Ik ben alweer aangekomen bij de 9e week van het 12-weken durende BenFit programma! De weken vliegen voorbij en ik merk dat ik het wat meer los ga laten…

Niet meer eten volgens het lijstje

IMG 1042 001 Loslaten in de positieve zin van het woord. Want inmiddels heb ik al heel wat menulijsten voorbij zien komen. Daardoor is er een soort patroon ontstaan. Ik hoef niet meer iedere keer op het lijstje van BenFit te kijken wat ik ‘moet‘ eten. Nee, inmiddels is het een gewoonte dat ik weet welke keuzes ik op welk moment van de dag kan maken.
En dat ervaar ik als positief! Want doordat het nu automatisch gaat, kan ik wel spreken van een geslaagde leefstijlverandering. Al voelt die verandering nog niet compleet. Want ja, dat bewegen hè. Door de lichamelijke klachten waar ik steeds opnieuw tegenaan loop, schiet het bewegen er de laatste maand behoorlijk bij in. En daarom heb ik mijn doel nog niet behaald, al had ik dit wel verwacht.

 

Waarom mijn doel niet behaald?

Afgelopen week ging het met mijn knie heel goed! De ene helft van de week zat de tape er nog omheen. Ik heb maandag op de fiets een paar boodschappen gedaan. Na deze fietstocht van ongeveer een half uurtje, had ik geen klachten. Dinsdag had ik ’s avonds MamaFit en ook dat ging goed. Ik had ’s avonds wel weer last in mijn knie, maar dit was na een nachtje slapen weer weg. Woensdag heb ik een rustdag gehouden (geen bewegingsactiviteit) en donderdag was ik van plan te gaan wandelen. Helaas ben ik niet zover gekomen als ik zou willen, een blokje om van een kwartiertje, maar in ieder geval even een frisse neus gehaald.

Vrijdag werden we wakker in een witte wereld en omdat we buitenaf wonen, leek het me niet zo’n goed plan om met kinderwagen door 10 centimeter sneeuw te banjeren. Ik wilde die wandeling doorschuiven naar zaterdag. Maar, je voelt ‘m al aankomen, zaterdag werd ik wakker met pijn in mijn rug. Bij iedere beweging voelde ik pijnscheuten en ook mijn bovenbenen deden gezellig mee. Bijzonder, want ik heb verder niets gedaan wat dat kan veroorzaken. Ook werd Suus zaterdag ziek, dus heb ik de hele middag met haar op de bank gelegen. Dit deed mijn rug ook niet veel goeds (maar voor je zieke kindje doe je dat ;) ) Dus in het weekend is er verder weinig aan beweging gebeurd. Ik hoop dat dit in week 10 wel weer beter gaat! Het is steeds bewegen – klachten – rusten/ontlasten – klachten gaan weg – bewegen weer opbouwen – klachten… Wanneer wordt die cirkel nou eens doorbroken?

Uit eten en patat

Qua maaltijden waren er deze week 2 minder gezonde momenten. Ik ging donderdag met een vriendin uit eten bij een heel gezellig restaurant. Via Facebook deed ik mee aan een winactie en ik won een 3-gangenmenu voor 2 personen. We mochten alles kiezen van de kaart en hebben er enorm lekker gegeten! Ik had carpaccio als voorgerecht, ossenhaas als hoofdgerecht en tiramisu als toetje. Na dit uitgebreide diner rolden we tonnetje rond richting de auto, maar het was Genieten met een hoofdletter G :D !

[easy-image-collage id=7253]

 

Ook heb ik één keer als warme maaltijd patat gegeten! Man, hier had ik al weken zin in én ik had geen zin om te koken. Dus airfryer aan (dat dan weer wel) en een dikke klodder Yogonaise erbij (bewuste keuze?) en ook hier heb ik vreselijk van genoten. Maar ook weer tijd om mezelf te herpakken. Zaterdagavond hebben Erik en ik een film gekeken en genoot ik (ja echt!) van paprikareepjes en schijfjes komkommer. Een week van uitersten!

Wat zegt de weegschaal daar allemaal van?

Tjah, wie de touwtjes loslaat, moet natuurlijk geen lagere cijfers op de weegschaal verwachten. De schade viel gelukkig mee: ik ben 0,1 kg aangekomen. Maar ik heb mezelf direct een dikke schop onder mijn kont gegeven (misschien heb ik daarom wel last van mijn rug). Herpakken, weer het boek erbij van BenFit: verdere terugval voorkomen, bedenken wat mijn doel is en dat voor ogen houden!

Ik ga er weer voor! En ik zou het super leuk vinden als jij me volgt in mijn strijd tegen de kilo’s!

Heb jij een gezonde leefstijl? Waar merk je dit aan? En hoe vind je deze update?
Laat het weten in de reacties of op Facebook / Twitter / Instagram!

Vind je het trouwens leuk om, naast deze updates, wat vaker op de hoogte te blijven? Volg me dan op Facebook (Mama’s Meisje) , Instagram (@mamas_meisje) of Twitter (@mamas_meisje)! Ik post regelmatig foto’s tussen de updates door!