Een paar maanden geleden reviewde ik de Body Oil van Hannah. Ik was blij verrast toen ik vervolgens werd uitgenodigd om de Hannah Xperience te ervaren. Dus reed ik gisterochtend naar Voorthuizen, waar in een prachtig pand het hoofdkantoor van dé specialist in huidverbetering gevestigd zit! 

Specialist in huidverbetering

Zoals ik in mijn eerdere blog over de Body Oil al vertelde, ken ik de producten van Hannah pas sinds vorig jaar. Dankzij een Instagram post van Kim Kötter werd mijn interesse gewekt en als snel bestelde ik mijn eerste Hannah product in de webshop. Ik wist dus niet dat Hannah al sinds 1979 bestaat en is opgericht door Hannah Hakze. Zij heeft het unieke concept van bindweefselmassage en bijbehorende producten ontwikkeld vanuit haar eigen jarenlange praktijkervaring als huidtherapeute. Inmiddels is de founder van Hannah helaas overleden, maar haar levenswerk wordt voortgezet door meer dan 400 toegewijde huidcoaches in heel Nederland. Toen ik de uitnodiging voor de Hannah Xperience ontving, besefte ik meteen dat ik nog een hele weg te gaan heb naar de ideale huid. Ik was daarom heel benieuwd wat Hannah voor mij zou kunnen betekenen.

Pand

Hannah Xperience: startschot voor huidverbetering

SAM 2186Wanneer ik in Voorthuizen arriveer, ben ik echt onder de indruk van het mooie gebouw waarin Hannah gevestigd zit. Ik word vriendelijk ontvangen en mag even plaatsnemen in een wachtkamer, maar het is eerder een gezellige huiskamer. Er liggen tijdschriften op tafel en ik krijg iets te drinken aangeboden. Na een paar minuutjes komt mijn huidcoach zich voorstellen. Chantal verteld enthousiast over Hannah, hoe het merk is ontstaan en welke verbluffende resultaten ze behalen met de revolutionaire bindweefselmassage, waar Hannah bekend om staat. We lopen eerst een intake door. Ik beantwoord allerlei vragen over mijn leefstijl, zoals over mijn voedingspatroon, stress en roken. Ook vraagt Chantal wat ik nu aan huidverzorgingsproducten gebruik en wat mijn wens is. Ik vertel dat mijn huid sinds de zwangerschap ontzettend glimt. Als ik me ’s ochtends heb opgemaakt, ziet het er nog wel mooi uit. Maar na een paar uurtjes begint mijn huid te glimmen en in de loop van de middag heb ik een ontzettend vette huid. Daar zou ik graag van af willen! Gelukkig geeft Chantal aan dat Hannah verschillende producten in het assortiment heeft die ervoor gaan zorgen dat mijn huid weer gaat shinen van gezondheid, in plaats van vet ;)

Uitgebreide huidanalyse

Na de intake is het tijd voor de huidanalyse. Met behulp van de VisioFace, een groot huidanalyse-apparaat, maakt Chantal drie foto’s van mijn gezicht: één van de voorkant en de beide zijkanten. Op de computer kan ze nu verschillende dingen aanklikken, bijvoorbeeld UV invloed en grootte van de poriën. Daardoor hebben we al een eerste indruk gekregen van de staat van mijn huid op dit moment.

In de behandelkamer wordt een huidmeting gedaan. Het vochtgehalte van mijn huid is prima. Ook de pH-waarde, Melanine (pigmentatie) en Erytheem (gevoeligheid, irritatie) zijn binnen de marge. Het vetgehalte van mijn huid is veel te hoog. Dit is natuurlijk geen verrassing, want ik word er dagelijks mee geconfronteerd. Daar gaat Chantal vandaag iets aan doen!

Effectieve gezichtsbehandeling

Na de uitgebreide huidanalyse heeft de huidcoach alle informatie verzameld om te starten met de gezichtsbehandeling. Bij Hannah wordt deze behandeling altijd gegeven aan de hand van 5 stappen: reinigen, peelen, stimuleren, herstellen en beschermen. Met de informatie die Chantal verzameld heeft, kan ze de producten helemaal aanpassen op wat mijn huid nodig heeft.

ervaring Hannah Xperience uitgenodigd influencer - Mama's Meisje blog

Mijn huid wordt eerst gereinigd met de Cleansing Oil. Vervolgens worden met de Sensitive Skin Lotion de laatste restjes vuil van mijn gezicht en decolleté verwijderd. Daarna is het tijd voor een peeling. Eerst brengt Chantal een soort buffer aan, waarna ze de peeling rijkelijk aanbrengt. Door de actieve ingrediënten voel ik de peeling flink prikkelen, maar ik kan het hebben! Met heerlijke warmtekompressen wordt mijn huid hierna weer schoongemaakt.

Bindweefselmassage: mijn ervaring

Daarna is het tijd voor de bindweefselmassage. Ik heb nog nooit een bindweefselmassage gehad, maar heb er wel verhalen over gehoord… Met name dat het super pijnlijk is en dat je nog dagen lang last hebt van een beurs gevoel. Een bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding, verstevigt het bindweefsel en werkt in op de verjonging van de huidstructuur.  Chantal verteld dat Hannah bekend staat om deze massagetechniek en dat je het zeker zult voelen, maar dat het absoluut geen pijn mag doen. En eerlijk gezegd valt het me mee! Ik val zelfs bijna in slaap… Na de bindweefselmassage zijn mijn gezicht en decolleté vuurrood, maar dit effect trekt in de loop van de dag weer weg en geeft juist aan dat de massage effectief is geweest.

Een verwenmoment met geweldig resultaat!

Na de bindweefselmassage krijg ik de Sparkling Spray op mijn gezicht. Deze zorgt voor een effectieve opname van de hierop volgende crème en heeft een matterend effect. Vervolgens krijg ik de Personal Choice, een crème die kalmerend, verstevigend en zuiverend werkt. Daarnaast brengt Chantal ook een beetje van de Brilliant Touch aan, een crème die wit diamantpoeder bevat. Hierdoor krijgt mijn huid een geweldige glow!

Hannah skincare ervaring review beoordeling reinigingsroutine - Mama's Meisje blog

Na de heerlijke behandeling krijg ik een advieskaart mee. Ook word ik ontzettend verwend, want ik krijg van Hannah alle producten mee die de huidcoach voor mijn huid gebruikt heeft! Op de advieskaart staat precies in welke volgorde ik de producten moet gebruiken. Zo kan ik het resultaat van de Xperience thuis voortzetten. En het resultaat is écht verbazingwekkend. Ik heb de rest van de dag géén glimmende huid gehad! Ik ben dus ontzettend positief en zal over enkele weken in een blog laten weten hoe de producten werken en wat ze doen voor mijn huid.

Ik heb een ontzettend leuke dag gehad tijdens de Hannah Xperience! Hannah, bedankt voor deze fijne ervaring en voor de mensen die ook een stap naar huidverbetering willen zetten: neem eens een kijkje op de site van Hannah. Kende jij de producten van Hannah? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

Liefs Karin