Even een dagje geen mama, maar compleet ontspannen? In deze blog geef ik 5 redenen waarom een dagje wellness een goed idee is. Lees maar mee!

Momlife = busy life

Deze blog wordt heus geen klaagzang, want laten we vooropstellen dat het moederschap bovenal geweldig is. Als ik even voor mezelf spreek, had ik er geen moment van willen missen. Natuurlijk niet, ondenkbaar zelfs, want mijn kinderen zijn me álles waard. Maar eerlijk is eerlijk: het is niet alleen maar unicorns & rainbows wat de pot schaft. Momlifebusy life en dat merk ik iedere avond weer, als ik met m’n kopje thee op de bank plof. Er zijn nog tientallen dingen die ik op dat moment zou kunnen of zelfs móéten doen, maar het momentje rust na zo’n dag is zéér welkom. Dat is denk ik heel herkenbaar voor een heleboel moeders: als je zelf niet op de rem trapt, blijf je maar doorgaan. Je werk, het huishouden, de kinderen met hun school, sport, vriendjes en sociale leven en dan komt er voor jezelf ook nog zoiets als een sociaal leven en een poging tot sporten, genieten, uitrusten of gewoon even helemaal niets moeten. Over dat laatste gaan we het even hebben, dus ga er goed voor zitten. Je wilt niet weten hoe vaak ik al gedagdroomd heb over een weekje vakantie op een tropische bestemming. Ik zag mezelf al in bikini op een bounty wit strand liggen met azuurblauwe golven op steenworp afstand. Maar even naar de realiteit: dat gaat ‘m nog niet worden. Iets wat wél bereikbaar en haalbaar is? Een dagje wellness! En dit zijn 5 redenen waarom dat een ontzettend goed idee is.

Maximale ontspanning

Een rondje sauna is niet alleen maximaal ontspannen, maar óók een weldaad voor lichaam en geest. Wist je dat een dagje wellness bijdraagt aan het verbeteren van je weerstand, een positief effect heeft op je bloeddruk en wonderen doet voor spierpijn? Een goede manier van selfcare dus!

Even offline

Een dagje wellness voelt als een vakantie en wel een héle ongestoorde, want je bent meteen even offline. Telefoons zijn in 99% van de wellnesscentra en sauna’s niet toegestaan (alleen in de kleedruimte om even te checken op noodgevallen). Lekker afschakelen dus en niet doelloos scrollen.

Maximale ontspanning jezelf in de watten leggen moederschap - Mama's Meisje blog

Je lees eindelijk dat boek uit

Tja, die mobiel ligt toch in de kleedkamer, dus wat moet je dan doen? Nou, een dagje wellness is de perfecte gelegenheid om eindelijk dat ene boek uit te lezen! Geen idee wat je zou moeten lezen? In mijn boekentips 2023 staat vast een leuke optie voor je!

Je kletst eindelijk bij met die ene vriendin

Alleen een dagje wellness inplannen is zeker geen verkeerd idee, maar misschien is die ene vriendin ook wel te porren voor een ‘minivakantie’. Je weet wel, die ene vriendin die je al véél te lang niet gesproken hebt. Natuurlijk, in de sauna is kletsen uit den boze, maar je kunt heel wat afkletsen tijdens een lunch, een kopje koffie of thee en in een gezellige loungehoek. En we gaan nog niet naar huis!

Jezelf in de watten leggen

Een dagje wellness is de perfecte gelegenheid om jezelf te trakteren op een schoonheidsbehandeling. Als je het dan doet, doe het dan goed: niet alleen de standaard entree en horeca, maar óók die fijne gezichtsbehandeling of heerlijke lichaamsmassage. Je moet er immers alles aan doen om na deze dag weer een tijdje vooruit te kunnen, dus maximale selfcare please!

Word jij blij van een dagje wellness? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog

 

 

 

 

Commerciële content: disclaimer / afbeelding