Afgelopen week zag ik een berichtje van Viva voorbij komen over het fenomeen ‘baargoud’. Steeds meer vrouwen krijgen dit van hun liefjes nadat ze bevallen zijn. Na het uitrennen van de marathon krijg je ook een medaille, is het niet?

Een grote prestatie

Bevallen is geen makkie. De één komt er natuurlijk iets beter van af dan de ander, maar het kost heel wat bloed, zweet en tranen. Daar is natuurlijk ook nog negen maanden aan vooraf gegaan. Voor de één zijn dat negen maanden ongemak, terwijl de ander er doorheen gefietst is. Een beloning voor die negen maanden hard werken, met on top off it all nog eens een bevalling er achteraan, hoe staan wij vrouwen daar eigenlijk tegenover? In het artikel van Viva las ik dat we in Nederland ‘baargoud‘ zo nu en dan voorbij zien komen, maar in Engeland is het een stuk populairder. Daar krijgt bijna veertig procent van de vrouwen een cadeautje na hun bevalling.

opened jewelry box picjumbo com

Baargoud na je bevalling

Waar moet je aan denken bij baargoud, ook wel ‘werpgoud‘? Naast de old skool gouden ketting of armband met hangertje, gaat het ook om designertassen, schoenen en tablets. De vrouw krijgt dus een waardevol cadeau van haar partner omdat ze een kindje op de wereld heeft gezet. Als blijk van waardering en dank voor wat je allemaal hebt moeten doorstaan. Wat vind ik er eigenlijk van?

Kreeg ik baargoud na mijn bevalling?

Ik vind de woorden baargoud en werpgoud echt verschrikkelijk. Sowieso is het állergrootste cadeau een levend, gezond kind! Dat is niet in woorden, bedragen of cadeaus uit te drukken. Ik had er eerlijk gezegd niet over nagedacht dat er zoiets bestond. Dus toen ik net bevallen was en Erik vroeg mij wat ik graag zou willen hebben, keek ik ‘m aan alsof hij vroeg of ik al eens op een kameel had gereden… Omdat wij tijdens de zwangerschap al een newbornshoot hadden geboekt bij Lisette Lubbers, heb ik deze uiteindelijk van Erik cadeau gekregen. Ik hecht geen waarde aan sieraden, tassen, spullen. Het is allemaal maar materiaal. Mooie foto’s: daar ben ik dol op! En dus vond ik het heel mooi om dit cadeau van Erik te krijgen, want we hebben nu prachtige plaatjes van Suus. Een herinnering voor altijd! Maar ook zonder zijn intentie om mij een cadeau te geven, was er geen man overboord geweest. Het meisje dat ons in ons leven kwam, dat is véél meer waard dan al het goud op de hele wereld ;)

Lisette Fotografie 5002

Had jij al eens gehoord van baargoud? Wat vind jij ervan? Heb je een duur cadeau gekregen na je bevalling? En hoe voelde je je daarbij? Ik lees graag je reactie terug in de comments of op Facebook of Instagram

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: afbeelding sieradenpicture by Lisette Lubbers Photography

We are having a baby girl 5