De vakantie is nog maar net begonnen, maar ik kijk al een tijdje om me heen. Volgend jaar moet ik maar liefst twee schooltassen inslaan en ik spotte heel veel budgetopties. Daarom zette ik de leukste schooltassen voor kinderen op de basisschool op een rijtje.

Twee kinderen op de basisschool

De ene dag liggen ze nog te kraaien in de box, je knippert een keer met je ogen en je hebt bijna twee kinderen op de basisschool! Voor velen is de zomervakantie pas net begonnen (of hebben ze ‘m nog in het vooruitzicht) en is een nieuwe schooltas voor je kind misschien wel een zorg voor later. Ik vond het leuk om op zoek te gaan naar een perfect exemplaar voor zowel Suus, die direct na de zomervakantie naar groep 2 gaat, als Niene die pas na de voorjaarsvakantie begint. Aftellen is ietwat overdreven, maar ik weet hoe snel de tijd gaat, dus voordat ik het weet is het al zover en gaan de oudste twee naar school. Mét schooltas natuurlijk! En als budget mamablogger wil ik uiteraard het liefst een té gek exemplaar voor een vriendelijk prijsje. In mijn zoektocht kwam ik hele hippe rugtassen tegen voor zowel jongens als meisjes. Ik deel deze inspiratie graag met andere mama’s, scheelt je weer zoeken! Daarom besloot ik de leukste schooltassen voor kinderen op de basisschool op een rijtje te zetten!

Welke rugtas basisschool?

Voordat ik de leukste budgetproof schooltassen laat zien, vertel ik eerst waar ik zelf op let bij de aanschaf van een schooltas voor mijn kinderen. In eerste instantie let ik op de grootte: hoeveel kan ik kwijt in de rugzak? Twee broodtrommels (één voor lunch en één voor het tussendoortje) en twee drinkbekers moeten er sowieso in passen. De tas mag daarna nog wat extra ruimte hebben voor wanneer er spullen mee naar school of juist naar huis worden gegeven. Ik vind het prettig als de schouderbanden verstelbaar zijn en omdat we ‘m voor een heel schooljaar kopen, let ik ook op de stevigheid van het materiaal. Mijn kinderen zijn vooral enthousiast wanneer de schooltas versierd is met allerlei prachtige printjes, kleuren en noem maar op. Ik vond de volgende toffe exemplaren:

Kinder rugzak met panterprint

In een lijstje met de leukste schooltassen voor kinderen kan een goede dosis leopard love natuurlijk niet ontbreken. Mijn favoriete print! Gelukkig zijn die goed vertegenwoordigd! Allereerst spotte ik deze kinder rugzak met panterprint bij HEMA. De oortjes op deze rugtas zijn een grappig detail en met een prijs van €16 is deze tas nog betaalbaar ook. VanHaren heeft zowel een zalmroze schooltas met panters (€16,99) als een lichtroze rugzak met panterprint (€12,99) in de collectie. Bij Scapino is een roze rugzak met luipaardprint verkrijgbaar voor €16,99 en Kidzroom heeft een uitgebreide collectie met panterprint schooltassen, echter liggen die prijzen iets hoger (vanaf €27,95).

Kinder rugzak met panterprint - Mama's Meisje blog

Jungle schooltassen

Het viel me op dat er voor jongens vooral blauwe en zwarte schooltassen verkrijgbaar zijn. Ik spotte vooral veel jungle schooltassen en daar zaten een aantal leuke opties tussen! Zoals deze blauwe schooltas met tijgers van VanHaren (€16,99), de blauwe rugzak met leeuwen van Scapino (€19,99) en het jungle rugzakje van Rex London (€15,95).

jungle schooltassen - Mama's Meisje blog

Unicorn schooltassen

Als het om unicorn schooltassen gaat, is VanHaren de grootste vertegenwoordiger van dit genre. Ik vond er maar liefst 3 varianten met eenhoorns én een stoerdere variant met regenboogjes. Deze rugzakken zijn allemaal hetzelfde geprijsd: €12,99. Dat is in mijn ogen een prima budgettip! Ook Scapino heeft er twee in het assortiment: allebei in regenboogkleurtjes voor €16,99.

unicorn kinderrugzakken - Mama's Meisje blog

Andere toffe rugzakken voor kinderen

Naast bovenstaande categorieën vond ik een heleboel andere toffe rugzakken voor kinderen. De leukste schooltassen zijn wat mij betreft degene die nèt een beetje origineler zijn en van onderstaande opties staan er een aantal op mijn favorietenlijstje. Nu mijn dames nog overtuigen, haha! Zoals deze schattige roze gebloemde schooltas van Hema (€20). Madeliefjes zijn helemaal hip en dit printje vind ik geweldig! Bij Bristol zag ik een leuke rugtas met giraffenprint (€19,99) én een in het thema ‘de ruimte‘ (€19,99). Komen we wéér bij VanHaren, waar ze in mijn ogen toch echt een de leukste schooltassen voor kinderen op de basisschool hebben. Ik noem: een groene rugtas met vliegtuigprint (€12,99), een lichtblauwe rugtas met zebraprint (€12,99), een blauwe rugtas met vossenprint (€12,99) en een groene rugtas met giraffenprint (€12,99). Bij Scapino viel de roze rugzak met glitters (€19.99) gelijk op en als afsluiter mocht de grijze Mickey Mouse tas bij Bristol (€13,99) niet ontbreken!

budgetvriendelijke rugtassen voor kinderen op de basisschool - Mama's Meisje blog

de leukste schooltassen voor kinderen - Mama's Meisje blog

Wat vind jij van dit overzicht met de leukste schooltassen voor kinderen op de basisschool? En welk exemplaar zou jij voor je kind scoren? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!