Iedere mama heeft behoorlijk wat balletjes hoog te houden, elke dag weer! Maar ook iedere mama heeft een ander leven en richt haar leven anders in. Ik kreeg laatst de vraag over hoe ik dat nou allemaal doe. Vandaag vertel ik meer over hoe ik zorg dat de boel draaiende blijft!

Werken, moederen, het huis schoonhouden…

Ik werk drie dagen per week en daarnaast heb ik natuurlijk een huishouden. Ik ervaar die drie dagen wel als de meest relaxte dagen van de week, want dan hebben we alleen ’s morgens even hectiek om Suus op tijd op de opvang te krijgen. We brengen en halen haar om en om op. Ze eet altijd warm op de opvang, dus als we ’s avonds thuiskomen moet ze alleen nog even in bad en dan een papfles en naar bed. Daarna eten we zelf.

Hoe houd ik alle balletjes hoog
Op de dagen dat ik thuis ben, probeer ik zoveel mogelijk mijn huishoudelijke klusjes te doen als Suus zelf speelt of als ze slaapt. Ze slaapt nu nog twee keer per dag en nog best lang, dus ik kan mijn dingetjes redelijk tussendoor doen. Meestal bewaar ik de grote stofzuig- en dweilrondes voor de avonden (ik streef naar twee keer per week dweilen met zo’n kruipende bijna-dreumes, maar je kent dat wel…).

Boodschappen doe ik op een vrije middag of avond als Erik thuis is, zodat ik niet met de hele reutemeteut plus kind hoef te slepen.

Bloggen: mijn tweede parttime ‘baan’.

Tot zover niets bijzonders. Maar dan hebben we mijn uit-de-hand-gelopen hobby: bloggen. Ik begon ermee toen ik nog in de Ziektewet zat, maar inmiddels werk ik natuurlijk weer. En dat zorgde voor een kleine (grote!) wijziging in de planning. Want er komt iedere dag een nieuw artikel online op Mama’s Meisje. En die artikelen komen er niet vanzelf. Daarom blog ik heel vaak ’s avonds, als Suus in bed ligt. En in het weekend tijdens haar slaapjes. Meestal werk ik redelijk vooruit, maar soms haalt de tijd me weer in. Dan kan ik best een drukke week hebben met lange avonden. Maar ik vind het ontzettend leuk om te doen en daarom blijf ik het ook zo doen. Wat veel mensen zich niet realiseren (en je kunt het aan het artikel vaak niet zien), is dat er best veel tijd in een artikel kan zitten. Foto’s maken of uitzoeken, foto’s bewerken, een verhaal typen, de tekst opmaken, de tekst nalezen op spelfouten, alles inplannen. Ik doe het allemaal heel graag, want ik vind het geweldig om te zien dat zoveel mensen maandelijks komen lezen en dat mijn blog nog steeds groeit!

mikayla mallek 219946

Relaxt of gestrest?

Al eerder postte ik een blog over mijn opruimerigheid. Eigenlijk kan ik heel slecht loslaten en de boel de boel laten. Even op de bank ploffen met een kop thee en een tijdschrift: ik zou dat vaker moeten doen! Dat gaat de laatste tijd al beter, want ik zag in dat stofzuigen tussen brood eten en warme hap geen zin heeft… In a blink of the eye is het weer een zooi. Ik heb ook geen vast schema qua schoonmaken, ik doe het net hoe het uitkomt allemaal. Misschien zit daar wel een verbeterpuntje in? Wat ik wel prettig vind, is om eens in de zoveel tijd mijn hele huis van boven tot onder schoon te maken. Dan ga ik ook meteen alle kasten langs om overbodige rommel weg te gooien/ geven/ verkopen. Dat geeft rust. Ik ben dus niet super gestrest, maar ook niet mega relaxt als het over mijn huishouden gaat. De ene week loopt alles op rolletjes en de andere week geef ik het op bij de zoveelste poging tot! Onderaan de streep is dus alles in balans ;)

Hoe regel jij alles met werk, huishouding en kinders? Ben jij hier heel relaxt in of juist wat meer gestrest? Heb je nog handige tips om het overzicht te houden? 

Liefs Karin

 

 

 

 

 

Bron: afbeelding 1, afbeelding 2 , afbeelding 3