Ook graag je brows on fleek? Dan heb ik een superleuke budget beautytip voor je: vollere wenkbrauwen met zeep! Voor €5,50 ben ik voor jaren klaar en ik deel deze tip graag met je. Lees maar mee!

Niet vooraan in de rij gestaan

Een hele poos geleden schreef ik al eens over mijn dunne haar: ik ben niet bepaald gezegend met volle lokken en dat maakt de mogelijkheden op kapsel-gebied bepaald niet bijzonder. Maar ook wat betreft mijn wenkbrauwen heb ik niet vooraan in de rij gestaan. En dat terwijl je brows je zo’n sprekende blik kunnen geven! Ik doe er dan ook van alles aan om dit te bewerkstelligen. Niet alleen laat ik mijn blonde wenkbrauwen één keer per zes weken verven en in vorm brengen door middel van harsen en epileren bij de schoonheidsspecialiste, ik haal nog meer trucjes uit de kast. Zo gebruik ik een fijn wenkbrauwpoeder om meer kleur te geven en een borsteltje om netjes voor de dag te komen. Mijn wenkbrauwen zijn van nature totaal niet vol en ook qua vorm een beetje plukkerig, dus werk ik alles graag netjes bij om die sprekende blik te fixen. Maar in augustus was ik bij een fotoshoot voor een campagne en kreeg ik een supertoffe beauty budgettip van de visagiste die me opmaakte. Geen dure serums en gels, maar vollere wenkbrauwen met zeep!

Glycerine zeep wenkbrauwen soap brows hoe welke zeep uitleg - Mama's Meisje blog

Glycerine zeep wenkbrauwen

Als je in het make-up schap van de drogist kijkt, zie je allerlei hippe wenkbrauwproducten zoals gels en serums. Vaak zit daar ook een flink prijskaartje aan, terwijl je na deze beauty budgettip echt voor jaren klaar bent voor een prima prijsje. Van een visagiste kreeg ik namelijk deze geweldige tip en ik had gewild dat ik dit eerder wist. Wenkbrauwhaartjes gaan bij mij gedurende de dag hun eigen leven leiden, waardoor de ‘kale’ plekjes beter zichtbaar worden. Dat voorkom je met deze brow hack! Vollere wenkbrauwen met zeep is easy peasy. Koop een blok zeep dat gemaakt is van glycerine en waar zo min mogelijk andere ingrediënten in zitten. Zo voorkom je dat je huid geïrriteerd raakt. Je ziet ook weleens een combi van olijfolie en glycerine in zeep, dat werkt volgens de geleerden ook prima. Daarnaast heb je een wenkbrauwborsteltje nodig. Ik kocht een blok Pears transparante zeep bij de DA (€2,49 voor 125 gram zeep) en een nieuw wenkbrauwborsteltje voor €2,99 en ik ben voor jaren klaar!

brows on fleek tip - Mama's Meisje blog

Soap brows on a budget

Zo creëer je vervolgens soap brows on a budget:

  • Mocht je – net als ik – dunne wenkbrauwen hebben die nog wat opvulling nodig hebben? Gebruik dan je potlood of poeder vóórdat je er zeep overheen borstelt, dan blijft het mooier zitten.
  • Maak het wenkbrauwborsteltje vochtig met een beetje kraanwater.
  • Veeg een paar keer met het vochtige borsteltje over het blok zeep.
  • Borstel vervolgens je wenkbrauwen in het model dat jouw voorkeur heeft.
  • Laat het gewoon opdrogen, je hoeft er verder niets aan te doen! Door de waxachtige substantie blijft het de rest van de dag goed zitten.
  • Vollere wenkbrauwen met zeep: check! Net als je andere make-up kwasten: maak ze – ook uit hygiënisch oogpunt – regelmatig schoon voor het beste resultaat and you’re good to go!

Vollere wenkbrauwen met zeep: kende jij deze soap brows budgettip al? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog