De vakantie is nog maar net begonnen, maar ik kijk al een tijdje om me heen. Volgend jaar moet ik maar liefst drie schooltassen inslaan en ik spotte heel veel budgetopties. Daarom zette ik de leukste schooltassen voor kinderen op de basisschool op een rijtje.

Drie kinderen op de basisschool

De ene dag liggen ze nog te kraaien in de box, je knippert een keer met je ogen en je hebt bijna drie kinderen op de basisschool! Voor ons is de zomervakantie pas net doormidden (terwijl anderen ‘m er alweer bijna op hebben zitten) en zodoende lijkt een nieuwe schooltas voor je kind misschien wel een zorg voor later. Ik vond het leuk om op zoek te gaan naar een perfect exemplaar voor zowel Suus en Niene, die direct na de zomervakantie naar groep 4 en groep 2 gaan, als voor Linn die pas na de meivakantie begint. Echter werden wij verrast met een leuke samenwerking waardoor we de schooltasjes al binnen hebben! Evengoed had ik al een heleboel budgetproof exemplaren verzameld voor in deze blog, dus zonde om niets mee te doen. Aftellen is ietwat overdreven, maar ik weet hoe snel de tijd gaat, dus voordat ik het weet is het al zover en heb ik drie kinderen op de basisschool. Mét schooltas natuurlijk! En als budget mamablogger spot ik uiteraard het liefst een té gek exemplaar voor een vriendelijk prijsje. In mijn zoektocht kwam ik hele hippe rugtassen tegen voor zowel jongens als meisjes. Ik deel deze inspiratie graag met andere mama’s, scheelt je weer zoeken! Daarom besloot ik de leukste schooltassen voor kinderen op de basisschool op een rijtje te zetten!

Welke rugtas basisschool?

Voordat ik de leukste budgetproof schooltassen laat zien, vertel ik eerst waar ik zelf op let bij de aanschaf van een schooltas voor mijn kinderen. In eerste instantie let ik op de grootte: hoeveel kan ik kwijt in de rugzak? Twee broodtrommels (één voor lunch en één voor het tussendoortje) en twee drinkbekers moeten er sowieso in passen. De tas mag daarna nog wat extra ruimte hebben voor wanneer er spullen mee naar school of juist naar huis worden gegeven. Ik vind het prettig als de schouderbanden verstelbaar zijn en omdat we ‘m voor een heel schooljaar kopen, let ik ook op de stevigheid van het materiaal. Mijn kinderen zijn vooral enthousiast wanneer de schooltas versierd is met allerlei prachtige printjes, kleuren en noem maar op. Ik vond de volgende toffe exemplaren:

Kinder rugzak met print

In een lijstje met de leukste schooltassen voor kinderen kan een goede dosis printjes natuurlijk niet ontbreken. Was voorheen panterprint helemaal hip and happening, zijn we daar een beetje van afgestapt en is het tegenwoordig van alles wat: van fruit tot bloemen en van voertuigen tot grafische prints. Gelukkig zijn die goed vertegenwoordigd! Allereerst spotte ik deze schooltas met vrolijke bloemenprint bij HEMA. Er zit zelfs een laptoptas in (dus ook geschikt voor de middelbare school!) en met een prijs van €20 is deze tas nog betaalbaar ook. VanHaren heeft een geweldige schooltas met citroenprint (€17,99) waar ik gelijk verliefd op was. Ik zou bijna terug willen naar school, haha! De kinder rugzak met print van Lindex is ook héél vrolijk: gezellige aardbeienplantjes en een leuk model (€22,95). Oké, toch nog even een exemplaar met die good old panterprint: bij VanHaren spotte ik dit leuke exemplaar voor €17,99. Classic!

kinder rugzak met print - Mama's Meisje blog

 

Jungle schooltassen

Het viel me op dat er voor jongens vooral blauwe en zwarte schooltassen met dino’s verkrijgbaar zijn. Ik spotte daartussen ook enkele stijlvolle jungle schooltassen en daar zaten een aantal leuke opties tussen! Zoals deze groene schooltas met jungledieren van Bristol (€17,99), de witte rugzak met palmbomen van Hema (€2o) en de kinder rugzak met print in het thema ‘bosdieren’  van Lindex (€19,95).

Jungle schooltassen - Mama's Meisje blog

Unicorn schooltassen

In huize Mama’s Meisje is ‘unicorn’ een toverwoord: ze zijn allemaal fan en het liefst lopen ze de hele dag in unicornprint rond… Als het om unicorn schooltassen gaat, is Bristol de grootste vertegenwoordiger van dit genre. Ik vond er maar liefst 3 varianten met eenhoorns, waarvan eentje in het boekentas model. Deze rugzakken variëren in prijs tussen €17,99 en €29,99. Ook VanHaren heeft een exemplaar in het assortiment (€14,99), maar voor de leukste unicorn schooltassen moet je in mijn ogen bij Next Direct zijn. Een lieve paarse eenhoorn rugzak (€21) en een mintgroene variant met bijzonder voorvakje (€25)!

unicorn schooltassen - Mama's Meisje blog

eenhoorn rugtas boekentas - Mama's Meisje blog

Andere toffe rugzakken voor kinderen

Naast bovenstaande categorieën vond ik een heleboel andere toffe rugzakken voor kinderen. De leukste schooltassen zijn wat mij betreft degene die nèt een beetje origineler zijn en van onderstaande opties staan er een aantal op mijn favorietenlijstje. Zoals deze schattige regenboog schooltas van VanHaren (€22,99). Maar niet iedereen is van de printjes, een meer basic model is dan juist waar je naar op zoek bent. Bij Hema zag ik een mooie pastelblauwe rugtas met laptopvak (€20) en bij H&M ook een basic tas met beige en zwarte details (€30,99). Toch voeren die printjes en kleuren wel echt de boventoon… Ik noem: een rugtas met bloemenprint van Little Dutch (€19,95), wederom een regenboog schooltas van Next Direct (€21), een witte rugtas met dieren van Lindex (€19,95) en een grijsblauwe rugtas met ruimtevaart thema van Bristol (€19,99).

Andere toffe rugzakken voor kinderen - Mama's Meisje blog

welke rugtas basisschool - Mama's Meisje blog

Wat vind jij van dit overzicht met de leukste schooltassen voor kinderen op de basisschool? En welk exemplaar zou jij voor je kind scoren? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

 

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Disclaimer: affiliate