Sinds gisteren is het Nationaal Hitteplan in Midden- en Zuid Nederland van kracht. Dit plan moet vooral mensen die kwetsbaar zijn tijdens een hittegolf beschermen. Ik verzamelde adviezen en vroeg naar jullie ervaringen op social media. Hoe komt je kleintje deze warme dagen zonder problemen door? Ik deel vandaag 7 tips over hoe je je kleintje verzorgd bij warm weer!

Hoe verzorg je je kleintje bij warm weer?

Een baby houdt niet zo van hitte: hij of zij (ik gebruik voor het gemak even de hij-vorm) heeft behoefte aan een koele plek met warm weer. Dat kan een behoorlijke uitdaging zijn, want ook in huis kan de temperatuur tijdens een hittegolf behoorlijk oplopen. Zelfs bij dagen waarop de zon zich weinig laat zien. Omdat je kleintje niet zo goed tegen hitte kan, zijn er verschillende manieren om het hem of haar zo prettig mogelijk te maken.

1: Laat je baby NOOIT achter in de auto!

Waarschijnlijk ontzettend overbodig, wat iedereen weet het wel. Maar doe het gewoon niet. Nooit! De temperatuur in de auto kan ontzettend snel oplopen en zelfs 70 graden aantikken. Niet doen dus, want levensgevaarlijk!

2: Poolparty

Een zwembadje met lauw water geeft niet alleen heel veel plezier, het helpt de kleine waterratjes ook om af te koelen. Maar ook op een andere manier spelen met water is verkoelend én leuk: de tuinsproeier, zittend of liggend op een natte handdoek of een ander kek water-speel-ding. Regel een koel plekje in de schaduw, eventueel met behulp van een parasol of een laken om de zon tegen te houden. Let er op dat hij niet in de tocht ligt of staat.

LEES OOK: NOG MEER HITTEGOLF PROOF ZOMERTIPS!

IMG 4680

3: Smeren, smeren, smeren

Het laatste dat je wilt, is een verbrand kreeftje in huis hebben. Gebruik dus een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Het is beter om je kindje jonger dan 6 maanden niet in de zon te laten liggen. Is jouw kindje ouder dan een half jaar, dan kun je hem rustig aan de zon laten wennen in het voorjaar. De zonkracht is in de zomer te sterk, dus geen tanning sessions voor de little ones.

AL EENS GEHOORD VAN ‘HONDSDAGEN’ TIJDENS DE HITTE? LEES HIER WAT HET IS!

4: Shop zomerse kleding en accessoires

Een lief zonnehoedje of een stoere pet: als er dan een deksel op dat hoofd moet, let it be a pretty one! Een zonnebril erbij, dat maakt die luchtige outfit helemaal af. We maken van de nood een deugd: shopperdeshop!

IMG 3787

5: Drinken!

Bij warm weer zweten we allemaal meer, ook je baby. Extra vocht is dus erg belangrijk om te voorkomen dat hij uitdroogt. Je kunt 5-10 cc extra water geven naast de flesvoeding. Geef je borstvoeding? Drink extra, zo’n 700-1000 ml per dag en leg je kindje extra aan. En voor de kindjes die al wat groter zijn: de drinkbeker wat vaker aanbieden! Met drinken erin natuurlijk :P

6. De kap van de kinderwagen

Zoals de meeste mama’s ook bekend is, kan de temperatuur onder de kap van de kinderwagen erg snel oplopen. Als je gaat wandelen met dit weer, kun je de kap wel beter naar beneden doen, maar sluit de kinderwagen niet af met een doek of iets dergelijks. Zo kan de warmte niet weg en wordt het dus snel te warm. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een parasolletje, zodat de warmte beter weg kan.

7. Keep calm en geniet!

Deze tip geld zowel voor mama’s als hun kroost: houd je rustig… Geniet van het weertje, het is zomer in Nederland maar je weet nooit hoelang we er van kunnen genieten. Nu klagen we over de hitte, straks zitten we weer in min 20 met sneeuw tot aan je knieën ;)

Heb jij nog tips bij warm weer die we niet mogen missen? Wat kunnen we nog meer doen bij tropische temperaturen? Ik lees je reactie graag terug in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin