Het hebben van een persoonlijke blog zorgt voor het inleveren van een deel van mij privacy. Daar heb ik zelf voor gekozen en soms lijkt het alsof ik álles deel, maar dat is zeker niet zo. Een heel groot deel van mijn leven blijft gewoon privé: ik heb veel oog voor mijn privacy als blogger en die van mijn gezin. Het lijkt soms wel alsof ik de hele dag door update wat ik doe, maar dat is echt niet het geval.

Mijn privéleven en mijn blog

Zo heb ik naast de social media pagina’s voor mijn blog ook een privé account op Instagram en op Facebook. Daarop ben ik alleen bevriend met mensen die ik echt ken. En op die accounts is dus bijvoorbeeld mijn achternaam en andere privé informatie zichtbaar. Op de pagina’s van mijn blog zie je alleen mijn voornaam en weet de oplettende lezer dat ik in Haaksbergen woon. Maar ik benoem dan natuurlijk niet mijn woonadres. Ook mijn werkplek is jullie niet bekend. En eerlijk gezegd voelt dat voor mij prima zo. Ik deel al heel veel op mijn blog, hoe ik me voel, wat ik meemaak en hoe ik het leven als moeder ervaar. Ik vind het erg belangrijk om de andere dingen in mijn leven voor mezelf te houden.

geld verdienen met social media mamablog - Mama's Meisje blog

Geen herkenbare foto’s van mijn dochter

Er zijn ontzettend veel mamabloggers op internet. Een heel groot gedeelte kiest ervoor om hun kind(eren) herkenbaar in beeld te brengen. Ik behoor tot de mamabloggers die de keuze hebben gemaakt dat niet te doen. Laat ik voorop stellen dat iedereen zelf moet weten hoe hiermee om te gaan. Voor mij voelt het goed om het op deze manier te doen. Mijn dochter kan zich nog niet uitspreken over of toestemming geven voor plaatsing van haar foto’s. Daarom wil ik voorzichtig met haar privacy omgaan en heb ik er voor gekozen om haar niet herkenbaar in beeld te brengen. Zo zie je alleen foto’s waarop haar gezicht niet in beeld komt. Van Erik zie je héél af en toe een foto voorbij komen. Hij vindt het prima, maar liever geen overload. En dat respecteer ik!

privacy als blogger - Mama's Meisje blog

Hoe ga jij om met internet?

Alleen op mijn homepage staan enkele herkenbare foto’s van Suus. Dat zijn foto’s van de newbornshoot, gemaakt door Lisette Lubbers. Ik weet zeker dat niemand mijn kind herkent van deze foto’s en ze zijn zó mooi, dat ik besloot om dit te doen. Maar dat is echt een uitzondering op de regel. Ik heb een disclaimer op mijn website geplaatst waarin staat dat het verboden is om foto’s van mijn website elders te publiceren. Toch denk ik dat het niet te voorkomen is. Hebben jullie wel eens foto’s van jezelf ergens anders terug gezien zonder toestemming? Ik ben heel benieuwd hoe andere bloggers met hun privacy en die van hun kinderen omgaan!

Hoe ga jij om met internet? En met jouw privacy als blogger als je ook in die categorie valt? Plaats jij herkenbare foto’s van je kinderen op je social media account? Ik ben erg benieuwd naar jouw reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

Liefs Karin

 

 

 

 

Bron: afbeelding, afbeelding