Hitte op komst! Benieuwd hoe jij een hittegolf proof zomervakantie viert? Ik deel mijn tips bij warm weer, lees maar mee!

Hitte op komst!

De afgelopen weken was het, met een enkele uitschieter, wat mij betreft echt prima zomerweer. Een graad of 25, een zonnetje, af en toe een briesje wind: doe mij dit weertje maar tot eind september. Vroeger kon ik altijd supergoed tegen warmte en als je nagaat dat ik vroeger op Curaçao heb gewoond, dan snap je wel waarom. Maar sinds mijn zwangerschappen kan ik tropische temperaturen veel minder goed verdragen en ben ik zo’n persoon geworden die klaagt over de hoge temperaturen. Toen ik het weerbericht checkte, zag ik dat er volgende week temperaturen op komst zijn van een graad of 38… Geen geweldig vooruitzicht, maar wel het perfecte moment om mijn tips bij warm weer met je te delen.

Tips voor vliegvakantie zo ga je relaxt op reis! - Mama's Meisje blog

Wat kun je het beste doen met warm weer?

Het is niet voor niets dat in tropische landen de sfeer vaak relaxt is en mensen zich minder druk maken. Wat kun je het beste doen met warm weer? Niet teveel! Wij gaan van een graad of 23 in enkele dagen tijd naar 38 graden en zulke temperaturen zijn we totaal niet gewend. Hoewel sommige mensen niet vaak genoeg kunnen benoemen hoe ontzettend goed ze tegen de warmte kunnen en het heus niet warm hebben, is er niets om je voor te schamen als je wél van team ‘gordijnen dicht en binnen blijven’ bent. Bij mooi, zonnig weer hebben veel mensen last van ‘fomo’: fear of missing out. Met andere woorden: je ziet op social media dat mensen een leuke tijd hebben, dingen doen die ‘horen’ bij zonnig weer en je hebt dan snel het gevoel dat jij dat ook moet doen. Nee hoor, als het tropisch heet is, dan kun je je maar beter rustig houden en proberen verkoeling te zoeken en de warmte buiten te houden.

Verkoeling zoeken

Verkoeling zoeken kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met tips bij warm weer. Voor kinderen is het leuk om een zwembad op te zetten, maar als volwassene is het ook heerlijk om een verkoelende duik te nemen. En als je in de zomervakantie thuis blijft, dan kun je je staycation aangenamer maken met een zwembad bij dezomerspecialist.nl. Dat is er eentje die het hele seizoen kan staan en dan kun je op ieder gewenst moment een frisse duik nemen. Nog een leuk idee zijn talloze waterspelletjes om verkoeling te zoeken. Voor haar verjaardag kreeg Suus laatst een grote opblaasregenboog die we aan kunnen sluiten op de waterslang. Door kleine gaatjes stroomt water: dat biedt niet alleen verkoeling, maar zorgt ook voor een heleboel waterpret!

Tips bij warm weer hittegolf proof zomervakantie - Mama's Meisje blog

Meer tips bij warm weer

Stijgt de hitte je naar het hoofd? Deze tips bij warm weer zorgen er hopelijk voor dat je het hoofd koel kunt houden:

  • Ga je naar buiten? Smeer je huid in met een goede beschermingsfactor en herhaal dit regelmatig. Het laatste wat je wilt, is verbranden. Blijf het liefst in de schaduw.
  • Geen zwembad of waterpret, toch afkoelen? Neem een voetenbad of leg af en toe een koele, natte handdoek in je nek.
  • Maak je niet te druk en beperk lichamelijke inspanning, met name tussen 12.00 en 18.00. Boodschappen doen of een wandeling maken kan ook als het ’s ochtends nog koeler is.
  • Drink voldoende! Bijvoorbeeld water, thee of (suikervrije) limonadesiroop. Ook als je geen dorst hebt, is het belangrijk om wél te drinken. Met dit weer raak je namelijk meer vocht kwijt doordat je meer zweet. Ga je de deur uit? Neem dan een flesje water mee voor onderweg. Je weet maar nooit of je met pech komt te staan of om een andere reden vertraging oploopt. Dan heb je in ieder geval iets bij je.
  • Probeer de warmte zoveel mogelijk buiten te houden door ramen en gordijnen gesloten te houden. Maak indien mogelijk gebruik van zonwering, (mobiele) airco of ventilator. Koelt het weer af, bijvoorbeeld ’s avonds? Zet dan ramen en deuren tegen elkaar open zodat de warmte uit huis gaat.

Welke tips bij warm weer ga jij toepassen tijdens de hitte? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer