Haaruitval verminderen, fijne lijntjes opvullen en iets meer ‘glow’ op mijn snoet: het stond allemaal op mijn wishlist! Ik testte CHV SmartFilms en vertel in deze Primine collageen review meer over mijn ervaringen.

Collageen tegen cellulite

Toen ik in de puberteit de eerste tijgerstrepen op mijn heupen en putjes op mijn bovenbenen spotte, voelde het alsof de wereld verging. Dat zelfbeelddingetje is vandaag de dag gelukkig géén issue meer, maar als het op een makkelijke manier verminderd kan worden, waarom niet? Drie zwangerschappen hebben duidelijke sporen achtergelaten op mijn lijf en baadt het niet, dan schaadt het niet. Toen ik dus de vraag kreeg of ik CHV SmartFilms wilde testen en ik las dat collageen tegen cellulite kan helpen, dacht ik: ‘let’s give it a try!’. Ten tijde van het schrijven van deze Primine collageen review ben ik zo’n 1,5 maand aan het testen en ga ik nog zo’n anderhalve maand door in het kader van deze samenwerking. Ik vertel je in deze blog graag meer over collageen, de ingrediënten en toepassing van CHV SmartFilm en mijn ervaring tot nu toe!

Collageen tegen cellulite - Mama's Meisje blog

Wat is collageen?

Je huid is het grootste orgaan en het eiwit collageen – dat van nature in je lichaam voorkomt – zorgt ervoor dat je organen (dus ook je huid) stevig blijven. Helaas neemt de aanmaak hiervan vanaf ongeveer je 25e levensjaar geleidelijk af en begin je vanaf deze leeftijd de kenmerken van huidveroudering te vernemen. Denk aan de fijne lijntjes die ineens opdoemen, de rimpeltjes en de verminderde stevigheid/verslapping van de huid. Naast deze effecten op de huid heeft collageen ook een versterkende werking voor nagels en haren. Vaak zie je dat als we ergens tekort aan hebben in ons lichaam, je door middel van suppletie dit tekort kunt aanvullen. Dat geldt ook voor collageen: je kunt de natuur een handje helpen door bijvoorbeeld collageen in de vorm van CHV SmartFilm te gebruiken. Ik deed dit tot nu toe al 6 weken en vertel in deze Primine collageen review graag over mijn ervaring.

Ingrediënten

Maar laten we in deze Primine collageen review eerst eens stilstaan bij wat er in de CHV SmartFilm zit. Allereerst de manier van inname: door middel van een flinterdun smeltblaadje dat je in de binnenkant van je wang doet, wordt binnen 10 tot 30 minuten de collageen via het mondslijmvlies opgenomen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat deze vorm van inname voor een 92x hogere absorptie van collageen door het lichaam zorgt in vergelijking met een crème. Er is dus minder werkzame stof nodig voor eenzelfde of zelfs groter resultaat. Ik zal hierna mijn CHV SmartFilm ervaring met je delen, we kijken eerst nog even naar de ingrediënten:

  • De collageen in dit product is gemaakt van gehydroliseerde marinceollageen afkomstig van Japanse Tilapia die wreedheidvrij zijn gekweekt.
  • Daarnaast bevat de CHV SmartFilm vitamine C (huidverstevigende werking, helpt rimpels en fijne lijntje op te vullen), elastine (ondersteunt collageen bij veerkracht en herstel van weefsels) en hyaluronzuur (belangrijk om de huid gehydrateerd te houden).

collageen supplement review ervaring beoordeling - Mama's Meisje blog

Primine collageen review

Ik ontving een doosje met daarin 30 sachets: dit zijn de smartfilms per stuk verpakt. De smartfilms zijn heel makkelijk in te nemen: ik leg het blaadje iedere avond voordat ik naar bed ga in de binnenkant van mijn wang. Daarbij proef ik absoluut géén vissmaak – dat zou echt een no go zijn voor mij – maar eerder een soort munt/citroenachtige combi. Het is natuurlijk geen verrassing dat CHV SmartFilm het beste werkt als je het consequent inneemt, maar na 6 weken had ik even mijn twijfels bij mijn Primine collageen review. Ik merkte namelijk nog weinig verschil en heb contact opgenomen met mijn contactpersoon. Het advies was: doorzetten, je geduld zal beloond worden. En eerlijk is eerlijk: dat gebeurde ook. Toen ik begin april bij mijn vaste kapper zat (na 8 weken Primine collageen), viel het haar op dat mijn haar veel voller en steviger aanvoelde. Ook spotte ik toen al allemaal nieuwe haartjes aan de voorzijde van mijn hoofd, waar mijn haar heel dun was geworden na mijn zwangerschap. Inmiddels worden dit al langere sprietjes en heb ik geprobeerd dit vast te leggen op een foto, wat lastig is maar je ziet het wel volgens mij. Dat is dus het resultaat na 10 weken. Wat mijn huid betreft zie ik wel dat er meer zachtheid in mijn gezicht zit (beginnende rimpeltjes lijken minder aanwezig dan een paar maanden geleden), maar ik werk ook aan mijn leefstijl dus ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Zijn er ook nadelen aan deze vorm van collageen? Je bent een budgetmama of je bent het niet, maar de prijs is wel een investering, zeker omdat het bij mij ook even duurde voordat ik resultaat zag. Dat is een keuze die ieder voor zich moet maken, je kunt een ander niet in de portemonnee kijken. Met het resultaat wat ik nu zie komen, wil ik nog even doorzetten, maar of ik het mezelf op de lange termijn kan blijven veroorloven betwijfel ik. En daar ben ik dan ook eerlijk over! Voor nu ben ik heel tevreden en maak ik mijn kuur van 3 maanden volledig af.

resultaat na 10 weken Primine collageen review CHV SmartFilm - Mama's Meisje blog

Heb jij al eens gehoord van CHV SmartFilm? En heb je na deze Primine collageen review nog vragen? Ik lees het graag in de comments of op Facebook of Instagram!

liefs karin - Mamas Meisje blog