Nadat het vorige week een beetje tegenzat en ik geen grammetje was afgevallen, raapte ik mijn motivatie weer bij elkaar… Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het heeft zijn vruchten afgeworpen en daar ben ik superblij mee!

Ik heb me de hele week aan het menu gehouden, dus geen cheats deze week :D Dat was wel moeilijk, hoor! Als je iets niet mag van jezelf, heb je er extra veel zin in is mijn ervaring. De drang naar chocolade is volgens mij chronisch aanwezig en vooral als ik het mezelf verbied, speelt het weer op. Maar ik had gelukkig niets in huis waar ik de fout mee in kon gaan (alleen de chocoladeletter van Erik, maar die ga ik natuurlijk niet opeten).
chocolate via tumblr

Voorbeeldmenu BenFit

Ik heb me dus aan het menu gehouden en ik heb al een aantal keer de vraag gekregen hoe zo’n menu eruit ziet. Om jullie een indruk te geven van wat ik op een dag mag eten, laat ik jullie een voorbeeld van een dagmenu zien:

Zoals je ziet, bestaat een dag uit 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. Naast het menu staat meer uitleg over de vetgedrukte tekst, bijvoorbeeld het recept bij een gerecht. Daarnaast heb ik een variatielijst. Stel: ik heb geen zin om kipfilet op brood te doen. Dan kan ik in de variatielijst kijken welke vleeswaren in dezelfde categorie als kipfilet vallen. Die mag ik allemaal voor elkaar inwisselen. Dus zo kun je variëren, maar je kunt ook elementen naar je eigen smaak aanpassen zonder dat dit invloed heeft op de voortgang van je dieet.

Op weg naar een gezond gewicht met BenFit

Valt het jullie ook op hoeveel ik mag eten met BenFit? Ik eet als een bootwerker! En ik val nog af ook. De hele discussie rondom het My Killer Body programma van Fajah Lourens laaide deze week weer eens op. Dat noem ik een crash dieet. Ik vind het wel grappig om te zien dat ik in 10 weken al 7 kg ben afgevallen met een gezonde leefstijl en gewoon eten. Dan moet je nagaan dat het bewegen bij mij nog verre van optimaal is! Dus als ik gewoon in staat was geweest om er meer bij te bewegen, was het resultaat waarschijnlijk nog beter geweest.

Hoe zagen mijn maaltijden en tussendoortjes er deze week uit? Even een kleine indruk:

Ik heb er weer van genoten en omdat het zo toegankelijk is, is BenFit ook goed vol te houden. Ik at als diner nog een heerlijke Cottage Pie! Het recept deel ik morgenavond met jullie, zodat je het zelf ook eens kan maken. Voor de oplettende lezer: ik ben deze week weer afgevallen! De weegschaal gaf -1,2 kilo aan *kijkt heel trots*! Dit brengt het totaal op een gewichtsverlies van 7,1 kilo en dat voelt echt supergoed. Ook is mijn vetpercentage nog verder naar beneden gegaan. Ik zeg dus tegen mezelf:

3381924 keep up the good you can do it work

Via QuoteAddicts.com

Ik ga er weer voor! En ik zou het super leuk vinden als jij me volgt in mijn strijd tegen de kilo’s!

Heb jij een gezonde leefstijl? Waar merk je dit aan? En hoe vind je deze update?
Laat het weten in de reacties of op Facebook / Twitter / Instagram!

Vind je het trouwens leuk om, naast deze updates, wat vaker op de hoogte te blijven? Volg me dan op Facebook (Mama’s Meisje) , Instagram (@mamas_meisje) of Twitter (@mamas_meisje)! Ik post regelmatig foto’s tussen de updates door!