertussen werkt ze zich over de kop voor een belangrijke overname en zoekt ze daarin de mazen van de wet. In deze serie wordt van alles gecombineerd: carrière, vriendschap, de liefde: drama meets romantiek en een vleugje humor. Verwacht geen diepgaande serie, maar wel eentje die heerlijk wegkijkt en daarom verdient ie een plekje in mijn Netflix tips november 2022. Ik wacht met smart op seizoen 2 na het zien van de eerste 10 afleveringen!

Netflix filmtip: Look Both Ways

Toen Erik laatst een avondje weg was, had ik zin in een avondje op de bank met chips en een film. Dat werd een nieuwe Netflix filmtip voor in dit lijstje, want ik ben erg enthousiast over Look Both Ways. Deze film gaat over Natalie (die we kennen als Betty in Riverdale) die samen met een vriendin op een afstudeerfeestje is. Ze doet daar een zwangerschapstest en vanaf dat moment wordt de verhaallijn gesplitst. Je krijgt zowel het scenario te zien van een negatieve zwangerschapstest als van een positieve zwangerschapstest en dat maakt deze film heel bijzonder om te kijken. Het plan was namelijk om samen met haar beste vriendin Cara, die we kennen als Kat in The Bold Type, te gaan studeren in Los Angeles maar we zien ook de verhaallijn waarin ze samen met Gabe, de vader van haar kindje, bij haar ouders op de bank zit om het nieuws van de op komst zijnde baby te vertellen. De boodschap van de film is dat, welk pad je ook neemt, het ondanks de ups & downs wel goedkomt. Look Both Ways duurt net geen 2 uurtjes.

Father Stu

De volgende Netflix filmtip is Father Stu, een film die ik aanklikte zonder van tevoren op te zoeken waar deze over gaat. Ik zag het bekende gezicht van Mark Wahlberg en dacht: dat moet vast een goede film zijn! Stuart Long is een amateurbokser die door een ernstige blessure zijn carrière in de boksring moet opgeven. Hij verhuist naar L.A. om acteur te worden, maar dat zet geen zoden aan de dijk. En dus gaat hij aan de slag in de supermarkt, waar hij tijdens zijn werk verliefd wordt op de streng katholieke Carmen. Om bij haar in de smaak te vallen, besluit hij gelovig te worden en in de tweede helft van de film zien we hem zelfs priester worden. Waar ik in het eerste gedeelte van de film dacht naar een comedy te kijken, wordt het verhaal in de tweede helft veel serieuzer. Hoewel de film in recensies weinig lovende woorden scoort, vond ik het een mooie om te zien. Na afloop kwam ik erachter dat deze Netflix tips november 2022 optie gebaseerd is op een waargebeurd verhaal en daarom vind ik dat je ‘m niet mag overslaan. Deze film duurt 2 uur.

Die Kaiserin

Bij het lezen van de serietitel Die Kaiserin heb je eigenlijk weinig meer nodig… Deze nieuwe Netflix serie was trending op nummer 1 toen wij ‘m op een mooie vrijdagavond aanzetten. En je raadt het al: binnen een dag hadden we alle afleveringen gekeken en nu kunnen we niet wachten op seizoen 2. Dit pareltje uit mijn Netflix tips november 2022 lijstje is een absolute topper, zéker als je van een goed kostuumdrama houdt. Zo ging ik érg goed op Downton Abbey, Reign en Bridgerton, maar twijfelde ik bij Die Kaiserin omdat ik het verhaal van Sisi eigenlijk als ‘niets nieuws’ beschouwde. Maar dat had ik even mis, want door deze serie te kijken kwam ik erachter dat ik helemaal niet zo goed op de hoogte was van het levensverhaal van Elisabeth (Sisi) en dat deze serie álles behalve zoetsappig is. Heb je ‘m niet gezien? Ga kijken! Er staan zes afleveringen op Netflix en ik weet zeker dat je daarna óók nieuwsgierig bent naar meer. Ik tel ondertussen af naar seizoen 5 van The Crown, dat volgende week verschijnt.

From Scratch

Last but not least startte ik vorige week met een nieuwe serie die voorbij kwam nadat ik Partner Track had uitgekeken. En wederom is dit er eentje die absoluut thuishoort in mijn Netflix tips november 2022 lijstje: From Scratch. De Amerikaanse Amy (Amahle) Wheeler studeert tijdelijk in Florence als ze de Italiaanse chefkok Lino ontmoet. Ze vallen voor elkaar: that’s amore. Tot zo ver dacht ik een hele clichématige serie te pakken had, maar niets is minder waar. Hun liefdesverhaal is er namelijk eentje vol verhuizing, familieproblemen en ziekte. Pak de tissues er maar vast bij, want het is echt een tranentrekker! Deze serie heeft acht afleveringen en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Nog meer Netflix tips

Inmiddels heb ik al heel wat blogs geschreven met Netflix tips, dus ik zette er nog een aantal voor je op een rijtje:

Ga jij één van mijn Netflix tips november 2022 kijken? Of heb jij nog leuke Netflix tips die hier niet tussen staan? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog