Begin april werd ik door Hannah uitgenodigd om de Hannah Xperience te ervaren. Ik genoot van een heerlijke behandeling en on top of it all kreeg ik een volle tas met producten mee. Vandaag laat ik je weten hoe ik de reinigingsroutine met Hannahproducten ervaar.

Reinigen met Hannah

Zoals ik in de post over de Hannah Xperience al beschreef, kreeg ik na afloop een advieskaart mee. Daarop stond precies uitgelegd welke producten ik in welke volgorde moet gebruiken. De Hannah behandeling bestaat altijd uit 5 stappen: reinigen, peelen, stimuleren, herstellen en beschermen. De producten die ik heb meegekregen, zijn helemaal afgestemd op mijn huidtype en behoeften. Ik zal stap voor stap met je doornemen welke producten ik gebruik en wat mijn ervaring ermee is. Redactionele noot: ik had prachtige foto’s gemaakt van de producten, maar er is iets misgegaan waardoor ik alle foto’s kwijt ben. Inmiddels zijn de producten in gebruikte staat, dus ik heb enkele eigen foto’s, maar ook enkele foto’s van Hannah gebruikt. Bummer!

SAM 2204

Stap 1: Hannah Cleansing Oil

Cleansing OilDe Cleansing Oil is een gezichtsreiniger op basis van natuurlijke oliën en is hydrofiel, wat inhoudt dat deze mengbaar is met water. De reiniger schuimt niet. Ik breng de olie met mijn handen aan op mijn gezicht. Vervolgens maak ik mijn handen nat en vermeng de olie op mijn gezicht met water. Daardoor verkleurt de doorzichtige olie naar een beetje melkachtig kleurtje. Ik masseer mijn huid goed en verwijder de olie vervolgens.

Ik gebruik de Cleansing Oil twee keer per dag: ’s ochtends haal ik de olie weg met een vochtig washandje en ’s avonds stap ik ermee onder de douche. Omdat ik een vet huidtype heb, was ik eerst een beetje verbaasd dat ik mijn huid moest schoonmaken met een olie. Maar inmiddels ben ik erachter dat het resultaat heel goed is: olie bindt aan olie dus de vetten op mijn huid worden opgenomen door de Cleansing Oil en verwijderd. Omdat het een milde reiniging is, is deze ook geschikt voor de gevoelige huid. Ik kan ‘m ook op mijn ogen gebruiken en dat vind ik ontzettend handig: geen gedoe met aparte flesjes voor de oogmake-up!

Stap 2: Hannah Sensitive Skin Lotion

Sensitive Skin Lotion

 

Na het reinigen met de Cleansing Oil, is het tijd voor de Sensitive Skin Lotion. Ik pomp een beetje van de lotion op een wattenschijfje (ik gebruik die van Demakup met reliëf) en poets over mijn gezicht. Als je ziet hoeveel vuil deze lotion nog van je huid afhaalt: heel goed deze extra stap. Ook deze lotion is mild en mijn huid voelt lekker fris na gebruik. Nog een pluspuntje: de geur! Zacht, er zit iets herkenbaars in wat ik niet kan benoemen: een hele fijne geur!

 

 

 

Stap 3: Hannah Sparkling Spray

Sparkling Spray
De Sparkling Spray is een soort voorbereiding op het aanbrengen van de crème. Deze spray bevat een hoog gehalte aan aloë vera en verzorgt de huid. Daarnaast zorgt het voor een betere opname van de werkstoffen uit de crème, zodat je daar minder van hoeft te gebruiken. Maar, en dit is voor mijn huidtype een uitkomst, deze spray heeft bovenal een matterende werking. Daardoor straalt mijn huid en oogt fris. Dat vind ik echt een pluspunt aan dit product. Ook als ik iets teveel crème heb opgesmeerd, spray ik er even iets bij waardoor de crème veel sneller intrekt.

 

Stap 4: Hannah Personal Choice

Personal Choice

De Personal Choice is een crème die je huid meteen een boost geeft. Dit komt door de ingrediënten Myoxinol en vitamine c. De crème heeft een huidontspannende werking, waardoor rimpels worden voorkomen en laat het huidvolume toenemen door de verbeterde aanmaak van collageen. Hierdoor werkt het huidverstevigend, een soort botoxeffect! Ik gebruik deze crème meestal in de avond, maar het voordeel van de Hannah crèmes is dat je ze gewoon over elkaar kunt aanbrengen. Ook dat doe ik regelmatig, want de volgende crème is écht mijn favoriet!

Stap 4: Hannah Brilliant Touch

Brilliant Touch
De Brilliant Touch is helemaal nieuw in het Hannah assortiment. In mijn ogen een fantastische toevoeging! Deze crème bevat namelijk Lumière (een wit diamant poeder) en dit zorgt voor een lichtweerkaatsende werking. Hierdoor straalt de huid mooi egaal, zonder make-up. En wat voor mijn huid ontzettend fijn is, is de matterende werking. Ik gebruik deze crème dagelijks en ben er heel positief over! Pluspunt: je hebt er maar weinig van nodig, dus erg zuinig in gebruik! In combinatie met de Personal Choice dus echt goud!

 

 

Mijn ervaring met Hannah producten

SAM 2205

Vergeleken met mijn ‘oude’ routine, gebruik ik nu veel mildere producten. Omdat ik een vette huid heb, dacht ik altijd dat ik dit moest tegengaan met producten die best agressief zijn. Dat het tegendeel waar blijkt, heb ik nu ondervonden door de producten van Hannah te gebruiken. Mijn huid is nog steeds wel wat vetter, maar ik kan het goed onder controle houden. Als ik bijvoorbeeld een dagje de deur uit ben, was normaal na een uur al zichtbaar dat mijn huid weer ging glimmen. Sinds ik deze nieuwe routine doe, duurt het tot in de middag en dan is het nog niet zo erg als voorheen. Ik ben dus heel erg tevreden en wil deze manier van reinigen voort gaan zetten. Het deskundige advies en de fijne ervaring met de producten maakt dat ik Hannah aan iedereen aanraadt die huidproblemen heeft!

Wil je meer informatie over Hannah? Neem dan een kijkje op deze website.

Hoe reinig jij je huid? Welke producten gebruik je hiervoor? En ben je daar tevreden over? Ik lees graag je reactie in de comments of op Facebook, Instagram of Twitter!

Liefs Karin